Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Μετά από πολιτική συζήτηση, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενέκρινε την προβολή ελληνικής σημαίας στην Όπερα του Σίδνεϊ

 Η Σπίθα του Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού κρατά ακόμα αναμμένη, στον σύγχρονο κόσμο.





Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, την κορυφαία αυστραλιανή έκδοση που εξυπηρετεί την ελληνική κοινότητα εκεί, το αρχικό αίτημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης έγραψαν στον πρωθυπουργό της ΝΝΟ, όπως και οι Έλληνες Αυστραλοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι από τοπικά νομοθετικά συμβούλια. Αυτά τα αιτήματα αγνοήθηκαν.

Τα πράγματα θερμάνθηκαν όταν ο Mark Buttigieg, μέλος του κοινοβουλίου της ΝΝΟ, πήγε στο πάτωμα του επιμελητηρίου για να παραγνωρίσει την κυβέρνηση επειδή αγνόησε το αίτημα, εξηγώντας τη σημασία των διακοπών της 25ης Μαρτίου όχι μόνο για τους Έλληνες της περιοχής, αλλά και για τον κόσμο.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Buttigieg κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΝΟ για αυτό που ονόμασε «υποκρισία», δημοσιεύοντας το βίντεο των παρατηρήσεών του στο Κοινοβούλιο .

Σημείωση: Η εικόνα είναι μια απόδοση των καλλιτεχνών για την εμφάνιση της Όπερας του Σίδνεϊ το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2021.

«Σήμερα στο Κοινοβούλιο - επεσήμανα την υποκρισία της κυβέρνησης Berejiklian - είναι ωραίο να προβάλλει διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια στην Όπερα αλλά όχι στην ελληνική σημαία ως αναγνώριση της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας! Η κυβέρνηση Berejiklian πρέπει να σέβεται τους υπέροχους ανθρώπους με ελληνική κληρονομιά που ζουν στην πολιτεία μας! "

Μια ημέρα μετά την έντονη ανταλλαγή, ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian εξέδωσε δήλωση σύμφωνα με την οποία η ελληνική σημαία θα προβάλλεται στην πραγματικότητα στην Όπερα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Όπερα του Σίδνεϊ θα ανάψει στις 25 Μαρτίου για να τιμήσει τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτήν την στιγμή της ιστορίας με την ελληνική κοινότητά μας στη ΝΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: