Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Έκτη η Αθήνα στα 20 καλύτερα μέρη για να ζήσουν και να επενδύσουν οι Αμερικανοί.

 


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ. Με βάση διάφορα κριτήρια όπως η παρουσία ενός διεθνούς σχολείου, η ποιότητα ζωής, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, η σύνδεση στο Διαδίκτυο, η εγγύτητα με τα αεροδρόμια που παρέχουν διεθνείς πτήσεις, το κόστος ζωής, η ενεργή κοινότητα των ομογενών και το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ο οργανισμός Best European Destinations (EBD) αποκάλυψε τα 20 κορυφαία μέρη στην Ευρώπη για να ζήσουν οι Αμερικανούς, να επενδύσουν, να συνταξιοδοτηθούν και να δημιουργήσουν νέα έργα.

Οι 20 «φιναλίστ» επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 120 μέρη και οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί αποτελούν μέρος του δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Destinations of Excellence). Στην έκτη θέση φιγουράρει η Αθήνα, όπως αναφέρεται στην έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes».

«Ανακαλύψτε τους πιο φιλικούς προς την Αμερική προορισμούς στην Ευρώπη, εκείνους με την καλύτερη ποιότητα ζωής, τις καλύτερες συνδέσεις στο Διαδίκτυο για όσους εργάζονται μέσω τηλεργασίας, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τη δουλειά σας στις ΗΠΑ ή να ξεκινήσετε το διαδικτυακό σας εγχείρημα και να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας», προτείνει ο οργανισμός Best European Destinations.

Οι 20 καλύτεροι προορισμοί είναι οι ακόλουθες ευρωπαϊκές πόλεις:

1. Μπράγκα, Πορτογαλία

Οι Πορτογάλοι είναι εξερευνητές και τους οφείλουμε πολλές ανακαλύψεις. Με θέα στον ωκεανό, η Πορτογαλία είναι «ανοιχτή» στον κόσμο. Η διαφάνεια και η επιχειρηματικότητα είναι δύο σημαντικές ιδιότητες που μπορούν να βρεθούν στη Μπράγκα, την πιο ευτυχισμένη πόλη της χώρας, καθώς βρίσκεται στο βάθρο των ευρωπαϊκών πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής .

«Ξεχάστε τα κλισέ για τους Λατίνους που κοιμούνται στον ήλιο, οι Πορτογάλοι είναι εξειδικευμένοι και εργατικοί και μιλούν αγγλικά πολύ καλύτερα από πολλούς από τους Ευρωπαίους γείτονές τους», προσθέτει η EBD.

Πρόσφατα, η Μπράγκα αναγνωρίστηκε για την ταχύτητά της και την αποτελεσματική μάχη της εναντίον του Covid-19, επιδεικνύοντας την ικανότητα και την προθυμία της για καινοτομία.

2. Μαδρίτη, Ισπανία

Η Μαδρίτη προσφέρει υψηλή –εν συγκρίσει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- ποιότητα ζωής, ένα λογικό καθημερινό κόστος ζωής και ένα χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Επίσης στην πρωτεύουσα της Ισπανίας υπάρχουν αρκετά διεθνή σχολεία που όμως «ανακατεύουν» τους ομογενείς με τους ντόπιους και προωθούν την συλλογική ανάπτυξη εμπειριών.

Όσον αφορά την εργασία, ο οργανισμός EBD υπογραμμίζει πως «Είτε έρχεστε με τη δική σας επιχείρηση, με τηλεργασία είτε αναζητάτε εργασία σε μια μικρή, μεσαία ή μεγάλη εταιρεία, η Μαδρίτη ταιριάζει σε όλα τα προφίλ των ομογενών».

3. Μπράιτον, Ηνωμένο Βασίλειο

Γνωστό για τον «εκσυγχρονισμένο χαρακτήρα του», το Μπράιτον αναγνωρίζεται ως μία από τις πράσινες πρωτεύουσες της Βρετανίας. Ένας παραθαλάσσιος προορισμός στην πλησιέστερη νότια ακτή στο Λονδίνο, είναι μια από τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την καλύτερη ποιότητα ζωής, ό,τι πρέπει για μια σύντομη διαμονή με χαμηλό μπάτζετ. Τα πλεονεκτήματά του είναι η πολιτιστική ζωή, η πολυπολιτισμικότητα, η υπέροχη παραλία, τα «περίεργα» όμορφα καταστήματα, τα διεθνή σχολεία και η παγκοσμίου φήμης Τέχνη του Δρόμου.

4. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Στην ακτή του Βισκαϊκού Κόλπου, αυτή η όμορφη ισπανική πόλη είναι μια από τις γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, με εντυπωσιακά πολυτελή εστιατόρια, υπέροχες παραλίες, έντονο περιφερειακό χαρακτήρα, εξαιρετική ποιότητα ζωής και πολιτισμό.

5. Αμβούργο, Γερμανία

Σχεδόν το 14% των Αμερικανών έχουν γερμανική καταγωγή. Η Γερμανία είναι μια φιλόξενη χώρα για τους απόδημους των ΗΠΑ που επιστρέφουν στις ρίζες τους ή θέλουν να ανακαλύψουν μια χώρα γνωστή για την ποιότητα ζωής της, σημαντικές βιομηχανίες, χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, υψηλό ποσοστό απασχόλησης, σταθερότητα και καλή οικονομική υγεία.

Ενώ το Βερολίνο είναι κατάλληλο για νεότερες ηλικίες, το Αμβούργο ταιριάζει καλύτερα σε οικογένειες, καθώς και σε δραστήριους συνταξιούχους που επιθυμούν να επωφεληθούν από μια έντονη πολιτιστική ζωή και τη θάλασσα, που βρίσκεται μια ώρα μακριά με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

6. Αθηνα, Ελλάδα

«Είναι δελεαστικό για τους απόδημους των ΗΠΑ να εγκατασταθούν σε ένα ελληνικό νησί, αλλά πρέπει να λάβουν υπόψιν τους κι άλλες παραμέτρους πέραν από την ομορφιά, ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους νέους και ενεργούς», συμβουλεύει η EBD, «όπως η ποιότητα του διαδικτύου, η ύπαρξη διεθνών σχολείων και αεροδρομίων και βεβαίως οι προοπτικές απασχόλησης».

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι ομογενείς των ΗΠΑ εγκαθίστανται συχνά στην Αθήνα, μια πόλη που προσφέρει χώρους συνεργασίας για ψηφιακούς νομάδες και φυσιολογικά ενοίκια για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Προσφέρει επίσης υψηλή ποιότητα ζωής για όσους αγαπούν τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη νυχτερινή ζωή.

Με πολλά διεθνή σχολεία και αρκετά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, η Αθήνα αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για νέους ομογενείς με ή χωρίς παιδιά.

Από την άλλη, οι συνταξιούχοι θα προτιμήσουν να εγκατασταθούν στην Κεφαλλονιά, τη Ρόδο ή την Κέρκυρα για ήλιο και χαλάρωση.

7. Βρετάνη, Γαλλία

Πολλά άτομα από όλη τη Γαλλία και από όλο τον κόσμο έχουν εγκατασταθεί στη Βρετάνη τα τελευταία χρόνια. Η εγγύτητα στη θάλασσα, τα προσιτά ενοίκια, η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια, η φύση, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, οι εξαιρετικές εκδηλώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως θαλάσσια φεστιβάλ του Μπρεστ, διεθνείς εκθέσεις και συναυλίες, συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα της Βρετάνης.

8. Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Με την αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής , το Αλγκάβρε προσελκύει όχι μόνο Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Ιταλούς συνταξιούχους, αλλά και νέους εργαζόμενους.

9. Βρυξέλλες, Βέλγιο

Κοσμοπολίτικη, ανοιχτή στον κόσμο και μία πόλη που φιλοξενεί πολλά διεθνή ιδρύματα και εταιρείες, οι Βρυξέλλες έχουν επίσης μια ζωντανή καλλιτεχνική καρδιά και μια διάσημη πολιτιστική σκηνή μοναδική στον κόσμο.

«Αν ανοίξεις πραγματικά τα μάτια σου, θα εκτιμήσεις τις αποχρώσεις αυτής της πόλης και θα την ερωτευτείς», λέει ο EBD.

10. Μάλαγα, Ισπανία

Η Μάλαγα είναι μία πόλη κατάλληλη τόσο για οικογένειες όσο και για συνταξιούχους αλλά και εργαζόμενους. Ιδιαιτερότητά της είναι πως προσελκύει ομοφυλόφιλους ομογενείς.

11. Βιέννη, Αυστρία

Αναγνωρισμένη ως μία από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη και έχοντας ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, η Βιέννη είναι ο κορυφαίος προορισμός για Αμερικανούς που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη.

«Η πόλη του Σίγκμουντ Φρόιντ γνωρίζει ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και θα γίνετε δεκτοί όπως είστε στη Βιέννη», λέει ο EBD.

12. Ρότερνταμ, Ολλανδία

Ενώ οι Κάτω Χώρες είναι γνωστές για την ειλικρίνεια και τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους σε ηθικά και κοινωνικά ζητήματα, συχνά σκεφτόμαστε το Άμστερνταμ και ξεχνάμε άλλες μεγάλες πόλεις ελκυστικές για ομογενείς όπως το Ρότερνταμ.

Με πολλά διεθνή σχολεία, η πόλη ταιριάζει σε οικογένειες με παιδιά αλλά και νέους μαθητές και ψηφιακούς νομάδες. Το Ρότερνταμ ως έδρα πολλών ιδρυμάτων και μεγάλων εταιρειών προσφέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους ομογενείς.

13. Αλσατία, Γαλλία

Ένας ονειρεμένος προορισμός για Αμερικανούς ομογενείς, η Αλσατία θα ταιριάζει σε πολλά προφίλ καθώς έχει πολλά χαρίσματα: ποιότητα ζωής, πολιτισμός, γαστρονομία, φύση, αμπελώνες, ασφάλεια και ρομαντισμό.

14. Τοσκάνη, Ιταλία

Δεν είναι μόνο οι Kardashians που ερωτεύτηκαν τη Φλωρεντία και την Τοσκάνη. Πολλοί απόδημοι των ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στην περιοχή για την ποιότητα ζωής που προσφέρει, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα μαγευτικά τοπία.

Συνταξιούχοι απόδημοι ζουν στην Τοσκάνη για να απολαύσουν τα  μουσεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα ξεχωριστά εστιατόρια. Η περιοχή απευθύνεται επίσης σε νέους επαγγελματίες, ψηφιακούς νομάδες και όσους εργάζονται στον τουριστικό τομέα.

15. Βασιλεία, Ελβετία

Η Ελβετία είναι ένας προτιμώμενος προορισμός για ειδικευμένους ομογενείς που αναζητούν ειρήνη, ασφάλεια και καλές θέσεις εργασίας.

Με την ιστορική μεσαιωνική παλιά πόλη σχεδόν χωρίς αυτοκίνητα, η Βασιλεία προσφέρει παγκοσμίου φήμης πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιδρύματα, χριστουγεννιάτικες αγορές και χώρους πράσινου.

«Η Βασιλεία είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους ομογενείς και φημίζεται για την ποιότητα ζωής της», εξηγεί η EBD. «Η ζωή μπορεί να είναι ακριβή στη Βασιλεία, αλλά οι μισθοί είναι υψηλοί.»

16. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον λατρεύουν αυτόν τον προορισμό διακοπών. Το Ντουμπρόβνικ είναι μια απίστευτη πόλη που έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές, σεναριογράφους και σκηνοθέτες.

Προτιμώμενος προορισμός για νέους ομογενείς (με το διεθνές πανεπιστήμιο της), η πόλη προσελκύει επίσης αυτούς που έχουν τουριστικά επαγγέλματα ή εργάζονται εξ αποστάσεως σε ένα εξαιρετικό και ιστορικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας τον ήλιο σχεδόν όλο το χρόνο.

17. Βερολίνο, Γερμανία

Μια κοσμοπολίτικη πόλη με μεγάλη διαφάνεια, το Βερολίνο είναι μια από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χάρη στα ελεγχόμενα ενοίκια, τα οποία είναι χαμηλότερα από ό, τι στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Κορυφαίος προορισμός για ψηφιακούς νομάδες και στελέχη που επιθυμούν να εργαστούν σε μεγάλες εταιρείες, το Βερολίνο είναι επίσης κατάλληλο για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Το Βερολίνο συνιστάται επίσης για ζευγάρια με μικρά παιδιά. Η πόλη έχει πολλά διεθνή σχολεία, ενώ έχει πλούσια πολυπολιτισμικά φεστιβάλ όλο τον χρόνο.

18. Κορκ, Ιρλανδία

Η πόλη και ο νομός του Κορκ προσφέρουν μια ισχυρή πολιτιστική, μουσική και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα. Ένας τόπος με δραματικά φυσικά τοπία,  ποταμούς, λιμάνια, όρμους, θαλασσινά τοπία, βουνά, κοιλάδες  και ακτές, το Κορκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, αλλά για πολλούς ντόπιους η «πραγματική πρωτεύουσα της Ιρλανδίας».

19. Πόζναν, Πολωνία

Ιδιαίτερα φιλική προς την Αμερική, η Πολωνία είναι μια χώρα με μεγάλο πολιτιστικό, γαστρονομικό και αρχιτεκτονικό πλούτο. Το Πόζναν είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με κορυφαία ποιότητα ζωής, κυρίως λόγω των πολλών «πράσινων» χώρων, του χαμηλού ποσοστού εγκληματικότητας και πολλών κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.

20. Αζόρες, Πορτογαλία

Ιστορικά μιλώντας, ένα μεγάλο τμήμα των Πορτογάλων που εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ προέρχονται από τις Αζόρες.

Με μειωμένο ΦΠΑ (5%, 10%, 18%) οι Αζόρες συγκαταλέγονται στους ευρωπαϊκούς προορισμούς με την καλύτερη ποιότητα ζωής και την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής στα ακίνητα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στις Αζόρες είναι σχεδόν τρεις φορές χαμηλότερη από τη μέση τιμή στις ΗΠΑ.

Πηγή: Forbes


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια: