Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ο Αντετοκούνμπο κάνει το όνομα «Giannis» δημοφιλές στις ΗΠΑ

Οι μεγάλες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA έχουν κάνει αρκετούς νέους γονείς στις ΗΠΑ να ονομάσουν το νεογέννητο μωρό τους «Giannis




Οι πολύ μεγάλες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA δεν έχουν μόνο αγωνιστικά αποτελέσματα.    

Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, το όνομα «Giannis» γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως επιλογή για το όνομα που θα δοθεί σε ένα νεογέννητο μωρό. Το 2018 το όνομα του Έλληνα σούπερσταρ δόθηκε σε 61 παιδιά. Ο αριθμός είναι βέβαια σχετικά μικρός, όμως είναι αυξημένος κατά 135% σε σχέση με το 2017 και κατά 662% σε σχέση με το 2016. Το 2015 λιγότερα από πέντε νεογέννητα μωρά είχαν πάρει το όνομα Giannis.     

Σημειωτέων πως από τα 61 παιδιά τα οποία ονομάστηκαν Giannis μέσα στο 2018, τα πέντε ζουν στην πολιτεία του Ουϊσκόνσιν, όπου εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς.    

Φυσικά η περίπτωση του Αντετοκούνμπο δεν είναι μοναδική, καθώς είναι αρκετά συχνό οι σταρ του αθλητισμού (όπως και της μουσικής ή του σινεμά) να κάνουν ένα όνομα δημοφιλές, ακόμα και αν δεν είναι ιδιαίτερα κοινό. Για παράδειγμα το 2004, όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε επιλεγεί στο νούμερο 1 του ντραφτ του NBA,110 μωρά που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά ονομάστηκαν «Lebron».  


Δεν υπάρχουν σχόλια: