Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Aegean Marine Petroleum: Τι αποκάλυψε έρευνα στα ταμεία της εταιρίας


Πιθανές παρατυπίες στα οικονομικά της Aegean Marine Petroleum, ύψους 200 εκατ. δολ., φέρνει στο φως εσωτερική έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Ελέγχου της εταιρίας.






Όπως έγινε γνωστό στις 21 Μαΐου 2018, η Επιτροπή Ελέγχου ανέλαβε την επανεξέταση ορισμένων θεμάτων που σχετίζονται με την κατάρτιση και την συμπλήρωση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Η επιτροπή αποτελείται από τα πρόσφατα διορισθέντα τρία ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean. Πρόκειται για το Donald Moore (που ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του ΔΣ), τον Tyler Baronτης RBM Holdings LLC και τον Raymond Bartoszek.
Mε βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα της επανεξέτασης, η Επιτροπή Ελέγχου πιστεύει ότι περίπου 200 εκατ. δολ. εισπρακτέων λογαριασμών που οφείλονταν στην εταιρία στις 31 Δεκεμβρίου 2017 θα χρειαστεί να διαγραφούν. Τα ποσά αυτά οφείλονται από τέσσερις αντισυμβαλλόμενους που απεικονίστηκαν στις οικονομικές καταστάσεις της Aegean Petroleum στις 31/12/2017.
Στην παρούσα φάση η εταιρία δεν μπορεί να καθορίσει τον πλήρη αντίκτυπο της εξέλιξης αυτής στις οικονομικές της καταστάσεις ή τον τρόπο που θα γίνει η καταγραφή των ποσών σε αυτές.
Η εταιρία έχει αναφέρει τα προκαταρκτικά συμπεράσματά της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σκοπεύει να συνεργαστεί σε ενδεχόμενη διεξαγωγή ερευνών.
Στο άκουσμα της είδησης η μετοχή της εταιρίας σημείωσε βουτιά άνω του 70% και κατέγραψε σήμερα χαμηλό στα 0,70 δολ.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η δικηγορική εταιρία Pomerantz LLP ανέλαβε να διερευνήσει για λογαριασμό των επενδυτών της εταιρίας, τις αξιώσεις που μπορεί να έχουν σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι στελέχη της έχουν συμμετάσχει σε παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές που έβλαψαν οικονομικά την επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: