Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Με…θρίλερ στον τελικό! (ΜΑΚΑΡΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 66-64) -Το Σάββατο 12 Μαΐου ο πρώτος τελικός Άρη Θήβας-Μάκαρου!







Σε αγώνα γκραν γκινιόλ εξελίχθηκε ο 5ος και καθοριστικός αγώνας της ημιτελικής σειράς μεταξύ Μάκαρου και Μαλεσίνας πριν από λίγο στο “Χρ. Καμπεράκης”. Η ομάδα της Άμφισσας, που έπαιζε χωρίς τον τμωρημένο Νασάκη και με καλύτερο παίκτη ξανά το νεαρό Λούπουλ, αν και προηγήθηκε σταθερά με μια διαφορά της τάξης των 25 πόντων έως και την τρίτη περίοδο, πήρε χιτσκοκική νίκη στο τέλος επικρατώντας με 66-64 της Μαλεσίνας. Η λοκρική ομάδα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έκανε ολικό come back με επί μέρους σκορ στο διάστημα αυτό 5-27 (!), που όμως δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη.
Έτσι, με τελικό σκορ 3-2 τη φετινή περίοδο ο Μάκαρος έφτασε σε μια μεγάλη επιτυχία, στον τελικό των play off της Ά ΕΣΚΑΣΕ.
Εκεί ο Μάκαρος, 2ος στην κανονική περίοδο, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 1ο Άρη Θήβας με μειονέκτημα έδρας. Οι δύο ομάδες, οι κατά κοινή ομολογία καλύτερες της φετινής σεζόν στην Α ΕΣΚΑΣΕ, ξεκινούν από το 1-1 της κανονικής περιόδου και πρωταθλητής αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες. Το πρώτο ματς γίνεται το επόμενο Σάββατο στη Θήβα.

http://www.amfissaface.gr/


Ο Μάκαρος και γενικότερα το μπάσκετ της Άμφισσας είναι μετά από 21 χρόνια και πάλι σε ένα τελικό της Α’ ΕΣΚΑΣΕ διεκδικώντας πλέον από το ερχόμενο Σάββατο την άνοδο στη Γ΄Εθνική κατηγορία!
Όπως ήταν φυσιολογικό λοιπόν, μετά τη νίκη στον χθεσινό ημιτελικό με τη Μαλεσίνα με 66-64 που έφερε τη σειρά στο 3-2 και την πρόκριση στον τελικό, παίκτες, προπονητές και διοίκηση της ομάδας το έριξαν έξω, πανηγυρίζοντας αυτή την επιτυχία!
Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο κόουτς Νίκος Παπούλιας που έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, ο οποίος έβγαλε μέχρι και…λόγο στο ‘Παραδοσιακόν’ για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ομάδας.

Από αύριο πάντως, ο Μάκαρος επιστρέφει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων καθώς ο πρώτος τελικός με τον Άρη στη Θήβα απέχει μόλις 5 μέρες…

http://www.eviabasket.gr

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Ο Μάκαρος στον τελικό με φινάλε-θρίλερ!

ΜΑΚΑΡΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 66-64

‘Ενας αγώνας μπάσκετ τελειώνει μόνο με την τελευταία κόρνα της γραμματείας και σήμερα όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Άμφισσας λίγο έλειψε να γίνουν μάρτυρες της μεγαλύτερης ανατροπής στα χρονικά τουλάχιστον του τοπικού μπάσκετ!
Ο Μάκαρος έδειχνε να οδεύει σε ένα υγιεινό περίπατο για την πρόκρισή του στον τελικό της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, προηγήθηκε από την αρχή με διψήφια διαφορά ενώ στο 30′ το σκορ ήταν στο 61-37!
Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν! Ο Μάκαρος μάλλον νόμιζε πως το ματς τελείωσε, η Μαλεσίνα είχε αντίθετη άποψη και με ένα μοναδικό σερί 3-27 έφτασε στο 39′ να ισοφαρίσει το σκορ σε 64-64!!!
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!
Το ζευγάρι Μάκαρου-Μαλεσίνας προσέφερε σε όλη τη διάρκεια της σειράς έντονες συγκινήσεις και μεγάλες ανατροπές!
Δεν πάνε δύο εβδομάδες από τότε, που στον πρώτο ημιτελικό της σειράς η Μαλεσίνα ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 22 πόντους διαφορά για να κάνει την ανατροπή ο Μάκαρος και να πετύχει τότε το 2-1!
Σήμερα όμως, όλα έδειχναν πως δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο, για να διαψευστούν όλοι πανηγυρικά και να αποδείξει το μπάσκετ γιατί είναι το καλύτερο και εντυπωσιακότερο άθλημα!
Ο Μάκαρος με βασικό πρωταγωνιστή τον Λούπουλ μπήκε φουριόζος στο ματς και προηγήθηκε με 13-5 και 23-6 στην α’ περίοδο.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τον Μάκαρο να φτάνει στο +24 (36-12) για να δείξει κάποια σημάδια ζωής η Μαλεσίνα μειώνοντας στο ημίχρονο σε 39-23 με επιμέρους σκορ 3-11.
Η γ’ περίοδος όμως ήταν και πάλι με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Παπούλια ξέφυγε εκ νέου με +20 (45-23 & 49-24) για να φτάσει σε νταμπλ-σκορ με τρίποντο του Κουτσογιάννη (56-28) και στο 58-29 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά!
Η γ’ περίοδος τελείωσε με 61-37 και εκεί άλλαξαν όλα!
Η Μαλεσίνα μπήκε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και με επιμέρους σκορ 0-15 μείωσε σε 61-52 στο 35′.
Ο Λούπουλ με τρίποντο έγραψε το 64-52 για τους πρώτους πόντους του Μάκαρου, με την ομάδα του Θάνου να έχει όμως ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα.
Στο 3:30 για το τέλος μείωσε σε 64-56, στο 38′ μείωσε σε απόσταση βολής (64-62) και στο 39′ ισοφάρισε σε 64-64!
Στο τέλος όμως, ο Μάκαρος κατάφερε με βολές των Λεοντίου (1/2) και Κουτσογιάννη (1/3) να φτάσει με μεγάλο άγχος στη νίκη-πρόκριση με 66-64, με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που μετράει! Πόσο μάλλον για την ομάδα της Άμφισσας, που κατάφερε μετά από 21 χρόνια, έστω και με αυτό τον χιτσκοκικό τρόπο να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο όπως αυτό της Μαλεσίνας, παίζοντας σε όλη τη σειρά χωρίς τον Νασάκη και στα τελευταία λεπτά του σημερινού ημιτελικού χωρίς τους Λούπουλ και Οικονόμου που είχαν χρεωθεί με 5 φάουλ.
Από τον Μάκαρο που πέτυχε μια μεγάλη επιτυχία φτάνοντας σε ένα τελικό μετά από 21 χρόνια, πολύ καλοί οι πιτσιρικάδες Παπαδήμας-Διαμάντης και ο Λούπουλ.
Από τη Μαλεσία που άργησε να ξυπνήσει και που έπαιξε χωρίς τον Ξετρίχη, ξεχώρισαν οι Χαρατσής Ι., Κατσαγάνης, θεοφανόπουλος στο διάστημα που επιχείρησε τη μεγάλη ανατροπή.
Διαιτητές: Ντάνος-Χουγιάζος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-6, 39-23, 61-37, 66-64.
ΜΑΚΑΡΟΣ (Παπούλιας): Λεοντίου 6 (1), Κουτσογιάννης 5 (1), Οικονόμου 9, Λούπουλ 16 (2), Διαμάντης 6, Φωτητζόγλου 15, Μουτζούρης 3, Παπαδήμας 6.

ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Θάνος): Καραμίντζος, Τούντας, Περλεπές, Χαρατσής Ι. 19 (1), Ψωρομίτας, Συριστατίδης 9 (1), Θεοφανόπουλος 12 (1), Κοτσιομίτας, Κατσαγάνης 15, Γάτος 9 (1).

Νικ.Παπούλιας: ‘Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη-πρόκριση’


Στην αμυντική προσήλωση της ομάδας του, την τήρηση του πλάνου για 35′, την σπουδαία συμβολή των μικρών στην εξέλιξη του ντέρμπι, την αντίδραση της Μαλεσίνας και το καθαρό μυαλό των παικτών του στο τέλος, στάθηκε στις δηλώσεις του ο κόουτς Νίκος Παπούλιας που οδήγησε μετά από 21 χρόνια και πάλι το μπάσκετ της Άμφισσας σε ένα τελικό για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
‘Ξεκινήσαμε ονειρικά το παιχνίδι και με σαφή προσανατολισμό στην αμυντική λειτουργία με καθαρές βοήθειες στους έμπειρους παίκτες του αντιπάλου. Τηρήσαμε το πλάνο μας για 35 λεπτά, αλλά ο αντίπαλος κάποια στιγμή θα αντιδρούσε. Στο τέλος χάσαμε με πέντε φάουλ Λούπουλ και Οικονόμου, η Μαλεσίνα έβαλε τα σουτ και το παιχνίδι ήταν σαν να άρχιζε από το 38ο  λεπτό. Εκεί όμως  είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε δίκαια τον αγώνα. Πετύχαμε τη νίκη καθαρά μέσα από το αμυντικό μας παιχνίδι.
 Στο μπάσκετ αν δεν ακουστεί η κόρνα της γραμματείας, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μία φάση μπορεί να σε αποπροσανατολίσει και να χάσεις τη συγκέντρωσή σου και το παιχνίδι να γυρίσει εις βάρος σου. Σαν ομάδα δεν έχουμε την εμπειρία τέτοιων παιχνιδιών και μετά από 21 χρόνια συμμετοχής στα play off, κατορθώνουμε και φτάνουμε στον τελικό. Κερδίσαμε έναν σπουδαίο αντίπαλο ο οποίος είχε πολύ καλή ομάδα και έμπειρους παίκτες.
Όταν ξεκίνησε η σειρά των μεταξύ μας αναμετρήσεων, η Άμφισσα είχε δύο βασικά μειονεκτήματα. Το πρώτο, ήταν να διαχειριστεί την απουσία του πρώτου σκόρερ και καλύτερου παίκτη μας στην κανονική περίοδο Νασάκη και το δεύτερο την άδικη «εξορία» των φιλάθλων μας στις πάνω εξέδρες του Χριστολιάς Καμπεράκης.  Δουλέψαμε με πείσμα στις προπονήσεις και παίξαμε στην ουσία στα play off με πρωταγωνιστές μικρούς παίκτες. Τη μία ήταν ο Λούπουλ, την άλλη ο Διαμάντης και χθες ο Παπαδήμας. Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε στον τελικό, αλλά όλη τη χρονιά δείξαμε ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο.

 Οι παίκτες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, πέτυχαν ένα μεγάλο άθλο έχοντας πείσμα και θέληση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους φιλάθλους της Άμφισσας που δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο Χριστολιάς Καμπεράκης, ενισχύοντας και εμψυχώνοντας τους παίκτες για 40 λεπτά. Εμείς πανηγυρίσαμε όσο έπρεπε το Σάββατο, τώρα οφείλουμε να κατεβάσουμε τα κεφάλια και να προετοιμαστούμε για τους τελικούς και εκεί ας πάρουμε ό,τι μας αξίζει’.


Η ώρα των μεγάλων τελικών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ έφτασε, καθώς μετά το τέλος της σειράς του Μάκαρου με τη Μαλεσίνα, το ζευγάρι του τελικού αποτελείται από τον Άρη Θήβας και τον Μάκαρο Άμφισσας με το πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαΐου στο κλειστό της Θήβας (18:00).
Η σειρά είναι στο 1-1 καθώς μετράνε τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και πρωταθλητής θα αναδειχθεί εκείνος που θα φτάσει τις 3 νίκες.
Ο Άρης Θήβας θα βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό, αυτή τη φορά όμως με πλεονέκτημα έδρας, μετά τους περσινούς αγώνες με τον Ερμή Σχηματαρίου, ενώ η ομάδα της Άμφισσας βρίσκεται στους τελικούς μετά από 21 χρόνια!
Το πρόγραμμα των τελικών:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ

18:00 Κλειστό Θήβας ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 

18:00 Κλειστό Άμφισσας ΜΑΚΑΡΟΣ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΪΟΥ (αν χρειαστεί)


18:00 Κλειστό Θήβας ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: