Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΓΑΛΑΞΙΔΙ : 5η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Το Πρόγραμμα!








5η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 6 Μαΐου 2018 με την συμμετοχή του ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ
και παράλληλες εκδηλώσεις όπως, έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, παραδοσιακά φαγητά (αρνί, κοντοσούβλι), πιάτα από τους μαθητές της Τουριστικής Σχολής, κρασί, μπύρα, ομιλίες, παραδοσιακοί χοροί κ.ά.

Η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και ο Δήμος Δελφών στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου, προβαίνει για 5η χρονιά στην συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας, όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά.
Για το λόγο αυτό θα προβεί σε διαγωνισμό μαγειρικής που θα διεξαχθεί στην παραλιακή ζώνη του Γαλαξειδίου (πλατεία Μάμα) στις 6 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00, με κριτές γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και κυρίως λάτρεις του τόπου μας.
Όλα τα διαγωνιζόμενα πιάτα θα φωτογραφηθούν προκειμένου μαζί με τις συνταγές και τα ονόματα των διαγωνιζόμενων να εκδοθούν σε βιβλίο, με την επιμέλεια του Δήμου Δελφών το οποίο θα παρουσιάζεται σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπου ο Δήμος έχει παρουσία.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί από όλα τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εφημερίδες, έντυπες και ηλεκτρονικές), ενώ θα γίνει και αναφορά σε τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Θα υπάρξουν 3 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΓΛΥΚΑ και ΓΕΝΙΚΗ (για όσα πιάτα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στις 2 πρώτες κατηγορίες όπως πχ, όσπρια, πίτες κλπ) και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία θα είναι εκείνοι που θα βραβευτούν και θα κερδίσουν από ένα δώρο.
Τα πιάτα πρέπει να είναι παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, να είναι καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. (Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες γάλακτος, τυρί ξένης προέλευσης, μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι Ελληνικά).
Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί, σε κατσαρόλα ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος. Επειδή θα γίνει και φωτογράφιση, η παρασκευή θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι τα δύο κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.
Οι συμμετέχοντες (ανά κατηγορία και παρασκευή) μπορεί να είναι ένα άτομο (γυναίκα ή άντρας), ομάδα ατόμων π.χ. Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί Γυναικών, παρέες κλπ.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει την ημέρα του διαγωνισμού και μέχρι τις 12.00 πμ. να φέρει την παρασκευή του στον χώρο του διαγωνισμού όπου και θα εκτεθεί. Στον χώρο του διαγωνισμού θα υπάρχει Γραμματεία στην οποία θα δηλώσει τα στοιχεία του και την ονομασία του πιάτου του.
Πιστεύουμε ότι η στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πέρα από κάθε αναμενόμενο, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου, να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας που είναι η φιλοξενία μας, μέσα από ένα νόστιμο και καλομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό.
Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά τον διαγωνισμό πληροφορίες δίνονται από την Γραμματεία της Σχολής στα τηλέφωνα 2265041997 πρωινές ώρες 09.00 - 15.00 Λίνα Χιώτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: