Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αυτή την Κυριακή η Ακρόπολη θα αποκαλύψει με τρόπο μοναδικό τα μυστικά της στους Αθηναίους


Μία διαφορετική ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης διοργανώνει την Κυριακή η εταιρία «Be A Greek - Travel Experiences», που δραστηριοποιείται στον θεματικό τουρισμό.   


Η δράση «Παρθενώνας-Κυριακή στην Ακρόπολη» περιλαμβάνει μία δίωρη περιήγηση και απευθύνεται στο αθηναϊκό κοινό, που «ξυπνά κάθε μέρα κάτω από την Ακρόπολη» χωρίς να γνωρίζει σε βάθος την ενδιαφέρουσα ιστορία της, λέει στο LIFO.gr ένα από τα ιδρυτικά μέλη της “Be A Greek“, Μουταφίδης Δημήτριος. 




«Δεν έχουμε παρά να κρίνουμε από τους εαυτούς μας. Πολλοί έχουμε να ανέβουμε στον Ιερό Βράχο από το σχολείο», προσθέτει ο κ. Μουταφίδης.   

Η ξενάγηση στα ελληνικά, από εξειδικευμένους οδηγούς, φωτίζει τα σημαντικά στοιχεία της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής και της μυθολογίας του λόφου που επιλέχθηκε από τα νεολιθικά χρόνια ως σημείο λατρευτικής και πολιτικής αναφοράς.  

«Θέλουμε να κάνουμε προσιτές και στους Έλληνες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε ήδη στους ξένους τουρίστες» λέει ο κ. Μουταφίδης.   

Ο κ. Κατσούλης Δημήτρης, με σπουδές στην αρχαιολογία, είναι ένα από τα μέλη της ομάδας που αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εξειδικευμένες ξεναγήσεις, βοηθώντας τους επισκέπτες του χώρου να επιστρέφουν, νοητά, πίσω στον χρόνο. 



«Το γνωρίζατε πως σε ολόκληρο τον Παρθενώνα δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή;», μας ρωτά, προσκαλώντας μας στην αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και το τείχος της Ακρόπολης.   


«Πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του Παρθενώνα καθόρισαν τη δυτική αρχιτεκτονική, προκαλώντας θαυμασμό έως και σήμερα», προσθέτει, επισημαίνοντας παράλληλα και το «στατικό θαύμα» του ναού,

που «καταστράφηκε περισσότερο από ανθρώπινες παρεμβάσεις ενώ είχε σταθεί όρθιος μετά από αναρίθμητες φυσικές καταστροφές». 





Όταν τον ρωτάμε γιατί αποφάσισε να στραφεί από το πανεπιστήμιο στις ξεναγήσεις μας λέει αυτό που ούτως ή άλλως υποπτευόμασταν: «Γιατί μπορώ να συνδυάζω την αγάπη μου για τους αρχαίους πολιτισμούς με το πάθος μου για να μοιραστώ όσα γνωρίζω».   

Τα υπόλοιπα την Κυριακή, 4 Μαρτίου, στον Παρθενώνα   

Οι δίωρες ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 10π.μ και στις 3μ.μ αντίστοιχα. Το κόστος ανά άτομο είναι 10 ευρώ με σημείο συνάντησης την κεντρική είσοδο της Ακρόπολης.    

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης την ημέρα της ξενάγησης είναι δωρεάν. Παρόλα αυτά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν μηδενικό εισιτήριο από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης και να είναι στο σημείο συνάντησης με αυτό, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.   

Λόγω των περιορισμένων θέσεων που αναμένεται να εξαντληθούν, όσοι ενδιαφέρονται για τη δράση θα πρέπει να μεριμνήσουν κλείνοντας νωρίτερα μία θέση, καθώς δεν θα είναι εφικτό να γίνουν δεκτοί την ημέρα της ξενάγησης.    



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: