Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών : "ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ"





 Νέα Δημοκρατία-Ν.ΟΔ.Ε Φωκίδας                                           Άμφισσα, 22 Νοεμβρίου  2016
Δημ.Το. Δελφών
33100 Άμφισσα
Τηλέφωνο : 6939777789


ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ, υποβαθμίζεται και η χειρουργική κλινική.


   Οι εξαγγελίες και το δελτίο τύπου της διοίκησης του Νοσοκομείου Άμφισσας δεν έλυσαν τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου μας. Δεν βελτιώθηκε η κατάστασή του  , αντίθετα σημειώνεται και υποβάθμιση της χειρουργικής κλινικής με την μετακίνηση προσωπικού –αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο της Άμφισσας στη Λαμία.
- Γιατί δεν επιλαμβάνεται του θέματος ο βουλευτής του Νομού και η διοίκηση του Νοσοκομείου φιλικά προσκείμενη στην κεντρική εξουσία;
- Ποια πνοή αποκτά το Νοσοκομείο μας κυρία Διοικήτρια; Μήπως εθελοτυφλείτε;
-Γιατί ανέχεστε Διοίκηση και Βουλευτής τη συνεχή υποβάθμιση των κλινικών μας , τώρα και της χειρουργικής και γιατί δεν αντιδράτε δημόσια, απέναντι στην εντολοδόχο κεντρική εξουσία που υπηρετείτε πιστά ;
 -Γιατί η παροχολογία δεν δίνει τη θέση της στην ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για τη διατήρηση του προσωπικού του Νοσοκομείου στον τόπο μας;  Με ποιο σκεπτικό μεταφέρετε  τους ιατρούς στην Λαμία; Οι πολίτες της Φωκίδας  δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία ή υιοθετείται σιωπηρά την άποψη περαιτέρω οικονομικού στραγγαλισμού τουςαφού οι ασθενείς για ένα απλό περιστατικό θα αναγκάζονται να επιβαρύνονται με την μετακίνησή τους για να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία ή αναγκαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία;
-Το προσωπικό του Νοσοκομείου πραγματοποίησε στάση εργασίας , αντίδραση προς τις ανωτέρω ενέργειες και σύμφωνα με προτάσεις του σωματείου του Νοσοκομείου Άμφισσας θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία-συλλαλητήριο την Κυριακή 27/11/2016 και ώρα 11.00 πμ στην πλατεία Ησαϊα στην Αμφισσα , απέναντι στα συνεχή ανάλγητα μέτρα υποβάθμισης της τοπικής δημόσιας υγείας.
Έχετε βάλει  την πολιτική σας σφραγίδα στον συνεχή κατήφορο  της δημόσιας υγείας που γνωρίζει ο Νομός Φωκίδας και αναμένουμε τις ενέργειές σας, εάν επιθυμείτε να υπάρχει ΥΓΕΙΑ στη ΦΩΚΙΔΑ.
Ποτέ έως σήμερα ο τόπος δεν είχε γνωρίζει τέτοια υποτίμηση αρχών και κοινωνικών δικαιωμάτων , κύριοι της Αριστερής παρέμβασης!!!
ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ. ΘΕΕ ΜΟΥ... ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;;;;;ΠΑΡΤΟΥς ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

6:45, άσχετα με το εάν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί σου, θεωρώ ότι μπορείς να πεις αυτό που θες με όρους που θα μας βοηθήσει να ξεκολλήσουμε από όποιον πνευματικό βάλτο μας έχει οδηγήσει στην κατάντια του σήμερα. Αυτό που μας συμβαίνει αυτόματα αναλογεί στις συλλογικές μας ευθύνες. Δεν μας αξίζει όμως. Τι κάνουμε λάθος; Πώς μπορούμε να ξεκολλήσουμε; Πώς μπορούμε να σπρώξουμε ο ένας τον άλλο για να γλυτώσουμε από τον γκρεμό που πέφτουμε όλοι μαζί; Ναι, παράδοξο αλλά, Έλληνες που πέφτουν μαζί μας στον γκρεμό στηρίζουν και αυτούς και άλλους. Τι κάνουμε τώρα; Αναθέματα και διχαστικές κορώνες;

Την δική μου ερώτηση για το Νοσοκομείο Άμφισσας προς όλους και προς την Νέα Δημοκρατία-Ν.ΟΔ.Ε Φωκίδας και εάν πιστεύουν ότι δεν εκφράζει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας , ας απαντήσουν εδώ ότι ρωτάω βλακείες:

Τολμήστε μαζί με όλες τις άλλες κομματικές οργανώσεις να φτιάξετε μία συνοπτική αναφορά στην πορεία του Νοσοκομείου Άμφισσας.

1)Αφετηρία η χρονική στιγμή που ήταν το Νοσοκομείο Άμφισσας και τα δύο Αγροτικά Ιατρεία Ιτέας και Λιδωρικίου στην καλύτερη λειτουργικής τους κατάσταση. Αν δεν μπορέσετε να συμφωνήσετε στο ποιά ήταν η καλύτερή του (μας έχετε συνηθίσει δυστυχώς και σε τέτοια φαινόμενα) ας φτιάξει το κάθε κόμμα την δική του ιστορία.
2)Από την καλύτερή του κατάσταση μέχρι σήμερα, με απλά ψυχρά τυπικά δεδομένα,αριθμού και αιτιολογία των μεταβολών, φτιάξτε έναν πίνακα ανά μήνα ή δίμηνο ή τρίμηνο. Πόσους γιατρούς νοσηλευτές κ.λ.π.ι προσωπικό και σε ποιες ειδικότητες είχε καθε τρίμηνο. Και κάθε φορά που φεύγει ή παρουσιάζεται κάποιος, τον λόγο που έγινε αυτό. Π.Χ. να μπορώ να δω ότι το τρίτο τρίμηνο του 2003 είχα τόσους από κάθε ειδικότητα τόσους νοσηλευτές κ.λ.π. και σε σχέση με το προηγούμενο τόσοι έφυγαν σε σύνταξη τόσοι παραιτήθηκαν , τόσοι προσλήφτηκαν με αυτό τον τρόπο, τοσοι ηρθαν με μεταταξη ή για λιγους μήνες κ.λ.π..
3)Σε αυτό τον πίνακα κάντε κριτική στο τι έχει συμβεί γενικά, και κατά την άποψη μου, ΔΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΨΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. Δέστε στην συνέχεια και την πορεία του Νοσοκομείου όταν Κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προ κρίσης. Όταν γιατροί που ήταν εδώ έφευγαν με την πρώτη ευκαιρία, άνοιγαν θέσεις τις οποίες έπιαναν εναλλάξ κάποιοι ντόπιοι που μετά από λίγο παρατιόντουσαν και έμενα πάλι ορφανό το Νοσοκομείο, ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΛΙΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ;

Όποιος δεν φοβάται την αλήθεια ας κάνει αυτή την εργασία και θα φανεί το δίκιο του.
Κατά την άποψή μου και όσα εγώ ξέρω, οι μόνοι που δικαιούνται να μιλάνε είναι οι καινούργιοι από το προσωπικό του Νοσοκομείου και όσοι διαμαρτύρονταν από τότε που άρχισε η μεγάλη κατρακύλα. Όλοι οι άλλοι και κυρίως κάποια κόμματα, θα έπρεπε να σιωπούν έως να το βουλώσουν γιατί προκαλούν.