Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Δελφοί :Τα καυστικά σχόλια της προέδρου του Ευρωπαϊκού πολιτιστικού κέντρου Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ για την "εγκατάλειψη" του ιερού χώρου των Δελφών (video)

Στα εγκαίνια της έκθεσης "Δελφοί, εικαστικές αντανακλάσεις"



Στην αίθουσα εκθέσεων του θεάτρου Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού κέντρου των Δελφών εγκαινιάστηκε η έκθεση "Δελφοί, εικαστικές αντανακλάσεις" όπου φιλοξενούνται 35 έργα πολύ σημαντικών καλλιτεχνών αφιερωμένα στη μοναδικότητα του Δελφικού τοπίου.

Αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα της προέδρου του Ευρωπαϊκού πολιτιστικού κέντρου κατά των τοπικών και περιφερειαρχών αρχών μιλώντας για εγκατάλειψη του μυθικού τοπίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνον δεν σέβονται την ιερότητα του χώρου των Δελφών κα Αρβελέρ , αλλά ασελγούν στον χώρο με παρεμβάσεις και επεμβάσεις που κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο της Δύσης να ανατριχιάζει:

---Μήπως άραγε ξεχάσαμε το ότι πρώην δήμαρχος είναι υπόδικος για τέτοιες ματαιόδοξες άπληστες ενέργειες ;
---Μήπως γνωρίζετε πως θέλουν να μετατρέψουν τον ιερό χώρο των Δελφών σε μεταλλευτικό πάρκο;
---Μήπως γνωρίζετε τις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις του Κ.Α.Σ και της τέως γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟ όσον αφορά στην συρρίκνωση του απαράμιλλου κάλλους Δελφικού τοπίου;

Και κάτι ακόμη : αν οι Ευρωπαίοι , δεν είχαν οριοθετήσει και προστατέψει τον χώρο πιέζοντας για την έκδοση του σχετικού Π.Δ για το Δελφικό Τοπίο , οι αιρετοί αυτοί που σήμερα πλαισίωσαν την εκδήλωση και πλαισιώνουν αυτού του είδους τις εκδηλώσεις γενικότερα , θάχαν μετατρέψει τον ιερό χώρο των Δελφών σε τοπίο που θα θύμιζε Βραζιλιάνικη Φαβέλα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην κυρία Αρβελερ είπε αυτό που θέλουμε όλοι να πούμε στους άχρηστους και ανίκανους που μας διοικούν.

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που μπορει να πει κανεις για τους τοπικους αρχοντες ειναι ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!! Αν ομως ηταν ο αρχαιος χωρος στα Σαλωνα θα ειχε καλλυτερη τυχη γιατι θα τον εβαζαν στο προγραμμα μαζι με της Χαρμενας του Καστρου κ.λ.π. προγραμματων των Σαλωνων . Αν δεν το εχετε καταλαβει Δημος Δελφων ειναι μονο τα Σαλωνα !!!!! Πουθενα αλλου δεν γινεται κατι και περιμεναν καποιοι οτι θα ενδιαφερθουν για τον αρχαιο χωρο των Δελφων και να μην αναδειξουν τα κουδουναδικα ???????

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΩΤΕΣ !!!!
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ !!!!