Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

"Οδοιπορικό στη Μεσόγειο" με οδηγό τον Στέλιο Μάινα

Από την ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV



Συντάκτης: 


Τον έχουμε απολαύσει σε μια σειρά ρόλους, κωμικούς και δραματικούς. Ισως ένας από τους πιο οριακούς να ήταν αυτός του Θράσου στη μαύρη κωμωδία «Μαύρα Μεσάνυχτα», με την υπογραφή στη σκηνοθεσία του Πάνου Κοκκινόπουλου και στο σενάριο των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.

Ο λόγος βέβαια για τον Στέλιο Μάινα, που σύντομα θα τον δούμε, ή για την ακρίβεια θα τον… ακούσουμε, σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο. Σ’ αυτόν του αφηγητή μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ που ρίχνει στη μάχη της τηλεθέασης στο τέλος του μήνα η ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV.


                                  Στέλιος Μάινας | 


Πρόκειται για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», ένα οδοιπορικό σε 23 πόλεις της νοτιοανατολικής Μεσογείου, που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουνίου και θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 από το OTE HISTORY.

Αποτελείται από έξι επεισόδια, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη («Η Χορωδία του Χαρίτωνα», «Φωνή») και καταγράφει τους σταθμούς και την επιρροή που άσκησε ο Απόστολος Παύλος στη διάδοση του μηνύματος του χριστιανισμού και τη διαμόρφωση της σύγχρονης σκέψης, μέσα από ένα ταξίδι σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Μ. Βρετανία και Συρία.

Η σειρά, με τη συμμετοχή στη συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV και με αφηγητή τον Στέλιο Μάινα, εστιάζει σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, προσκυνήματα, μουσεία και ναούς, ενώ παρουσιάζει τοποθεσίες άγνωστες στο ευρύ κοινό, όπως η φυλακή του Αποστόλου Παύλου στην Εφεσο, η Κοιλάδα των 1.000 και 1 εκκλησιών, το σκαφτό Μοναστήρι του Αποστόλου Παύλου, η Εκκλησία της Παναγίας της Πισιδιώτισσας και η κολόνα του Μαρτυρίου του Αποστόλου των Εθνών στη Ρώμη.


Το σενάριο υπογράφει η Αναστασία Μάνου, ενώ την ιστορική και θεολογική επιμέλεια ανέλαβε ομάδα θεολόγων ιστορικών της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: