Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

O Ψυχάρης ψάχνει εναγωνίως «εκβιαστή» για να σωθεί




Νέο εκβιασμό ανακαλύπτει το ΒΗΜΑ του Σταύρου Ψυχάρη, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα του ΔΟΛ, είχε εμφανίσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πιέζει  σε συνάντησή τους τον εκδότη για φιλική αντιμετώπιση προκειμένου να του χαρίσει τα δάνεια. Στο σενάριο της προηγούμενης Κυριακής, όπου μάλιστα εμφανίστηκε ως μάρτυρας μια γάτα Ιμαλαΐων, ο Ψυχάρης κράτησε για τον εαυτό του το ρόλο του ηθικού ο οποίος μάλλον δεν δέχθηκε την ανταλλαγή.
Το νέο σενάριο στήθηκε πάνω στην αναφορά που έστειλε στη Βουλή η Εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη η οποία αρχειοθέτησε την δικογραφία Βγενόπουλου. Η Εισαγγελέας στην αναφορά της που εστάλη την ημέρα που «αθώωσε» το Βγενόπουλο και την οποία δημοσιοποιεί το ΒΗΜΑ, υποστηρίζει πως μετά από δικό της αίτημα συναντήθηκε με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στα μέσα Νοεμβρίου για να του εκφράσει την ανησυχία της για δηλώσεις του περί «δικαστικού πραξικοπήματος» στην υπόθεση Βγενόπουλου. Στη συνέχεια εμφανίζει τον Υπουργό να την πιέζει να επιστρέψει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς απ όπου την είχε αφαιρέσει παράνομα όπως της είπε.
Η Τσατάνη υποστηρίζει πως συνάντησε τον Παπαγγελόπουλο μέσα Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τη δήλωσή του περί δικαστικού πραξικοπήματος. Όπως προκύπτει όμως από το ίδιο το ΒΗΜΑ, όταν συναντήθηκαν δεν υπήρχε τέτοια δήλωση αφού έγινε στις 27 Νοεμβρίου.
Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα του "Βήματος".





Ο λόγος για την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Η Ελένη Αντωνίου Γρηγοράκη, κόρη της κυρίας Τσατάνη, είναι (!) υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου και… περήφανα αναφέρει στο βιογραφικό σημείωμά της ότι η μητέρα της είναι εισαγγελική λειτουργός. Ωστόσο, η κόρη της εισαγγελέως δεν είναι το μόνο πρόσωπο από τον στενότατο οικογενειακό κύκλο της με κομματική ιδιότητα. Στο παρελθόν ο σύζυγός της, Αντώνης Γρηγοράκης, είχε διατελέσει νομάρχης και ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, επί υπουργίας Μ. Κεφαλογιάννη, διετέλεσε επικεφαλής του ΝΑΤ. Παραιτήθηκε, στη συνέχεια, κατηγορώντας τον διάδοχο του κ. Κεφαλογιάννη, τον Γ. Βουλγαράκη, ότι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Εκείνη την περίοδο, όμως, δεν κατόρθωσε να ενταχθεί στις λίστες υποψήφιων βουλευτών του κόμματος.
www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: