Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Απογοήτευση και μεγάλες απορίες στα μέλη του Δ.Σ. για τη διάλυση του Φωκικού





Ένα κράμα απογοήτευσης, εδραίας αίσθησης "αδειάσματος" στα όρια της συμπαιγνίας, ανοικτά ερωτήματα για την κατάληξη της υπόθεσης Βραδέλη και της απόφασής του να εμπλακεί στον Αμφισσαϊκό
παρά το ότι αποδείχτηκε ότι εξέλιπαν οι λόγοι που προκαλούσαν τον σκεπτισκισμό του μάνατζερ, καθώς και αταλάντευτη πίστη ότι ο Φωκικός και η τοπική κοινωνία διαθέτουν τις δυνάμεις και τις εφεδρείες για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να επαναχαράξει το μέλλον του διακατέχει τα μέλη του Δ.Σ. του εμβληματικού συλλόγου της φωκικής πρωτεύουσας, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην τελεσίδικη απόσυρση της ομάδας από τη συνέχεια των φετινών αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Εκείνο που κυριαρχεί στο λογικό και το θυμικό των μελών του διοικητικού συμβουλίου, εκτός από την απογοήτευση που προξενεί η για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα απόσυρση του Φωκικού από τα αγωνιστικά δρώμενα, ύστερα μάλιστα από μια περίοδο που αποτέλεσε την πλέον ένδοξη στην υπερογδοντάχρονη ιστορία του και παρά το πλήθος των ενεργειών που αναλήφθηκαν στην προοπτική της αποτροπής αυτού του σεναρίου, είναι το "άδειασμα" που θεωρούν ότι υπέστησαν από τον Σ. Βραδέλη και τα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του αυτή.
Και αυτό γιατί οι ίδιοι, μπροστά στο φάσμα της διάσωσης της ομάδας και του εγκαινιάσματος μιας νέας πορείας στην ιστορία της, αφού έφεραν τον γνωστό μάνατζερ στην Άμφισσα, φρόντισαν να ικανοποιήσουν μία προς μία τις αξιώσεις του, με κυριότερες την πρόκληση της παραίτησης Παπαδημητρίου από τα κοινά του συλλόγου, τη διασφάλιση της μη ανάμειξής του στο μέλλον με αυτά, καθώς και την κατηγορηματική παροχή της υπόσχεσης για μη συμμετοχή τους στο νέο Δ.Σ., ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση Βραδέλη - Πανουργιά Παπαϊωάννου για ολοσχερή απάλειψη κάθε σύνδεσης του νέου Δ.Σ. με το καθεστώς Παπαδημητρίου στον Φωκικό, προκειμένου ο γραβιώτης επιχειρηματίας να συνδράμει δραστικά με τη μεγάλη του οικονομική επιφάνεια στη "νέα ημέρα" του ιστορικού συλλόγου της Άμφισσας.
Με άλλα λόγια, θεωρούν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος σε καμία περίπτωση να αθετήσει τις υποσχέσεις του ο γνωστός μάνατζερ και να μην εμπλακεί στα διοικητικά του Φωκικού, καθώς από τη μία φρόντισαν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του περί αποκλεισμού Παπαδημητρίου από το διοικητικό προσκήνιο, κάτι για το οποίο αναγκάστηκαν και οι ίδιοι να στραφούν εναντίον του και να απαιτήσουν και να πετύχουν την παραίτησή του, και από την άλλη αποδείχτηκε ότι δεν υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος μεταφοράς του χρέους στο νέο Δ.Σ., όπως επίμονα εδώ και καιρό ισχυρίζονταν πρόσωπα που προέκριναν τη διάλυση του Α.Σ. Φωκικός και μεταφορά του στον Αμφισσαϊκό.
Με δεδομένο και αποδεδειγμένο πλέον ότι το χρέος των 164.000 ευρώ δεν ακολουθεί το όποιο νέο Δ.Σ. που ούτως ή άλλως θα προκύψει, εκφράζουν σοβαρές απορίες για την απόφαση Βραδέλη να εμπλακεί στα διοικητικά ενός συμπαθούς συλλόγου, που ωστόσο δεν διαθέτει ούτε στοιχειώδη ιστορία ούτε μαζική βάση, λαϊκό έρεισμα ή όποια συναισθηματική σύνδεση με το φίλαθλο κοινό της πόλης, θεωρώντας ότι η εξέλιξη αυτή, που νομοτελειακή κατάληξη είχε το να οδηγηθεί ο Φωκικός στην απόσυρση από το πρωτάθλημα και το να βρίσκεται αντιμέτωπος με την προοπτική της διάλυσης, συνέβη ύστερα από συγκεκριμένο σχέδιο εκτελεσμένο με συνεπή και χειρουργική μεθόδευση.
Ακρογωνιαίος λίθος, όπως βάσιμα πιστεύουν, αποτέλεσε η διαρκής επίκληση του ενδοιασμού ότι το γνωστό χρέος μεταφέρεται προς το νέο Δ.Σ., και θεωρούν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδείχτηκε ότι δεν υπηρετούν κάτι άλλο πέρα από την προαγωγή και την προώθηση συρραφής και συνάρθρωσης επί μέρους ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων σε έναν κεντρικό στόχο.
Από εκεί και πέρα, στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι η άμεση διεξαγωγή ανοικτής Γενικής Συνέλευσης των μελών του συλλόγου. Στόχος της θα είναι η ενημέρωση των φίλων της ομάδας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η ανταλλαγή απόψεων και η αφετηρία χάραξης των κατευθύνσεων για την επόμενη ημέρα, που θα βρει το καλοκαίρι τον Φωκικό στην τοπική κατηγορία, και, εν τέλει, η ανάληψη δράσης για τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στη λογική αυτή μέσα από την επάνδρωση του διοικητικού σχήματος από πρόσωπα που αποκλειστικό τους κριτήριο θα είναι η αγάπη και η αφοσίωση στο όνομα Φωκικός και μοναδικός τους γνώμονας το συμφέρον της ομάδας και όχι ατομικές ιδιοτέλειες ή προσωπικές εμπάθειες.
(Η φωτογραφία είναι από παλιότερη Γενική Συνέλευση του Φωκικού)

http://amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: