Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Όλη η απόγνωση των “ελεύθερων” πολιορκημένων επαγγελματιών της Ελλάδας σε μια ανάρτηση στο facebook




Βρήκαμε ένα πολύ εύστοχο σχολιασμό για την απόγνωση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες “ελεύθεροι” πολιορκημένοι επαγγελματίες

Η Ανάρτηση :



Ζητάω υπάλληλο, για να απαντάει τηλέφωνα, να στέλνει παραγγελίες, να καθαρίζει το μαγαζί, να κάνει ταμείο, να φτιάχνει τα λογιστικά, να τρέχει στις δημόσιες υπηρεσίες, να κάνει πληρωμές, να τρέχει το site, να δίνει παραγγελίες, να κάνει παραλαβές, να λύνει τεχνικά προβλήματα, να κάνει νέες συμφωνίες, να παζαρεύει, να ακούει παράπονα πελατών, να απαντάει σε emails, να τρέχει την χονδρική, να λειτουργεί την σελίδα στο Facebook και τα social media, να φτιάχνει διαφημίσεις, να ξέρει Photoshop, να γράφει επιστολές, να επικοινωνεί με εξωτερικό, να κάνει εκτελωνισμούς, να μιλάει με μεταφορικές, να οργανώνει την αποθήκη, να ετοιμάζει reports και στατιστικά, να μην έχει ωράριο και να είναι και χαμογελαστός!

Για όλα αυτά δεν θα παίρνει μισθό, αλλά θα χρωστάει στον ‪#‎ΟΑΕΕ‬, την‪#‎ΔΕΗ‬, την ‪#‎Εφορία‬, θα δίνει χαράτσι και θα τον βρίζουν και από πάνω.
Με λίγα λόγια ζητάω κάποιον να πάρει τη θέση μου και να με απαλλάξει από το να είμαι ‪#‎επιχειρηματίας‬ στην σύγχρονη ‪#‎Ελλάδα‬.
Πληροφορίες στο inbox



πηγή

           Alexandros Papadopoulos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν το λες αυτό ομως σε κάποιον που κάποτε μπήκε στο Δημόσιο χωρίς να έχει παράσταση απο το τι σημαίνει ελεύθερος επαγγελματίας (π.χ. απο το σπίτι του) και δεν έτυχε να δουλέψει σαν ελευθερος επαγγελματίας κάποια χρόνια πρίν γίνει δημόσιος υπάλληλος, τί καταλαβαίνει; Τίποτα εντελώς! Πάσχει κατά 99% απο το ψυχιατρικό φαινόμενο που λέγεται Ιδρυματισμός και νομίζοντας ότι όλος ο κόσμος είναι το επαγγελματικό κλουβί που μεγάλωσε και έζησε σε όλη του τη ζωή, δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν σέβεται τίποτα. Αντί λοιπόν όταν κάνει την δουλειά του να κάνει ότι καλύτερο μπορεί κσι να αντιμετωπίζει τον ελλεύθερο επαγγελματία που εξυπηρετεί απο την θέση του ως τον πελάτη που του δίνει το ψωμί που τρώει (όπως κάνει ο ελεύθερος επαγγελματίας αλλιώς δεν έχει ψωμί), ασχολείτε με ότι προκύπτει απο το κλουβί του μυαλού του. Στην καλύτερη των περιπτώσεων πώς θα δουλέψει λιγότερο απο τον πιο τεμπέλη συνάδερφό του. Στην συνηθέστερη για τις ανάλογες θέσεις ευθύνης περίπτωση , θα ψάξει να βρεί πως θα καταχραστεί όποια ευθύνη ελέγχου, έγκρισης, αδειοδότησης κ.λ.π. απαιτεί την σφραγίδα και την υπογραφή του. Γιτί έτσι. Έτσι κάνουν όλοι και πρώτα απ' όλα ο Προιστάμενος στα μεγαλύτερα κονδύλια. Γιατί έτσι μου λέει το κομματόσκυλο που με διόρισε και μου ζητάει και μερίδιο για το κόμμα (βλέπε Γκρούεζας στον Μαυρογιαλούρο). Και έτσι πάει περίπατο η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας που τάιζε όλο το σύμπαν μιάς και οι μεγαλοκαρχαρίες απλά έκλεβαν το κράτος και τα εστελναν στην Ελβετία. Και δεν υπήρχαν τίμιοι; Φυσικά αλλά σιωπούσαν όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να βγάλουν την καθημερινότητα. Αλλιώς μετάθεση Σουφλί, άδεια για το μαγαζί του Αγίου.... Γιατί εκ των πραγμάτων σε περιπτώσεις σαν και αυτή την ευθύνη την φέρνει η Εξουσία Κε Πάγκαλε ζώο του θράσσους. Κάπου θα πρέπει να έχετε και εσείς ευθύνη και αν όχι σε αυτό, τότε πού κρετίνε του δικού σου Ιδρυματισμού; Ψόφα τώρα δημοσιουπαληλάκο μαζί με τον βλάκα που σε τάιζε. Ψοφάτε όλοι άξια και ανάξια . Και πέστε στο κόμμα που ψηφίσατε, ότι αν δεν αλλάξει απο τα θεμέλια όλο αυτό το χάλι, θα ψοφήσουν και τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Αν δεν μπούν λαμόγια φυλακή, αν δεν πάνε πολύ περισσότερα λαμόγια σπίτι τους, περίμενε Αλέξη στο θρανίο να σου εφαρμόσουν αναπτυξιακά προγράμματα και πακέτα Γιούνκερ. Πακέτο στην κάσα σου ονειρεύονται να σε κάνουν τα λαμόγια που αφήνεις στην θέση τους Αλέξη και Αλεξάκια. Οι Νόμοι του Σύμπαντος λένε, Ή ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Ή ΑΥΤΟΊ. Αυτοί δεν ξέρουν να ζούν αλλιώς. Για να ζήσει η Ελλάδα, αυτοί και η νοοτροπία τους πρέπει να "πεθάνει".

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο κοινωνικός αυτοματισμός πέτυχε. Η μια κοινωνική ομάδα στρέφεται κατά της άλλης. Ναι, πολλοί από τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ''λαμόγια'' αλλά εσύ ελεύθερε επαγγελματία τους εξέθρεψες γιατί σε ''εξυπηρετούσε με το αζημίωτο βέβαια'', ΄ώστε να κερδίζεις τα εκατομμύρια και να δηλώνεις μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα κατ΄έτος, εν αντιθέσει με το σωστό στην πλειοψηφία δημόσιο υπάλληλο που πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν και στηρίζει μέσω της αγοράς τον ελεύθερο επαγγελματία. Το αποτέλεσμα δυστυχώς των πράξεών μας, έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας. Δείτε λοιπόν, πως ελεύθεροι επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεργαστείτε για το μέλλον των εγγονιών σας πλέον!!!!