Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Μανδρέκα σας φταίει ή ότι σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος;;;


Για μια ακόμη φορά βλέπουμε την πάγια τακτική των κομμάτων εξουσίας και των γνωστών κομματόσκυλων

που αποτελούν τις ορδές μισθοφόρων που συντάσσονται στον υποψήφιο που θα εξυπηρετήσει πιο εύκολα τα συμφέροντά τους, να επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στην κ. Ασπασία Μανδρέκα η οποία ηγήθηκε δικαίως του ψηφοδελτίου. Μόνο που προφανώς δεν ξέρουν τι λένε και ποντάρουν στην αμάθεια και ημιμάθεια του κομματικού τους ακροατηρίου.
Η ΝΔ στη Φωκίδα έχασε την έδρα, όπως ήταν απολύτως φυσικό αφού πανελλαδικά έφαγε μια 7,5άρα στο κεφάλι. Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που η πανελλαδική διαφορά είναι πάνω από πέντε μονάδες παρασύρει και το δεξιό κάστρο της Φωκίδας. Από τότε που η Φωκίδα έγινε μονοεδρική βλέπουμε ότι το «κάστρο» σκορπίζει στην άμμο, όταν έχουμε μεγάλες διαφορές. Το 2009 η πανελλαδική διαφορά υπέρ ΠΑΣΟΚ ήταν 10% και η κ. Αφροδίτη Παπαθανάση κέρδισε την έδρα με μόλις 162 ψήφους και ποσοστό στο 40,22%, όταν πανελλαδικά το κόμμα της είχε πάρει 43,92%  ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ ήταν 33,47%. Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση να υπενθυμίσουμε ότι είχε διεξαχθεί αφενός υπό ομαλές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, καθώς το Καστελόριζο μπήκε στη ζωή μας λίγους μήνες αργότερα, αφετέρου η ΝΔ κατέβαινε συντεταγμένα και ειδικά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υποψήφιος ήταν ο κ. Γιάννης Μπούγας, η κ. Ιωάννα Γκελεστάθη και ο κ. Τάσος Φλώρος, ενώ στο πλευρό του τότε υφυπουργού της ΝΔ ήταν ο κ. Νίκος Φουσέκης Νομάρχης Φωκίδας εκείνη την εποχή, ο οποίος ήλεγχε τη ΝΔ.  Και όμως, έστω και οριακά έχασαν την έδρα!
Τον Ιανουάριο του 2015 η πανελλαδική διαφορά των 8,5 μονάδων παρέσυρε την έδρα της Φωκίδας. Να υπενθυμίσουμε δε, ότι είχε παρασύρει και την Ευρυτανία που εκεί είναι παντοδύναμος ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης! Το ποσοστό αυτό οδήγησε στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μονοεδρικές πλην των Γρεβενών, ενώ τώρα πήρε όλες τις μονοεδρικές, εκτός από τη Λευκάδα και την Ευρυτανία.
Όσο αναφορά για την κ.Μανδρέκα θα μπορούσε κάποιος να την πλήξει σοβαρά, αν είχε πειστικά στοιχεία. Όταν έφερε στη Φωκίδα ένα από τα καλύτερα πανελλαδικά ποσοστά (σ.σ. 28,10% Επικράτεια -32,15% Φωκίδα) με τέσσερις μονάδες πάνω και με διαφορά αναπνοής, μόλις 0,83%, κάτω από μια ποσοστιαία μονάδα δηλαδή από το ΣΥΡΙΖΑ, δε υπάρχουν λογικά επιχειρήματα για να πλήξει κάποιος το κύρος και την προσπάθειά της. Ο κόσμος για ακόμη μια φορά απέδειξε με την τεράστια συρρίκνωση της διαφοράς των δυο κομμάτων ότι την προτιμά και τη στηρίζει. Σαν άνθρωπος άλλωστε, ούτε σε σκάνδαλα έχει εμπλακεί, ούτε σχέσεις διαπλοκής μπορεί να την καταλογίσει κανείς. Είναι ένα καθαρό και έντιμο πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας.
Να αναφέρουμε ότι λάθη προφανώς και έκανε, άλλωστε μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη. Όποιος ενεργεί λανθάνει και αυτό είναι αξίωμα. Το μεγαλύτερο λάθος της είναι ότι ενώ γνώριζε ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο δεν προχωράει γιατί η σταυροδοσία του Ιανουαρίου απέδειξε ότι η τοπική κοινωνία δεν δέχεται και δεν εμπιστεύεται τους συνυποψηφίους της, δεν απαίτησε σθεναρά να αλλάξει η σύνθεσή του. Στην πραγματικότητα η τόσο μικρή διαφορά ήταν καθαρά προσωπικό της κατόρθωμα και είμαι από αυτούς που πραγματικά δεν το περίμεναν. Αν η ΝΔ κεντρικά είχε πάρει το μήνυμα και δεν επέμενε ο κ. Μεϊμαράκης να είναι οι ίδιοι, αν είχαν αντιληφθεί εγκαίρως ότι η κοινωνία δεν θα αλλάξει γνώμη μέσα σε επτά μόλις μήνες να προτιμήσει αυτούς που απέρριψε, τότε είναι προφανές ότι στη Φωκίδα το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αυτό!  
Τέλος, το πρόβλημα στην ουσία, για όλους αυτούς που φωνάζουν, δεν είναι η κ. Μανδρέκα. Είναι ότι ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και γι’ αυτό τους απορρίπτει. Ξέρει πια η κοινωνία ότι όλοι αυτοί που σήμερα βρίζουν, το κάνουν γιατί κόλλαγαν σαν βδέλες σε αυτόν ή αυτούς που θεωρούσαν δυνατούς για να βολευτούν και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Τώρα θα μου πείτε, «μα φταίνε αυτοί;», προφανώς και όχι, έτσι τους είχε γαλουχήσει το πολιτικό σύστημα και το κόμμα τους τόσα χρόνια, αυτά συνεχίζουν να κάνουν. Και στην τελική ας πάρουν χαμπάρι ότι άλλαξαν τα πάντα, πρέπει να αλλάξει και η στάση τους, αλλά πρέπει να αλλάξει και η ίδια η ΝΔ. Ο κόσμος της στέλνει σαφές μήνυμα να διαλυθεί και να επανιδρυθεί ως ένα νέο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που θα κινείται σε καθαρά χαρτογραφημένα ιδεολογικά ύδατα και θα εξαφανίσει τις ακραίες φωνές που της έχουν κάνει τεράστια ζημιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: