Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ευχαριστήριο μήνυμα Αριστείδη Παπαλάιου


Ευχαριστήριο μήνυμα

του Αριστείδη Ηλ. Παπαλάιου

            Οι συμπολίτες μου για άλλη μια φορά μου έδωσαν την ικανοποίηση και τη χαρά που με εμπιστεύτηκαν, με τίμησαν και με ανέδειξαν 1ο εκλεγμένο εκπρόσωπό τους στην περιφέρεια μου του νέου Δήμου Δελφών.

Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και τους διαβεβαιώνω ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κάνω ότι μπορώ για αυτούς, για την πόλη, το χωριό, τους συνδημότες μου. Και κάτι ακόμα. Η δικαίωση του αγώνα στην αυτοδιοίκηση ποτέ δεν τελειώνει με το εκλογικό αποτέλεσμα , απεναντίας τότε αρχίζει.

Και σ’ αυτόν τον αγώνα ο τόπος, μας έχει ανάγκη όλους. Αρκεί ο καθένας μας να θέλει να δώσει και να ξέρει να πάρει ό,τι πρέπει από τον άλλον.

Εύχομαι σε όλους, εκλεγμένους και μη, καλή δύναμη, κουράγιο και σοφία .

                                                                       
                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                        Αριστείδης Ηλ. Παπαλάιος

           

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετυμολογία
πιλάλα < πιλαλώ + -α (αναδρομικός σχηματισμός) < ελληνιστική κοινή ἐπιλαλῶ < λαλέω[1]
Ουσιαστικό
πιλάλα θηλυκό
γρήγορο τρέξιμο
Συνώνυμα
πιλάλημα
πιλαλητό
τρεχάλα
τρεχαλητό
Επίρρημα
πιλάλα
τροχάδην
Συγγενικές λέξεις
δείτε τη λέξη: πιλαλώ
Σημειώσεις
Jump up ↑ H δεύτερη εισήγηση, η οποία προκρίνεται ως συνεπέστερη, είναι η πρόταση του Κοραή, ο οποίος έθεσε ως αφετηρία τον αόριστο ἐπιλάλησα του ελνστ. ἐπιλαλῶ «φλυαρώ, μιλώ γρήγορα» (και κατ' επέκταση «τρέχω γρήγορα»), που ενισχύεται από τον τύπο πιλαλάω στη διάλεκτο της Κάτω Ιταλίας. Στα δύο πιο πρόσφατα λεξικογραφικά έργα της Μεσαιωνικής Ελληνικής, το λεξικό τού Κριαρά και το λεξικό τού Trapp, προκρίνεται η ετυμολόγηση του Κοραή και το ρήμα γράφεται κανονικά με -ι-: πιλαλώ. (Θεόδωρος Μωυσιάδης, Ιεράρχηση κριτηρίων στην ετυμολογική έρευνα, Γλωσσολογία/Glossologia 19 (2011), σελ. 47)

ΠΙΛΑΛΑΩ-ΠΙΛΑΛΑ


Πιλαλάω=τρέχω. Παλιά λέξη ,που συναντούμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και σημαίνει ότι τρέχω χωρίς τερματισμό, είτε για δουλειές, είτε χωρίς προορισμό ή χωρίς να βρίσκω ανταπόκριση. Κινούμαι αενάως. Πολύ γνωστή και η παραγόμενη λέξη πιλάλα=τρεχαλητό. Συνήθως λέμε έτσι το τρέξιμο με τα πόδια. Η λέξη έχει και μια νοηματική φόρτιση κόπωσης , απόγνωσης και αγωνίας ότι δεν προλαβαίνω.-

Ανώνυμος είπε...

Ψωφάς για ανακοινώσεις και κιάσα τον τελευταίο καιρό.

Αι μάστα τώρα.

Ηρθε η ώρα.