Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΙΤΕΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! (ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΔΕΜΑ ΣΤΟ Α.Τ)

03052014.xiros001
ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΔΕΜΑ ΣΤΟ Α.Τ.  ΙΤΕΑΣ.

  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Ένας κρατούμενος δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν φύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο δολοφόνος μεταφέρθηκε για λίγο στο Α.Τ. Ιτέας και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας όπου κατέληξε νεκρός στο κελί του εξαιτίας άγριου ξυλοδαρμού.  Στο πέρασμά του από το Α.Τ. Ιτέας δεν δημιουργήθηκε καμία ιδιαίτερη αναταραχή, κανένας αποκλεισμός του Τμήματος από το κοινό, ούτε κλούβες με ΜΑΤ κ.λ.π. Μέχρι εδώ έχουμε γνωστά και  αναμφισβήτητα γεγονότα.

Την διαδρομή   του δολοφόνου και μετά δολοφονημένου   την «έπαιξαν» τα μεγάλα   ΜΜΕ για πάνω από μία εβδομάδα σε κορυφαίο επίπεδο. Αρχίζοντας  την είδηση «Από πρώτες ενδείξεις..», «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ...», «Από πηγές του δελτίου..», «ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες λένε πως ...», « ...διαρροές από το Υπουργείο  λένε πως...», «...διαρροές παραγόντων τις αστυνομίας λένε ...» και με ένα πλήθος άλλων εισαγωγών που έντεχνα έχουν αναπτύξει ώστε να λένε επί χρόνια ότι θέλουν χωρίς καμία ευθύνη για το αν είναι αλήθεια ή ψέμα, μας έχωσαν στο μυαλό ότι ο δολοφονημένος κακοποιήθηκε και στο Α.Τ. Ιτέας. Μας είπαν ότι παραπέμφθηκαν για βασανιστήρια  και Αστυνομικοί του Α.Τ. Ιτέας. Μας είπαν ότι μισοδολοφονήθηκε στο ΑΤ Ιτέας και τον αποτέλειωσαν στην Νιγρίτα.

Μετά     βγήκαν  τα επίσημα πορίσματα. Από το ΑΤ. Ιτέας έφυγε λένε χωρίς να έχει κακοποιηθεί. Αστυνομικοί του ΑΤ.  Ιτέας ουδέποτε παραπέμφθηκαν για κακοποίηση και βασανιστήρια. Αυτή την είδηση  όμως δεν την «έπαιξαν» το ίδιο. Για λίγο και στα γρήγορα και για μία ακόμα φορά δεν δώσαμε σημασία στο τι στόχο ή αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η άθλια αλλά συνηθισμένη στάση των μεγάλων ΜΜΕ.

Πολλές μέρες μετά το ξεφούσκωμα της είδησης ήρθε το γεγονός που έτριψε στα μούτρα όλων  μας με πολύ τρόμο όλη την σαπίλα και όλη την βρώμα την σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας. Όχι όμως με τον τρόπο  που θα ευχόντουσαν  επαναστάτες ή   προβοκάτορες.

Μια βόμβα στο ΑΤ. Ιτέας από μία οργάνωση που σύμφωνα με την προκήρυξή της μάχεται για το καλό του λαού και ισχυρίζεται ότι  στο                          Α.Τ.  Ιτέας έγιναν βασανιστήρια και κακοποιήθηκε ο φυλακισμένος πριν σταλεί στην Νιγρίτα. Προκήρυξη με Γκουντάναμο και κελιά της RAF. Το Α.Τ. Ιτέας  στρατόπεδο του εχθρού που έπρεπε να χτυπήσουν. Η βόμβα ήταν φτιαγμένη για να εκραγεί σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις  και στην προκήρυξη δεν ανάφερε ότι αυτό ήταν προειδοποιητικό χτύπημα. Δηλαδή μπορούμε   να πιστέψουμε αυτό στο οποίο όλοι συμφωνούν. Ότι δηλαδή η αποστολή έγινε για να προκαλέσει  νεκρούς. Ζητούμενο  η έκρηξη μεγάλης ισχύος σε σχέση με το μέγεθος του χώρου, καθημερινή, εργάσιμη ώρα στο Α.Τ.  Ιτέας με παρόντες αστυνομικούς και πολίτες  . Μπορεί το γεγονός αυτό για κάποιους από μακριά  να είναι μία ακόμα συνηθισμένη περίπτωση του είδους αλλά αυτή την φορά  για μερικές χιλιάδες κατοίκους της Ιτέας η «μιντιακή» η  τηλεοπτική και η «επαναστατική» αλήθεια πήρε άλλη διάσταση. Αυτή την φορά η αθλιότητα άφησε πίσω της χιλιάδες ταυτόχρονα αυτόπτες μάρτυρες. 

Η Ιτέα δεν είναι μία συνηθισμένη πόλη ούτε η κοινωνία της μία μέση Ελληνική επαρχιακή κοινωνία. Παρότι αριθμεί  κάποιες λίγες χιλιάδες κατοίκους, εδώ «όλοι γνωρίζουν όλους και τα πάντα» όπως στο παραδοσιακό Ελληνικό χωριό των λίγων εκατοντάδων κατοίκων. Το Α.Τ. Ιτέας δεν είναι ένα ειδικό κτίριο με δέκα υπόγεια ή δέκα ορόφους για να έχει μυστικά κολασμένα κελιά ούτε βρίσκεται σε κάποιο μακρινό δυσπρόσιτο μέρος. Είναι μία παλιά διώροφη κατοικία λίγων τετραγωνικών μέτρων ανά όροφο μέσα στην πόλη κολλητά δίπλα σε άλλες κατοικίες. Το κρατητήριο βρίσκεται μόλις πέντε βήματα από το πεζοδρόμιο. Από εκεί που περνούν καθημερινά οι γείτονες πηγαινοερχόμενοι στο σπίτι τους. Τρία βήματα για να περάσεις τον μικρό προθάλαμο εισόδου και σε δύο ακόμα βήματα χτυπάς στα κάγκελα του «κολαστηρίου». Το κελί δίπλα ακριβώς στον δρόμο της πόλης, δίπλα και απέναντι σε σπίτια απλών ανθρώπων που το βράδυ του χειμώνα με όλα τα παράθυρα κλειστά όταν φτερνίζεται ο αστυνόμος βάρδιας του λέει «Υγείες» ο γείτονας από το καθιστικό του. Που τα βράδια του καλοκαιριού οι αστυνόμοι μιλάνε χαμηλόφωνα για να μην ενοχλούν τον ύπνο των γειτόνων.                            

 Οι αστυνόμοι που Υπηρετούν στο Α.Τ. Ιτέας δεν είναι για την κοινωνία της Ιτέας οι άγνωστοι «κολλημένοι» πιστολάδες μπάτσοι των τηλεοπτικών ειδήσεων. Οι περισσότεροι είναι γεννημένοι στην Ιτέα ή στα γύρω χωριά. Ζουν και εργάζονται δίπλα στις οικογένειές τους, ανάμεσα στους φίλους τους μέσα στην κοινωνία που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Στις νυχτερινές βάρδιες κάποιες  φορές φίλοι τους περνάνε  στον προθάλαμο του κτιρίου και τους κάνουν παρέα όπως   κάνουν την επόμενη στα εκατό μέτρα στην καφετέρια της παραλίας. Δεν χρειάζεται να έχουν χαφιέδες για να μαθαίνουν τι γίνεται στην κοινωνία. Ζουν μέσα σε αυτή.  Και κατά τρόπο που σίγουρα στεναχωρεί αυτούς που θέλουν  την αστυνομία σε εμφυλιακή  ετοιμότητα απέναντι στην κοινωνία των απλών πολιτών, εδώ έχουμε πετύχει αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει παντού. Αυτό που συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες. Η σχέση βασίζεται στον σεβασμό και όχι στον φόβο. Και σε πείσμα όσων θέλουν την Ελλάδα τρίτο κόσμο, εδώ οι αστυνομικοί συμμετέχουν και στα «κοινά». Είναι ενεργά κύτταρα της κοινωνίας και όχι ο μπαμπούλας της.  Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές υπάρχουν υποψηφιότητες σε πολλούς από τους συμμετέχοντες συνδυασμούς. Απόδειξη ότι εδώ, στο επαρχιακό Α.Τ. Ιτέας κάτι υποδειγματικό συμβαίνει είναι το επίπεδο της εγκληματικότητας της περιοχής. Χαμηλό σε ονειρικό επίπεδο σε σχέση τουλάχιστον με το μέσο τηλεοπτικό επίπεδο άλλων περιοχών.    Όσον αφορά δε εγκλήματα αίματος, πρέπει να συγκεντρωθείς πολύ για να θυμηθείς κάτι και εάν ζούσες όταν έγινε το τελευταίο. Και σε αυτό το Τμήμα αυτής της κοινωνίας παραλίγο να τιναχτούν στον αέρα   αστυνόμοι   πολίτες επισκέπτες και γείτονες επειδή ..... ;

Πόσο πιο επικίνδυνος μπορεί να γίνει  ο ρόλος των ΜΜΕ και των ανθρώπων του «Συστήματος»; Τι τους ενόχλησε   από τα όποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά   της κοινωνίας του λιμανιού των Δελφών; Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της «επανάστασης» που επιδίωξε η τόσο βολικά  «μιντιακά» προετοιμασμένη βόμβα; Όχι ο εμφύλιος που τόσο πολύ εξυπηρετεί τους κατακτητές και τους αποικιοκράτες για χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας; Όχι ο εμφύλιος  που τόσο πολύ προσπάθησαν  να μας λανσάρουν  με την δολοφονία  Φύσσα και των δύο θυμάτων του Νέου Ηρακλείου σε σημείο  που και ο πιο χαζός από εμάς τους κατάλαβε; Πόσο άρτιων  και τεκμηριωμένων θέσεων μπορεί να είναι οι «επαναστάτες» που  είναι σίγουροι για βασανιστήρια που έγιναν στο Α.Τ. Ιτέας χωρίς να έχουν ιδέα για τί κτίριο, για τί θέση, για τί γειτονιά, για τί Αστυνομικούς  και για ποιά  κοινωνία μιλάνε; Πώς είναι δυνατόν σε ένα υποστελεχωμένο Α.Τ. ,που εργάσιμες ώρες και μέρες βρίσκονται μέσα περισσότεροι πολίτες από ότι Αστυνομικοί,  να στέλνουν ένα πακέτο θανάτου επειδή νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα; Χωρίς να μπουν  στον κόπο να στείλουν έναν δικό τους  μέσα στους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται τις καφετέριες της  παραλίας της Ιτέας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα να κρυφακούσει τις «κοινωνικές» συζητήσεις των δίπλα τραπεζιών χωρίς να τραβήξει τις υποψίες κανενός; Να κρυφακούσει εάν τις ώρες που θα μπορούσαν να έχουν γίνει  τα βασανιστήρια   αποκλείστηκε «περιέργως»  ή με το πρόσχημα της ασφάλειας  η είσοδος των πέντε βημάτων από το «κολαστήριο» ή   ο δρόμος που περνά έξω από τον  τοίχο;  Εάν οι αστυνομικοί βάλανε όπως δεν συνηθίζουν το αμάξι κοντά στην έξοδο του κτιρίου  για να επιβιβαστεί ο κακοποιημένος κρατούμενος φεύγοντας για την Νιγρίτα ώστε  να μην δουν τίποτα περίεργο οι γείτονες που πάντα κάποιοι από αυτούς είναι στο μπαλκόνι τους εκείνη την ώρα της ημέρας; Γιατί οι «επαναστάτες» δεν έστειλαν κάποιον που   όσο ηλίθιος και να ήταν με μια ματιά θα καταλάβαινε τι σχέση έχει το Γκουαντάναμο και τα κελιά των αγωνιστών της RAF με το διώροφο σπιτάκι που ονόμασαν κάστρο του εχθρού που πρέπει να χτυπηθεί με όποιες παράπλευρες απώλειες. Ταυτιζόμενοι κατά τα άλλα με την  κατάπτυστη κατά τους ίδιους  πολεμική λογική των «εχθρών; Επιλεκτικά πίστεψαν  τα ΜΜΕ οι «επαναστάτες» ή έχουν δικούς τους πληροφοριοδότες; Πόσο καλά γνωρίζουν και εμπιστεύονται τους πληροφοριοδότες τους  που τους διαβεβαίωσαν για το «έγκλημα» του Α.Τ. Ιτέας; Πόσο σίγουροι μπορούν να είναι ότι τελικά δεν υπηρετούν τους ίδιους τους «εχθρούς» τους;

Καλά πάει η παρακμή τους όποιοι και να είναι όσοι και να είναι και όποια μεγάλη ιδέα και αν έχουν για τον εαυτό τους. Εδώ στην Ιτέα, σε αυτή την περίεργη  ανθρώπινη και ζωντανή κοινωνία την πάτησαν πολύ άσχημα. Είμαστε μία κοινωνία  στην οποία θα βρεις μέσα απ’ όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων αλλά ίσως για πρώτη φορά οι γνωστοί και άγνωστοι, γραβατοφορεμένοι και μη,  να προκάλεσαν ταυτόχρονα τόσους χιλιάδες αυτόπτες  μάρτυρες της αθλιότητάς τους  της επικινδυνότητάς τους και της επιτακτικής ανάγκης όλης της Ελληνικής κοινωνίας να τους ξεφορτωθούμε το συντομότερο δυνατόν. Και καλά θα κάνουμε να το φροντίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις   γιατί όπως αποδείχτηκε όσο καθυστερούμε κινδυνεύουμε να  το πληρώσουμε με αίμα που μπορεί να είναι οποιουδήποτε από εμάς ή οποιουδήποτε δικού μας ανθρώπου. Ας τους γυρίσουμε όλοι ενωμένοι με όλη μας την ψυχή πολλαπλάσιο τον τρόμο που προσπαθούν να μας προκαλέσουν. Σε όλους τους.   

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον όμως και ο/η συγγραφέας του κειμένου ενημερώνεται από τα μεγάλα ΜΜΕ μιας και δεν μας δίνει καμιά αναφορά σχετικά με τα "επίσημα πορίσματα" που απαλλάσουν το Α.Τ. Ιτέας.
Ότι ακριβώς είπαν τα μεγάλα ΜΜΕ, στην αρχή όλοι φταίνε μετά βγήκαν τα βίντεο της Νιγρίτας και πέσαν τα βλέμματα εκεί.

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

11:54 ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΛΕΕΙ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕI ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο προβληματισμός μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω "επίσημο πόρισμα". Έψαξα και στο www.astynomia.gr αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Οπότε τα "επίσημα πορίσματα" που λέει στο άρθρο είναι διαρροές αστυνομικών προς δημοσιογράφους. Που δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά.