Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Να γιατί πληρώνεις χαράτσι στο ακίνητο σου! Επιτέλους το εξήγησαν!


Είχες απορία γιατί πρέπει να πληρώνεις... χαράτσι για να μένεις στο ΔΙΚΟ σου σπίτι; Οι μνημονιακοί σου δίνουν - επιτέλους - την απάντηση!
Ο σύμβουλος του Στουρνάρα, καθηγητής Καραβίτης δήλωσε ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται γιατί το ακίνητο το προστατεύει το κράτος μέσω του στρατού και της αστυνομίας, οπότε θα πρέπει να συνεισφέρει με την φορολογία του.
Χωρίς σχόλια

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΣ! ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΤΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ) ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ;
ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΑΣΠΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ !!!!! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ , Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ κ.λ.π. !!!!!

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είπε...

Δυστυχώς όταν επεβλήθη ο φόρος ακίνητης περιουσίας τα διάφορα μέσα ενημερώσεως εστάθησαν μόνον στο εισπρακτικό μέρος της απόφασης και όχι στην ουσία, προφανώς επειδή αυτό πουλούσε. Όσο σκληρό και αν ακούγεται τούτον τον καιρό, η αλήθεια είναι αυτή ακριβώς που φαίνεται παραπάνω. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένα είδος κοινωνικής παροχής, που δυστυχώς έχει λανθασμένο όνομα. Είναι κοινωνικός φόρος από τον οποίον προέρχονται τα κονδύλια που χρησιμοποιεί το Κράτος για την προστασία του ακινήτου ΜΕΣΩ του στρατού, της αστυνομίας και των διαφόρων άλλων δημοσίων υπηρεσιών σε περιόδους έκτακτες και δυσχερείς για την κοινωνία μας, όπως συνέβη προ ολίγων ημερών στην Κεφαλληνία.

Ατυχής ο χαρακτηρισμός από το Κράτος, ατυχείς και όσοι πολίτες δε γνωρίζουν την πραγματική σημασία του φόρου.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, δηλ. την αποφυγή παρερμηνειών, το Κράτος οφείλει να θεσπίσει την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές και σεισμούς. Μάλιστα, θα πρέπει να συνδεθεί με την εφορεία, έτσι ώστε το χρόνο υποβολής των δηλώσεων, οι φορολογούμενοι να δηλώνουν σε κάποιο πεδίο τον αριθμό του συμβολαίου των και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος με ακίνητη περιουσία ΔΕΝ την έχει ασφαλισμένη για φυσικές καταστροφές, να μην γίνεται δεκτή η δήλωσή του από το σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

ο βενιζελος το ειχε πει''ενα μικρο ασφαλιστρο κινδυνου''
γι αυτο λοιπον αφου χρησιμοποιουν στρατιωτικους ορους και εμας τα ασφαλιστρα μας δλδ ο ψηφος μας το μαιο θα πεσει κατα ριπας και συνεχομενος
σαν τα κυματα στο καβο ντορο θα μετρατε τις σφαλιαρες-ψηφους
συνεχομενους,επαναλλαμβανομενους,κατα ριπας και οπως αλλιως θελετε

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω τον ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κάτι.
Αν σας πετύχουν στον δρόμο και σας μπουγελώσουν με έναν κουβά σκ@τ@ τι θα πείτε; Εγώ θα έλεγα κι ευχαριστώ που δεν μου κάνουν χειρότερα δηλαδή όχι τίποτε άλλο, να μην παρεξηγούμαστε κιόλας.

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είπε...

Φίλτατε σχολιαστά της 11.53... Είναι προφανές ότι ο θυμός σου απορρέει από την κοροϊδία που υπέστης και συ όπως όλοι μας, σύμφωνα με τα άνωθεν γραφόμενά μου. Στο ερώτημά σου απαντώ ως εξής: Όταν υπάρχει εκ των προτέρων γνώση, δεν πρόκειται να συμβούν περιστατικά όμοια με αυτό που περιγράφεις. Αν ωστόσο -ω μη γένοιτω- συμβεί όμοιο περιστατικό με αυτό, ε τι να πω; Θα τον σπάσω στο ξύλο. Εσύ τι θα έκανες; Θα καθόσουν με σταυρωμένα χέρια;

Σε παρακαλώ όμως φίλε μου να βγαλεις τα σκατά από το μυαλό σου, να το καθαρίσεις από κάθε μίασμα και να σκεφθείς με σύνεση τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν γνωρίζω αν τούτος εδώ ο χώρος είναι ο καταλληλότερος για μεταξύ μας επικοινωνία και δεν επιθυμώ να στέκομαι εμπόδιο στην πολύ όμορφη καρτερία. Όποτε κρίνω σκόπιμο, παρεμβαίνω στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Για μεταξύ μας επικοινωνία σκέπτομαι να φτιάξω και εγώ ένα blog στο οποίο όμως θα αναλύω τις σκέψεις μου προς το συμφέρον της χώρας μας και ποιος ξέρει; Μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και κάποια στιγμή να προκύψει η ποθούμενη Κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα βάλει την χώρα μας στον σωστό της δρόμο. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα για μεταξύ μας επικοινωνία.

Εις το επανιδείν

Ανώνυμος είπε...

10 κ 40 μηχανικος/ασφαλιστης εισαι ΡΕ ??????
ΟΥΣΤ
ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ*ΛΟΥ
ποια η διαφορα σας με τους
τουρκους στην τουρκοκρατια?
ειδη τα ακινητα τα ασφαλιζουν οι κλεπτοτραπεζεσ στα δανεια,τα χαρατσια του βενιζελου και ο καθε παπαρας που εξαφανιζει τον ελληνισμο τωρα
σπειρατε καταρα στο τοπο
μην ξεχνατε τα κυματα στο καβο ντορο
ετσι θα τις μετρατε
συνεχομενες και επαναλλαμβανομενες τον μαιο 10 μποφορ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ είμαι πάλι αυτός με τον κουβά αλλά δεν θα γίνω εριστικός τώρα. Δεν πιστεύετε πως με την παραπάνω πρόταση για τα "ασφάλιστρα" ενισχύετε το αίσθημα αδικίας που επικρατεί;
Και γιατί να πληρώσουμε κι άλλους φόρους την στιγμή που το κράτος θα τους χρησιμοποιήσει για να σώσει και πάλι μια φαληρισμένη τράπεζα, όπως έκανε μάγκα τον Σάλλα της Πειραιώς που του χάρισε τα χρέη του και σαν πριμ του έδωσε και την Αγροτική σε εξευτελιστική τιμή; Όλοι οι φόροι πάνε για συμφέροντα άλλων πολύ πιο ισχυρών από τον λαουτζίκο. Όπως και οι αποζημιώσεις στους εργολάβους της Κορίνθου - Πατρών που με δική τους υπαιτιότητα δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν το έργο μέσω τραπεζών (είναι έργο παραχώρησης) και που κατάφεραν να πάρουν με ψήφισμα της Βουλής 500εκ. αποζημίωση επειδή είπαν "το κράτος φταίει για την οικονομική κρίση που δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς δάνεια". Αυτές είναι μόνο δυο περιπτώσεις. Ό,τι και να πληρώσουμε εκεί θα πάει. Μην διακιολογείτε τα μέτρα που λαμβάνονται. Είναι χαζά και εμφανώς πρόχειρα. Κάποια έπρεπε να γίνουν (μειώσεις) αλλά σε άλλο βαθμό. Είναι κοροϊδία το όλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

''τεχνοκρατης''ειναι αυτος που ενω πνιγεται το παιδι του στη θαλασσα
αυτος παιρνει τηλεφωνο το meteo
να ρωτησει ποσα μποφορ εχει εκεινη τη στιγμη για να δει αν ειναι στα επιτρεπτα ορια για να πηδηξει μεσα να το σωσει

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είπε...

Φίλτατε ανώνυμε 1.36μμ. Νομίζω ότι μπλέκεις λίγο τα πράγματα και θα προσπαθήσω να τα περιγράψω όσο πιο σύντομα μπορώ. Κατ' αρχήν, στις συμβάσεις που υπογράφει το Κράτος με επιχειρηματίες μην νομίζεις ότι θα σου πουν όλη την αλήθεια. Αλοίμονο αν βγαίνει ο κάθε Υπουργός να διατυμπανίζει τα υπέρ και τα κατά της εκάστοτε συμφωνίας. Τα δυο παραδείγματα επιχειρηματικών συμφωνιών που αναφέρεις αποτελούν πασιφανές παράδειγμα λαθεμμένων Κυβερνητικών χειρισμών. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι αναγκαία η Κυβέρνηση τεχνοκρατών, αφού μόνο αυτή έχει το σθένος και τις ιδέες για ανάπτυξη.
Φίλτατε Ανώνυμε 7.01μμ. τεχνοκράτης είναι αυτός που λαμβάνει υπ' όψιν του τις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες πριν από τη λήψη κάθε απόφασης.