Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Βουτιά στο μαύρο για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

press
Η έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα περιγράφει το σκοτάδι που έχει τυλίξει έναν από τους βασικότερους πυλώνες της δημοκρατίας: την ελευθερία του Τύπου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε σύνολο 180 χωρών και στην προτελευταία μετά τη Βουλγαρία στην Ευρώπη.
 
Η επιβολή του δόγματος του σοκ εκ προοιμίου δεν συμβαδίζει με τη δημοκρατία και εφόσον «η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας», τότε στην καλύτερη περίπτωση χειραγωγούμε και στη χειρότερη καταργούμε τη δημοσίευση. Η έκθεση για το 2014 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα περιγράφει σε αδρές γραμμές το σκοτάδι το οποίο έχει τυλίξει στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, έναν από τους βασικότερους πυλώνες της δημοκρατίας: την ελευθερία του Τύπου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε σύνολο 180 χωρών και στην προτελευταία μετά τη Βουλγαρία στην Ευρώπη. Σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε ετών η χώρα μας έκανε βουτιά πενήντα θέσεων, γεγονός που συνιστά «ιλιγγιώδη πτώση για την παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου» όπως σημειώνεται στην έκθεση.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ! ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΡΕΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ !!!!! ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΕΥΤΕΣ !!!!!