Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Καταρρέει η εκλογική απήχηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤ
του Γιώργου Δελαστίκ
Εξαιρετικά δύσκολη φαντάζει αυτή τη στιγμή η επιβίωση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μετά τη βέβαιη ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, η οποία απειλεί πλέον να προσλάβει συντριπτικές για τα δύο κυβερνητικά κόμματα διαστάσεις. Το φάσμα της ενδεχόμενης αποσυνθετικής ήττας προκαλεί εκνευρισμό και προστριβές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, πράγμα που επιταχύνει και διευρύνει την έκταση της εκλογικής τους φθοράς.
Από το 70% έως 80% που είχαν πάρει αθροιστικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στις επτά προηγούμενες ευρωεκλογές από το 1981 έως το 2009, αρχίζει να φαίνεται άπιαστο όνειρο να πάρουν το Μάιο…
30% (!) και τα δύο κόμματα μαζί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον το 40% των ψήφων όσων προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές θα κατευθυνθεί σε άλλα κόμματα!
Θα πρόκειται για πρωτοφανές πολιτικό φαινόμενο σε ευρωεκλογές, το οποίο καθόλου δεν αποκλείεται να σαρώσει αστραπιαία το ήδη καταρρέον πολιτικό σκηνικό. Πληθώρα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναζητούν προσωπική πολιτική διέξοδο μέσα στο κλίμα αυτό και προετοιμάζονται για τη μετά Σαμαρά και Βενιζέλο φάση των κομμάτων τους, επιτείνοντας με τη στάση τους τα αποσαθρωτικά φαινόμενα στον κλυδωνιζόμενο κυβερνητικό συνασπισμό.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: