Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ποιοι μπαίνουν σε κινητικότητα και ποιοι απολύονται - VIDEO

Ποιοι μπαίνουν σε κινητικότητα και ποιοι απολύονται - Το σχέδιο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του για το θέμα της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και τα κριτήρια αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Από τη στιγμή που θα μπει ένα δημόσιος υπάλληλος στη δεξαμενή κινητικότητας ή θα πάρει την θέση που προσφέρεται ή θα φύγει, ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το σχέδιο έχει ως εξής:
- 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι στη δεξαμενή της κινητικότητας έως τα τέλη Ιουλίου
- 12.500 υπάλληλοι έως τα τέλη τον Σεπτεμβρίου
- Και συνολικά η αρχική δέσμευση, περιλαμβάνει 25.000 υπάλληλοι έως το τέλος του 2013.
Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση αποτελεί για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία ένταξης στο Δημόσιο. «Μπήκε μέσω ΑΣΕΠ ή από την πίσω πόρτα», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, αναφερόμενος στους υπαλλήλους που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά -χωρίς να αναφερθεί σε αριθμούς- τόνισε: «Ενδεχομένως να εκπλαγούμε όλοι μας δυσάρεστα από το πόσος είναι ο αριθμός».
Κρίσιμη συνάντηση με την ΚΕΔΕ
Νέα συνάντηση με την ΚΕΔΕ θα έχουν σήμερα το πρωί στις 09:30 οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πιάσουν το νήμα των διαπραγματεύσεων από τη χθεσινή συνάντηση που απέβη άκαρπη.
Στο μεταξύ, κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα, για δεύτερο 24ωρο οι δήμοι, καθώς το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε νέα απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.
Παράλληλα, σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν από τις σημερινές κρίσιμες επαφές. Την ίδια στιγμή 24ωρη απεργία για σήμερα κήρυξαν και οι δημοτικοί αστυνόμοι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: