Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού



Με αισθητή κάθοδο της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια θα περάσει το Σαββατοκύριακο, με κύριο όμως χαρακτηριστικό του καιρού τον ισχυρό παγετό που θα εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, από -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Δυτική Στερεά: Θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις Σποράδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τη νύχτα τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: