Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Όλος ο κόσμος πληρώνει Αίμα και Χρήμα γιά την Εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία που προκλήθηκε μετά από μακροχρόνιο σχεδιασμό των Αγγλοσαξώνων . (Αρθρο Αναγνώστη)

Σκέψεις γιά όσους καταλαβαίνουν από Ιστορία, Οικονομία, Γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς και παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον Πόλεμο στην Ουκρανία (Εμφύλιος με συμμετοχή Ρωσίας και ΝΑΤΟ) , που τείνει να γίνει Εμφύλιος της Ευρώπης , πολώνοντας μακροχρόνια τον Υπόλοιπο κόσμο σε Φιλοαμερικανικά και Φιλοκινεζικά στρατόπεδα.


Από του Ναπολεόντιους Πολέμους και τους Α! και Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπουμε μία προσπάθεια της Ευρώπης να εξασφαλίσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ρωσσίας ώστε να καταστεί αυτάρκης σε πολλά αγαθά και πρώτες ύλες που βρίσκονται σε αφθονία στην ανεκμετάλλευτη Ρωσσία.Τα τελευταία 30 χρόνια μετά την πτώση της USSR μιά ειρηνική προσπάθεια συνεργασίας Ευρώπης και Ρωσίας είχε ξεκινήσει μέσω του εμπορίου και των διμερών συμφωνιών που φαίνεται ότι θα κατέληγε στην πορεία του χρόνου σε μία συνεργασία συμφωνία WIN-WIN και για τα δύο μέρη, με όραμα την ισχυροποίηση και των δύο μερών στο παγκόσμιο Εμπόριο και στον Γεωστρατηγικό σχεδιασμό.

Κορύφωση αυτής της συνεργασίας ήταν η ενεργειακή ενοποίηση μέσω του αγωγού Φυσικού Αερίου North Stream που θα παράκαμπτε όλες τις προηγούμενες προβληματικές διαδρομές των αγωγών Φ.Α. και ιδίως μέσω της Ουκρανίας που είχε επιλεγεί απο τους Αγγλοσάξωνες ως Θρυαλλίδα Πολεμικής Αντιπαράθεσης με την Ρωσσία .Αυτός ο Αγωγός με το φθηνό αέριο και γενικά η ενεργειακή συνεργασία θα ήταν και η "προκαταβολή της προίκας" του "γάμου"μεταξύ  Ευρώπης και Ρωσσίας.

Αυτόν τον "ενεργειακό γάμο " καθώς και οιαδήποτε αύξηση συνεργασίας Ευρώπης Ρωσίας τον είχαν απαγορεύσει η ΗΠΑ και η Αγγλία στην Γερμανία και στην Ευρώπη.'Ομως η πραγματικότητα και οι Ανάγκες της Ευρωπαϊκής Οικονομίας κατέληξαν να δημιουργήσουν αυτόν τον αγωγό και  είναι έτοιμος να λειτουργήσει από το τέλος του 2021.

Με τυπικό πρόσχημα το Ιδιοκτησιακό καθεστώς του αγωγού ανέβαλλαν την ενεργοποίησή του. Οι  Γερμανοί υπακούοντας τας υποδείξεις (εκφοβισμό-Bullying) των Αγγλοσαξώνων υπέκυψαν στον γεωστρατηγικό τους σχεδιασμό που Δαιμονοποίησε την Ρωσία, αναγκάζοντάς την να εισβάλλει στην Ουκρανία γιά να προστατεύσει ομοεθενείς και συμφέροντά της που είχε συμφωνήσει-συνυπογράψει με τους Δυτικούς από την πτώση της USSR και μετά.'Ετσι απομακρύνεται  οριστικά κάθε πιθανότητα προσέγγισης Ευρώπης Ρωσίας εξυπηρετώντας τα κοντόφθαλμα -κατ' εμέ- συμφέροντά των Αγγλοσαξώνων.

Θρυαλλίδα των Δυσάρεστων γεγονότων που θα εξελλιχθούν είναι η Εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία η οποία προκλήθηκε κατόπιν συστηματικού σχεδιασμού των Αγγλοσαξώνων από το 2014. Ρίχνοντας εκλεγμένες κυβερνήσεις προσπάθησαν οι Αγγλοσάξωνες να βρούν τον καταλληλότερο Χρήσιμο Ηλίθιο ο οποίος βρέθηκε στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν σαν τον δικό μας ηθοποιό Χα***λη. Αυτός ο Ανθρωπος έμελλε να είναι και ο Μοιραίος άνθρωπος γιά την Ουκρανία και την Ευρω-Ρωσσική συνεργασία.Έκανε ότι ήταν δυνατόν γιά να εξοργίσει τους Ρώσους και να τους αναγκάσει σε Εισβολή .

Ο Πόλεμος μπορεί να τελειώσει σήμερα αν το Επιθυμήσουν οι Αγγλοσάξωνες.Δεν φαίνονται όμως διατεθειμένοι γιά κάτι τέτοιο, διότι υποθάλπτουν ,κατευθύνουν και  προπαγανδίζουν την αδιαλλαξία του Ζαλένσκι που ως χρήσιμος ηλίθιος κλεισμένος στην γωνία, προτιμά να συμπαρασύρει σε θάνατο τους Συμπατριώτες του και να εμπλέξει όλα τα κράτη στην  Ανιστόρητη συμπεριφορά του .

'Ολος ο Κόσμος πληρώνει με αίμα, χρήμα και συναίσθημα τον Παραλογισμό μιάς ελίτ μερίδας των Αγγλοσαξώνων που αδιαφορούν γιά τις ανθρώπινες Ζωές ,ενδιαφερόμενοι να διατηρήσουν την ισχύ τους με κάθε κόστος. Σημειώστε ότι κατά την περίοδο Trump ο σχεδιασμός αυτός είχε αναβληθεί και θυμηθείτε πως τον "Δαιμονοποιούσαν" ως Ρωσόφιλο με κατασκευασμένα στοιχεία από τους Άγγλους. Επίσης παρατηρείστε πως τα ίδια ΜΜΕ που προπαγανδίζουν την Δαιμονοποίηση της Ρωσίας σήμερα, προπαγάνδιζαν και τότε εναντίον του ΜΗ "Πολεμοχαρή" Trump.

Το Μεγάλο πια ερωτηματικό για όλους εμάς που λέμε ότι ανήκουμε στην Δύση είναι αν υπάρχει πια Ανθρωποκεντρικός Ορθολογισμός την Πολιτική μας και στους Πολιτικούς μας. Δυστυχώς η απάντηση είναι ΟΧΙ και αν' αυτού του Ορθολογισμού έχουμε την καθαρά εκφοβιστική ρήση "¨Η ΜΑΖΙ ΜΑΣ 'Η ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ". Αυτό είναι και το τέλος της Ελευθερίας της σκέψης και της δράσης μας που θα αφανίσει  το αφήγημα περί "Δημοκρατίας στην Δύση".

"Ολα αυτά οδηγούν σε απαξίωση του Δυτικού ιδεολογήματος περί Ελευθέρου και Δημοκρατικού κόσμου, οδηγώντας τους περισσότερους Λαούς σε λογική-όχι οικονομική ακόμη -απομάκρυνση από την "Δύση" .Αυτό όμως δεν συμβαίνει και με τους Πολιτικούς-ΜΜΕ οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση Διαπλοκής Διαφθοράς ,αδυνατώντας να εκφράσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και την ευημερία των πολιτών που εκπροσωπούν.'Ετσι λοιπόν η αντίθεση μεταξύ των Πολιτικών πράξεων και του αισθήματος περί δικαιοσύνης  των Λαών θα μεγενθύνεται με πλήρη απαξίωση της Πολιτικής προς όφελος ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Στα Ολοκληρωτικά καθεστώτα η Κίνα έχει το προβάδισμα και αυτή θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη μακροπρόθεσμα από το Ευρω-Ρωσικό διαζύγιο και από την δυσφορία πολλών Λαών για την Υποκρισία με την οποία ηγούνται σήμερα οι Αγγλοσάξωνες του Δυτικού Κόσμου.

Καταλαβαίνω ότι όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσω των ειδήσεων των ΜΜΕ βρίσκει το παραπάνω κείμενο "περίεργο" και μακρυά από την εστίαση των ΜΜΕ.Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή τα ΜΜΕ δεν μιλούν για το Ουσιαστικό πρόβλημα αλλά κάνουν Focus στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που από μόνη της χωρίς τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέρω παραπάνω είναι όντως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ .

Απομονώνοντας όμως την Εισβολή κάνουν την δουλεία τους διαλύοντας την Ευρώπη και απομακρύνοντας την Ρωσία από δυνητικό  εταίρο της. Η Ευρώπη σήμερα δεν έχει  ηγέτες να την οδηγήσουν σε μία ανεξάρτητη πορεία γιά την ευημερία των Λαών της.' Ετσι άγεται και και φέρεται στην ουρά του γεωστρατηγικού σχεδιασμού των Αγγλοσαξώνων που μόνον την ισχυροποίηση της Ευρώπης δεν επιθυμούν.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο εξευτελισμός του Ορθολογισμού κορυφώθηκε με την τηλεδιάσκεψη του Ζελένσκι στην Βουλή που ανέχτηκε ακόμα και  συμμετοχή Στρατιωτικού του Ναζιστικού ταγμάτος ΑΖΟΦ που τόσα χρόνια καλλιεργούσε την βία και την αντιπαλότητα με κάθε ρωσόφιλο στην Ουκρανία, προετοιμάζοντας το αδιέξοδο που οδήγησε στην Ρωσική εισβολή. Ο Μητσοτάκης σε πλήρη δυσαρμονία με τον Δένδια προσπαθεί να τον αποδομήσει υπακούοντας αναντίρρητα στις εντολές των εντολοδόχων του από το εξωτερικό. 'Ολα δε τα  ΜΜΕ αναπαράγουν αμάσητα -αλλά επί πληρωμή- την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα. Πέρα δε από κάθε λογική και αξιοπρέπεια  η συμπεριφορά του Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή, όταν οι Ουκρανοί διέκοψαν την τηλεδιάσκεψη μόλις ερωτήθηκαν γιά την ομοιότητα της Ρωσικής με την Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο.

Όταν οι Πολιτικοί δεν βάζουν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των κρατών και των Πολιτών τους είναι ΑΝΑΞΙΟΙ .Στην σημερινή Πολιτική σκηνή στην Ελλάδα ελάχιστοι ξεχωρίζουν, αλλά δεν υποστηρίζονται από τα επικρατούντα συμφέροντα .

Συμφέρον μας είναι μια Ισχυρή Ευρώπη, μακρυά από την καθοδήγηση των Αγγλοσαξώνων (ιδίως αυτής της Ελίτ που επικρατεί τώρα).

Λίγο Κλασσική παιδεία αν είχαν οι Πολιτικοί μας θα γνώριζαν ...«ὅτι μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι».










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε τα κόκκινα γυαλιά σου και δεις ότι η Ευρώπη μια χαρά τα κατάφερε και πρίν το 1991 που δεν είχε καμία συναλλαγή με τη ΕΣΣΔ.
Τώρα όσο για τους συμψηφισμό που κάνεις, είμαστε με την Ουκρανία, ενάντια στην εισβολή και ενάντια στον πόλεμο, τίποτα λιγότερο και τίποτε περισσότερο απ' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, 7:19, η Ευρώπη μια χαρά τα κατάφερνε, επειδή δεν είχε καλομάθει στο φυσικό αέριο της Ρωσίας. Αν καλομάθεις, δύσκολα ξεμαθαινεις. Επίσης, είναι άκρως υποκριτικό να λέμε ότι είμαστε με τον ουκρανικό λαό. Τους "Ρωσόφωνους" (τα εισαγωγικά τα βάζω, διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι Ρώσοι, Ρωσόφωνους τους αποκαλούν οι Δυτικοί) του Ντονμπάς που δολοφονούνται από το 2014 τους λαμβάνετε υπ' όψιν; Εγώ υποστηρίζω την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διότι ακριβώς εκθέτει την επιλεκτική ευαισθησία της Δύσης. Αφήστε που αναδεικνύεται η ανάγκη της ομοσπονδιοποίσησης της ηπειρωτικής Ευρώπης προκειμένου να "αποαγγλοαμερικανοποιηθούμε". Πολύ απλά σκεφτείτε ότι ο μεγάλος νικητής είναι οι ΗΠΑ που αυτοί θα μας προμηθεύουν πλέον ακριβό υγροποιημένο φυσικό αέριο προς αντικατάσταση του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου. Μόνο με μία ισχυρή κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιες προκλήσεις. Μοναδική οδός για να πρωταγωνιστήσει ξανά η Ευρώπη είναι η ένωση σε ένα κράτος.
ΥΓ ναι είναι εν προκει υπέρ της Ρωσίας αλλά δηλώνω ότι ούτε γραφικός αριστερός είμαι που βλέπει στην σημερινή Ρωσία την ΕΣΣΔ ούτε χριστιανόπληκτος που νομίζει ότι το ξανθό γένος θα μας σώσει.