Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ανώτατες διακρίσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα της MYTILINEOS - Από το δελτίο τύπου της εταιρίας


 
Ανώτατες διακρίσεις
για την Εταιρική Υπευθυνότητα της 
MYTILINEOS                                      
Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης
Αθήνα, Ελλάδα – 2 Μαρτίου 2018 

– Υψηλές διακρίσεις για ακόμα μία χρονιά απέσπασαν οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο δράσεων και τον άμεσο αντίκτυπό τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τρείς από τις πιο φιλόδοξες δράσεις της προηγούμενης χρονιάς κατάφεραν να διακριθούν στα Hellenic Responsible Business Awards 2018, ανεβάζοντας το πήχη τόσο για την εταιρεία, όσο και για τους ανθρώπους της.

Συγκεκριμένα:

·      Βραβείο GOLD στην Ενότητα Ενεργοποίηση & Δέσμευση Ενδιαφερόμενων – Μερών / Καλύτερη έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση, για το ενημερωτικόmicrosite  Integrated Value Creation SCORECARD που παρουσιάζει με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία την ενιαία αξία που παράγει η MYTILINEOS στο πλαίσιο της δραστηριότητας της

·      Βραβείο GOLD στην Ενότητα Πρότυπο Επένδυσης / Ενίσχυση της Απασχόλησης για την Εφαρμογή της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return onInvestment για τη μέτρηση του Δείκτη Κοινωνικής αξίας του Προγράμματος "ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ", το οποίο δημιούργησε έναν απόλυτα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο εντάσσοντας 11 νέους ανθρώπους στην αγορά εργασίας

·      Βραβείο SILVER στην Ενότητα Αριστεία στη Συνεργασία/Συνεργασία επιχείρησης – ΜΚΟ, για τον Β’ Κύκλο του προγράμματος «ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ» για την αντιμετώπιση της Σχολικής Διαρροής, σε συνεργασία με την Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο της διοργάνωσης


Και οι τρεις αυτές δράσεις ξεχώρισαν για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, την ανταπόδοση προς την κοινωνία, αλλά και για τη συνεισφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή στις 15 Φεβρουαρίου 2018, όπου περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, Θεσμικοί Εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη.



ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.H Εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.700 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας στη διεύθυνση www.mytilineos.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις υποανάπτυκτες χώρες που κυριαρχεί η φτώχια και οι αρρώστιες για τους πολλούς, κάποιες δυτικές εταιρίες έχουν τεράστια εργοστάσια που παράγουν πολύ πλούτο διότι οι φτωχοί και πεινασμένοι δεν αντιδρούν για το ότι τα απόβλητά τους τα πετάνε χύμα στο περιβάλλον. Οι ίδιες οι εταιρίες αν πήγαιναν σε πολιτισμένα μέρη να φτιάξουν τα ίδια εργοστάσια θα κόστιζε πολύ η σωστή διαχείριση των αποβλήτων οπότε δεν θα έμεναν τρελά κέρδη. Για τον λόγο αυτό τέτοιες εταιρίες επιδιώκουν, σχεδιάζουν και οδηγούν κοινωνίες στην εξαθλίωση αποκτώντας έτσι τις κοινωνίες πόρνες που δέχονται τον βιασμό ως αναγκαίο κακό. Όποιος ψάξει να βρει βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, δύο στα τρία βραβευμένα έχει θέμα μία τέτοια περίπτωση με πρωταγωνιστές του εγκλήματος τεράστια ονόματα της παγκόσμιας οικονομίας όπου η τοπική κοινωνία κατόρθωσε τελικά να αντεπιτεθεί, να ακουστεί το έγκλημα πέρα από τα όρια της σιωπής και να απελευθερωθεί. Η παγκόσμια δικαιοσύνη της γνωστής ποιότητας και επιπέδου «τιμωρεί» τις κακές εταιρίες με πρόστιμα γελοία για τον πλούτο που έβγαλε η εταιρία μέχρι να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, φταίχτης βγαίνει κάποιος μεμονωμένο στέλεχος και οι μεγάλες εταιρίες βγαίνουν πάντα λάδι. Οι εγκληματικές εταιρίες βεβαίως έχουν αναπτύξει και πρόληψη εναντίον πιθανών αντιδράσεων. Όσο πιο καλό πρόσωπο δημιουργούν τα τμήματα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας με στημένα παραμύθια περί κοινωνικής ευθύνης, τόσο πιο δύσκολο είναι στην τοπική κοινωνία να πείσει ότι η συγκεκριμένη εταιρία κάνει τέτοια εγκλήματα. Άσε που τα ανθρωποειδή που συνήθως χρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις εταιρίες να εκλεγούν στην πολιτική σκηνή κάθε τόπου , κάθε χώρας, βρίσκουν σε τέτοια επικοινωνιακά παραμύθια καλές δικαιολογίες για να μην ανταποκριθούν στις επικλήσεις για ευνομία της βιασμένης κοινωνίας εναντίον του καλού προεκλογικού χορηγού. Όλα αυτά ως πραγματικότητα και με λεπτομέρειες είναι το κυρίως θέμα τον περισσότερων βραβευμένων ντοκιμαντέρ σε παγκόσμιο επίπεδο οπότε μόνο ένας … λειψός … θα τα θεωρούσε σενάρια συνομωσίας.
Τι σχέση έχει αυτό με τον Μυτιληναίο και τα εργοστάσια στην Αντίκυρα και την πραγματική κοινωνική ευθύνη της εταιρίας; Εγω λέω καμία αλλά υπάρχουν και κάποιοι που λένε το αντίθετο και με ενοχλούν.

Θέλω να υποστηρίξω τον όμιλο Μυτιληναίου από αυτούς που τον κατηγορούν κατά καιρούς έως μόνιμα για παρόμοιες καταστάσεις. Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος επιτέλους να μου πει:

Με ποια μελέτη από υπεύθυνους επιστήμονες με ονοματεπώνυμο που αναλαμβάνουν και την ευθύνη όσων λένε, αποδεικνύεται επιτέλους ότι είναι αθώα τα 180.000 με 240.000 κυβικά μέτρα υγρό που περισσεύει μετά το φιλτράρισμα της κόκκινης λάσπης τα οποίο ρίχνει ο Μυτιληναίος στην θάλασσα κάθε χρόνο; Τι περιέχει μέσα επιτέλους να τους τρίψουμε στην μούρη όλα τα στοιχεία που λένε ότι δεν είναι έγκλημα κρυμμένο πίσω από νομικά παιχνίδια ή βολικά κενά των νόμων.

Δώστε μου επιτέλους την οσβαρή μελέτη όπου αποδεικνύεται ότι τα 22.000 κυβικά μέτρα την ώρα (δηλαδή 192.720.000 αν δεν κάνω λάθος πράξεις το χρόνο) νερό που το χρησιμοποιεί για την ψύξη του εργοστασίου ηλεκτρικού ρεύματος και το παίρνει από την θάλασσα και το γυρνά πίσω πολύ πιο ζεστό δεν αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα; Ότι π.χ. δεν έχει σχέση με τις τσούχτρες.

Δώστε μου να δώσω στον κόσμο φωτογραφίες με το σφράγισμα των αγωγών που δεν πρόκειται να ξαναρίξουν ποτέ κόκκινη λάσπη στην θάλασσα.

Δώστε επιτέλους τα στοιχεία για τους αέριους ρύπους και τους αδιάβλητους τρόπους παρακολούθησης των επιπέδων της ρύπανσης ώστε να ψάξουν αλλού οι συκοφάντες να βρουν γιατί τις μέρες με άπνοια όταν έρθει στον κόλπο της Αντίκυρας κάποιος ξένος, μετά από μισή ώρα έχει κλείσει η φωνή του.

Να τους το βουλώσω οριστικά επιτέλους να μπορώ να χαρώ την κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία μας που έχοντας εξασφαλίσει όλα αυτά τα καλά, θα φτιάξει και ακόμα μεγαλύτερα εργοστάσια.