Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΦΙΣΣΑ... Η απόλυτη μελαγχολία ή όταν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι



Είχα πάει το Σαββάτο το πρωί στη Λειβαδιά για επαγγελματικούς λόγους.
Εκεί πραγματικά το μάτι μου «άνοιξε». Είδα ζωή. Είδα νιάτα στους δρόμους. Είδα μαγαζιά στολισμένα , ..είδα μια πόλη περιποιημένη. Γύρισα το σούρουπο στην Άμφισσα. Μόλις μπήκα στην πόλη με το αυτοκίνητο , ειλικρινά, με έπιασε κάτι σαν κατάθλιψη, κάτι σαν μελαγχολία . Λιγοστοί πολίτες στο δρόμο, πολλά μαγαζιά εντελώς άδεια και χωρίς τον απαραίτητο –εορταστικό στολισμό , ακόμη και τα λαμπιόνια η δημοτική αρχή τα είχε βάλει κυρίως στην λεωφόρο Σαλώνων και στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο.
Δεν θα πω ότι πολλές από τις λάμπες που είδα ήταν καμένες. Ούτε θα πω ότι ο παλιός περιφερειακός είναι παρατημένος στην τύχη του χωρίς ούτε ένα στολίδι, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και υπάρχουν άνθρωποι δύο ταχυτήτων. Τιποτε στη Γιδογιάννου, το δεύτερο μεγάλο δρόμο. Τίποτε στον περιφερειακό. Τίποτε στον Άγιο Νικόλαο. Τίποτε προς τον Άγιο Αθανάσιο. Τίποτε ακόμη ακι στο κέντρο στους δρόμους που ενώνουν τη Γιαγτζή και την Ανδρούτσου και είναι γεμάτοι μαγαζιά...
 
Θα πω όμως ότι σε αυτήν την πόλη κάτι πρέπει επειγόντως να αλλάξει. Κάτι να αλλάξει για να ζωηρέψει, έστω και μόνο τις γιορτινές ημέρες. Και επειδή εγώ ήμουν πάντα ορθολογιστής- τουλάχιστον έτσι θεωρώ- θα πω ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν ο δήμαρχος και οι άλλο πολιτικοί δεν έχουν όραμα , παρά μόνο πως θα βολέψουν ημετέρους ή πως θα βοηθήσουν κάποιες ομάδες που του προσφέρουν ως ανταποδοτικό όφελος μερικές δεκάδες ψήφους, έ τότε θα πω ότι πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΨΙΦΙΖΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΟΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΗΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ . ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.ΤΟ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ Κ Ο ΚΑΘΑ ΦΟΥΣΕΚΗ Η ΛΑΙΝΗ κλπ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Κ ΚΑΛΑ!!!ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Κ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΟΤ.ΑΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΡΑ ΑΡΑ ΑΡΑ ....Κ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝ ΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ....ΙΤΙΩΤΙΣΑ.-