Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας.

    Η φωτογραφία είναι από την υπαίθρια αγορά Broadway Market του Λονδίνου. Είναι κάτι περίπου ίδιο, με την Κεντρική Αγορά της οδού Αθηνάς στην Αθήνα, όπου πωλούνται τρόφιμα όλων των ειδών και από όλον τον κόσμο.


    Όπως είναι διακριταίο στην φωτογραφία, στον πρώτο κάδο υπάρχουν χύμα πράσινες ελληνικές ελιές, το δε ταμπελάκι αναγράφει τιμή : 2,80 λίρες Αγγλίας/200γραμ. δηλ. 14,00 λίρες Αγγλίας/κιλό, περίπου 16,50 ευρώ/κιλό!!

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι αυτό που λέμε ''λαϊκή'' και απευθύνεται περισσότερο σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ενώ έχει προηγηθεί και μία έκπτωση της τάξεως του 10%!

    Οι ίδιες ελιές σε αστικά Super Markets πωλούνται προς 1,70 Λίρες Αγγλίας/100 γραμ. δηλ. 17,00 λίρες Αγγλίας/κιλό, περίπου 20 ευρώ/κιλό!!!
Χωρίς σχόλια.


Ιτέα 2-12-2012

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχουμε να δούμε τι θα γίνει με το οικόπεδο που αγόρασε ο Συνεταιρισμός κι εσείς μας λέτε το πόσο θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τις ελιές στην Αγγλία; Δεν έχετε μυαλό; Εδώ είναι Ελλαδιστάν, δεν είναι παίξε γέλασε! Έχουμε αρχόντους και προέδρους που φροντίζουνε για αυτά!!