Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

” Όχι , δεν είμαστε όλοι μετανάστες"



Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Είμαστε όλοι μετανάστες, γράφει μια ανώνυμη επιγραφή στους τοίχους της πόλης. Η επιμελημένη γραφή της δείχνει ότι δεν είναι από κάποια αυθόρμητη έμπνευση της στιγμής, αλλά ότι οι συντάκτες τους είναι οργανωμένοι και διαθέτουν και τον σχετικό μηχανισμό, αλλά και το θεωρητικό τους υπόβαθρο.

Η επιγραφή σαν νόημα δεν είναι ξεκάθαρη. Είναι μια υπερβολή, που δικαιολογείται από την συμπάθεια που όλοι νιώθουμε για τους ξένους που ήρθαν στη χώρα μας; Εννοεί κάτι άλλο; Αυτοί που την συνέταξαν γνωρίζουν.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι αγνοούν πως οι μετανάστες σε μια χώρα δεν πηγαίνουν για να επιβάλουν την δική τους εξουσία, την PAX ;όπως λέγεται διεθνώς. Δεν πηγαίνουν για να κατακτήσουν ή αν δεν το μπορούν, να γίνουν γκέτο. Με αυτήν την έννοια η επιγραφή σφάλλει και δεν είναι αληθινή.

Όχι,δεν είμαστε μετανάστες στη χώρα μας. Η Ελλάδα ανήκει στο λαό της. Δεν ανήκει σε όσους υποβλέπουν και επιβουλεύονται το λαό που τους φιλοξενεί.


3 σχόλια:

  1. Το σύνθημα θέλει να πει ότι είμαστε όλοι ίσοι και ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Και ότι όλοι πρέπει να έχουμε το δικαίωμα του "όπου γη και πατρίς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύνθημα είναι κομματικό τσιτάτο. Δικαιώματα έχουν μόνο όσοι έχουν και υποχρεώσεις και οι νεοφερμένοι εκτός από απροσάρμοστοι στις συνήθειες του τόπου που βρίσκονται, θέλουν τα επιβάλουν τα ήθη και τα έθιμά τους. Σύντροφε του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, δεν έχουν καμία σχέση με τους μετανάστες που ξέραμε έως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι φίλε των 9:37. Αυτό που λες είναι κοντόφθαλμο και εθνικά εγωιστικό. Γιατί αν δεις την συνολική εικόνα, τότε δικαίωμα έχουν όλοι οι άνθρωποι. Αν δεν έχουν τέτοια δικαιώματα τότε τείνουν να γίνουν σκλάβοι. Άσε που δεν υφίσταται κάτι τέτοιο στην παγκόσμια νομοθεσία. Γι' αυτό προσπαθεί και η ακροδεξιά Ουγγαρία με δημοψηφίσματα να το ανατρέψει.
    Το σύνθημα αυτό δεν ήταν ποτέ κομματικό γιατί ανήκει περισσότερο στον αναρχικό παρά στον αριστερό χώρο. Και επειδή ανήκει στον αναρχικό χώρο το γράφουν για έναν λόγο παραπάνω: να τσαντίζει τους ακροδεξιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή