Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Προσφυγή από Vinci-Mytilineos για το διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Αιτιάσεις όσον αφορά την προσφορά του προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού περιλαμβάνει η προσφυγή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.



Προσφυγή κατά της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού κατέθεσε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτιάσεις της προσφυγής η οποία τέθηκε υπόψη της Ανεξάρτητης Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών αφορούν την τεκμηρίωση εξεύρεσης πόρων για την οικονομική προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία και πλειοδότησε. Κατά πληροφορίες εστιάζει κυρίως σε διαδικαστικά ζητήματα αξιολόγησης και ανακήρυξης προτιμητέου και επιλαχόντα επενδυτή.

Υπενθυμίζεται πως στη διαγωνιστική διαδικασία την οποία ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές Σεπτεμβρίου ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής με προσφορά 3,27 δισ. ευρώ με το σχήμα Vinci- Mytilineos να ακολουθεί με προσφορά 3,106 δισ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ μετά τον έλεγχο του φακέλου ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο της παραχώρησης τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται πως η διαδικασία εξέτασης προσφυγών δεν οδηγεί σε τελεσίδικες αποφάσεις, καθώς ακολουθεί η δικαστική προσφυγή εάν και εφόσον υπάρξει ανατροπή του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

πηγή

2 σχόλια:

  1. φαντάσου τι χρήμα βγαίνει απ αυτη την επένδυση για να προσφύγει και ο Μυτιληναίος στα δικαστήρια !!
    Γιαυτό είπαν οι Ευρωπαίοι , πως είναι ο πιο ακριβός σε διόδια αυτοκινητόδρομος της Ευρ΄ψπης .
    Και ο λαός ..καθημερινά υποφέρει να πληρώσει τα 5,60 του πήγαινε έλα στη δουλειά του .
    Δηλαδή 5,6 Χ 22 εργάσιμες = 123,2 ευρώ το μήνα .
    δηλαδή για κάποιον που παίρνει 1000 ευρώ το μηνα , του μένουν καθαρά 1.000-123,2=876,8 . Απ αυτά καλείται να πληρώσει ενοίκιο και ρεύμα και κοινόχρηστα κατ ελάχιστον 600 ευρώ .
    Κάντε την αφαίρεση και θα δείτε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ στην Αθήνα .
    Η ζωή μας είναι ανυπόφορη με απλά μαθηματικά..
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 41 %
    Τα έχει αυτά ο καπιταλισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή