Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

«Όσο μας αδειάζουν το καλάθι τόσο να γεμίζουμε τους δρόμους! Τα παιδιά μας, μάς χρειάζονται. Τα εγγόνια μας, μάς έχουν ανάγκη»

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

         ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ »


Για τον  πληθωρισμό που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα η αιτία του δεν είναι ούτε ο πόλεμος, ούτε η ενεργειακή φτώχεια. Ελάχιστα συμβάλουν αυτά. Πολύ δε περισσότερο  δε φταίνε οι μισθοί, μιας και αυξήσεις έχουμε να δούμε 12 συναπτά έτη, όπως μας έλεγαν για πολλές δεκαετίες αποτρέποντάς μας - ακόμη και δια ροπάλου – να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, στηρίζοντας μια ίδια, όπως και τώρα, πολιτική για τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις,.

   …Και τότε και τώρα μας λένε ψέματα. Και οι κυβερνήσεις αλλά και τα κόμματα που διεκδικούσαν να κυβερνήσουν κατέθεταν τα διαπιστευτήριά τους στο κεφάλαιο, προτείνοντας λύσεις αποδεκτές από την πλουτοκρατία, τσακίζοντας (όπως πάντα) το λαϊκό εισόδημα. ..Και τότε και τώρα οι πλούσιοι γινόντουσαν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

   Η πείρα μας όλων των χρόνων που κουβαλάμε στην πλάτη μας, τι δείχνει;  Ότι τι κι αν πέρασε η οικονομική κρίση (η νέα έρχεται σταθερά και στη χώρα μας), τι κι αν πέρασε ο κορωνοϊός, τι κι αν περάσει και ο πόλεμος και η ενεργειακή φτώχεια εμείς θα είμαστε εδώ μετρώντας τις πληγές που μας άφησε η μία ίδια και απαράλλακτη πολιτική, όλων εκείνων που κυβέρνησαν με τις διάφορες παραλλαγές, όλα αυτά τα χρόνια. Όλων εκείνων που αν τύχαινε να μην κυβερνάει το κόμμα τους, έκαναν απλά μια μεταγραφή – με υποσχετική - στην άλλη ομάδα, την κυβερνητική, για να συνεχίσουν να μας βάζουν γκολ. Όλα αυτά για έναν σκοπό. Να συνεχίσει το κεφάλαιο, κάτω από όποιες συνθήκες, απτόητο, την κερδοφορία του.

   Στον 21ο αιώνα που ζούμε, δεν πολλαπλασιάζονται μόνο οι δισεκατομμυριούχοι. Κατά μυριάδες

αυξάνονται οι πάμφτωχοι, αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια, που ψωνίζουν τα ληγμένα, που ανάβουν μαγκάλια, που ζούνε με κεριά. Συνάνθρωποί μας είναι όλοι αυτοί όπως και οι άλλοι, οι «προνομιούχοι»,  που έχουν ακόμη φάρμακα (άλλο αν τα παίρνουν σε βάρος του φαγητού τους, άλλο αν τα κόβουν στο μισό), που έχουν ακόμη γιατρό με ραντεβού (μετά από εξάμηνο και βάλε) που δεν έχουν όμως χειρουργείο για το πιο απλό έως το πιο περίπλοκο. Σε μια υγεία που ιδιωτικοποιείτε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ξανά μανά για να μπορεί και από εδώ να βγάζει χρήμα το κεφάλαιο! Σε μια υγεία που αν δεν έχεις κομπόδεμα, πρέπει να μείνεις στο κρεβάτι του πόνου μέχρι τέλους!

  Ανθρώπινο καθήκον μας είναι να μην τους αφήσουμε να κουμαντάρουν έτσι τη ζωή μας;

 

Αυτές τις μέρες ένα καθήκον έχουμε, όλοι οι συνταξιούχοι.

 

   Στην πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη, το καθήκον μας είναι να είμαστε παρόντες στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και των Σωματείων. Να δώσουμε συνέχεια στη μεγάλη μαχητική μας συγκέντρωση στις 21 Οκτώβρη

   Να σταθούμε:

   Μαζί: με τους εργαζόμενους, με τα δικά τους και τα δικά μας αιτήματα απέναντι στην απέραντη ακρίβεια, στη φτωχοποίηση, στην ενεργειακή φτώχεια που μας βυθίζουν κάθε μέρα, στην ανυπαρξία γιατρών και νοσοκομείου, στο κλείσιμο του γηροκομείου, στις περικοπές των συντάξεων και του ΕΚΑΣ, στη μη καταβολή των πληρωμένων δώρων μας, στη συνεχή φορολόγηση εισοδημάτων αλλά και υπηρεσιών (που δεν έχουμε αν και χρυσοπληρώνουμε γι’ αυτές όπως το 6%  για την υγεία)

   Μαζί: Με τον επαγγελματία που αυτή η πολιτική (με την αφόρητη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τα νοίκια, τις επιστρεπτέες, την υπέρογκη ασφάλιση, τις τράπεζες, τους προμηθευτές) του κλείνει το μαγαζί και αν δεν προβάλει, συλλογικά, τις αντιστάσεις του, θα του κλείσει και το σπίτι.

   Δίπλα: Στον κάθε ανήμπορο συνάδελφο, φίλο, γείτονα, στον κάθε συμπολίτη μας που ακριβώς αυτή η πολιτική θα του βάλει φρένο στη συνέχιση της ίδιας του της ζωής. Θα του κόψουν το ρεύμα, δεν θα έχει γάλα για τα παιδιά και τα εγγόνια, δεν θα μπορεί να πάει σε γιατρό, θα του πάρουν, τα κοράκια, το σπίτι.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 10,30 στην πλ. Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου