Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Μερικές αλήθειες για το δημόσιο χρέος της χώρας.. (video 4min)

 


3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΙΟΥ
    https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3601994/kuani-akti-o-skaramagkas?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3sHaMDnpZjuEWu7PV0bKFFW4fnSNHNYyrF0rOgouHitjDesHJRnQ4oLls#Echobox=1639556491

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από την παράθεση των αριθμών, δεν βρήκα και τίποτα άλλο χρήσιμο. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι του βίντεο. Οι αριθμοί από μόνοι τους, ξέρει και ο ομιλητής, δεν δίνουν την ακριβή εικόνα. Η ερμηνεία είναι το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A, ενδιαφέρον το άρθρο του Καράογλου (περί του οιο πάνω "ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΙΟΥ¨). Εν ολίγοις μας λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ναυπηγεία αν δεν καταστρέφουμε παραλίες και θάλασσες, δεν μπορούμε να έχουμε Ανανεώσιμες πηγές ενέργειες αν δεν καταστρέφουμε τα βουνά μας, δεν μπορούμε να έχουμε υπερκέρδη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αν δεν ξεζουμίζουμε τον εργαζόμενο και εάν δεν ξεκοκαλίζουμε κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν μπορούμε να στήσουμε μία επένδυση αν δεν ρουφήξουμε δάνεια από τράπεζες-δανεικά κι αγύριστα που στο τέλος τα πληρώνει ο λαός-, δεν μπορούμε να έχουμε τουρισμό αν δεν καταστρέψουμε παραλίες και "ό,τι βρεθεί στο δρόμο μας" κλπ. Και δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες εάν για χάρη της ιδιωτικής πρωτοβουλίες και έχουμε χρεοκοπήσει και μερικές φορές τη χώρα! Άλλωστε, αυτοί θα πληρώσουν τα σπασμένα; όχι βέβαια! Αυτοί έχουν την περιουσία τους ασφαλισμένη "κάπου αλλού". Καλά, για την υγεία και τα νοσοκομεία, είναι άρθρο ολόκληρο. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή