Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ευθεία επίθεση Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση


Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η ομιλία του Α. Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ. Τόσο δυναμική που κάποιοι βλέπουν «νέο κόμμα» σε περίπτωση που δεν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.




Τόσο δυναμική που πολλοί θεωρούν ότι ήταν μια «προειδοποίηση» προς το κόμμα, καθώς συγκέντρωσε το παρατεταμένο χειροκρότημα πολλών εκ των συνέδρων. Τόσο δυναμική, που κάποιοι θεωρούν ότι ο εσωκομματικός πόλεμος, για τον οποίον όλοι μέσα στο κόμμα ψιθύριζαν από την πρώτη ημέρα που η σημερινή κυβέρνηση ανελάμβανε τα καθήκοντά της, ξεκίνησε.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για λαθροεποικισμό, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε το ζήτημα της «αποδέσμευσης» από την Συμφωνία των Πρεσπών. Για την οποία κουβέντα δεν είχε ακουστεί στο συνέδριο της ΝΔ επί τόσες ημέρες. Μίλησε για την χώρα μας με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτά που είπε ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΕ Μ. Σχοινάς.

Δεν έκανε ούτε μια επίθεση στον «λαϊκισμό», ούτε και μίλησε για την ανάγκη του αγώνα ενάντια στην «κλιματική αλλαγή», που ήταν οι θεματικές ενότητες που ήθελαν να καταδείξουν το νέο πρόσωπο της ΝΔ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Όπως είπαμε πολύ το συνδέουν με το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και το εάν ο Α. Σαμαράς θα προταθεί η όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου