Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Οι δηλώσεις του προπονητή του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστου Μωραΐτη για τη χθεσινή νίκη επί του Μάκαρου Άμφισσας

Χρήστος Μωραΐτης
Χρήστος Μωραΐτης: ”Δείξαμε χαρακτήρα στα δύσκολα σημεία”

Στην προσπάθεια του Γ.Σ. Ιτέας που γύρισε δύο φορές από το -14, στο πολύ καλό θέαμα και στην ευστοχία του β’ ημιχρόνου στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής Χρήστος Μωραϊτης που οδήγησε την ομάδα μας στη νίκη απέναντι στον Μάκαρο στο τοπικό ντέρμπι της Α’ ΕΣΚΑΣΕ (Διάβασε τι συνέβη στο χθεσινό αγώνα επιλέγοντας αυτόν τον σύνδεσμο).
Δείτε τι ακριβώς δήλωσε ο κόουτς στο δημοφιλές μπασκετικό portal stereabasket.gr:
”Ήταν ένα ματς το οποίο το θέλαμε κι οι δυο ομάδες ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο το δυνατό συντομότερα . Επιπλέον είναι το τοπικό ντέρμπι και αυτό από μόνο του είναι έξτρα κίνητρο ! Κρίμα που δεν το απόλαυσε ο κόσμο . Θεωρώ πως ήταν ωραίο ματς από πλευράς θεάματος και συναρπαστικό στην εξέλιξη του . Εμείς καταφέραμε και γυρίσαμε δυο φορές από το -14 και κερδίσαμε με εννιά ! Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στον Μάκαρο που κυριάρχησε στο παρκέ και έκανε ότι ήθελε. Εμείς μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση χωρίς ένταση χωρίς ενέργεια χωρίς μυαλό χωρίς χωρίς … Χαρακτηριστικά για να τονίσω την ανυπαρξία της άμυνας μας πως ενώ ο Μάκαρος σκόραρε 61 μ.ο πόντους στα παιχνίδια του στο χθεσινό είχε 46 στο ημίχρονο! Από τακτικής πλευράς θέλαμε να περιορίσουμε Νασάκη και Φωτητζόγλου που σκοράρουν το 40% των πόντων με παγίδες στο post. Νομίζω ότι το πρόβλημά μας ήταν αμυντικό καθώς περίμενα στο β μέρος να ευστοχήσουμε σε μακρινά σουτ. Επίσης, περίμενα την παγίδα στο post στο Σταύρου καθώς και ότι θα έδιναν το σουτ στον Μπαντελά. Το δεύτερο ημίχρονο μας ανήκει καθώς δεχτήκαμε μόνο 25 πόντους και κόψαμε την διαφορά αμέσως μόλις ξεκίνησε το γ δεκάλεπτο με μεγάλα σουτ στην επίθεση και μεγάλη ένταση στην άμυνα. Στο β ημίχρονο είχαμε 50% στο τρίποντο (8/16), επίσης είχαμε 1,3 πόντους ανα κατοχή. Συμπερασματατικά, έγινε ωραίο ματς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μάκαρο για την αγωνιστικότητα του και γενικά στην προσπάθεια που κάνει . Ένα μεγάλο μπράβο και στην ομάδα μου για τον χαρακτήρα που έδειξε όταν το ματς στράβωσε και γυρίσαμε δυο μεγάλες διαφορές”.

Από την άλλη μεριά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε τι ακριβώς δήλωσε για το χθεσινό ντέρμπι ο κόουτς του Μάκαρου Αγ. Γίδας:
Γίδας
Ο κόουτς του Μάκαρου Άμφισσας Αγαπητός Γίδας έδωσε συγχαρητήρια στην Ιτέα για τη νίκη της ενώ για το ντέρμπι τόνισε πως μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του, ακολούθησε ένα β’ μέρος με κακές επιλογές που οδήγησαν στην ήττα. Τέλος τόνισε πως όλοι στον Μάκαρο πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χαρακτηρίζοντας τον επόμενο αγώνα ως τελικό.
Πρώτα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Ιτέα για τη νίκη της. Ήταν καλύτερη στο τέλος του αγωνα και κέρδισε δίκαια. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Εμείς μπήκαμε πολυ δυνατά και συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Στο πρώτο ημίχρονο περιορίσαμε τη δημιουργία και τους παίκτες-κλειδια της αντίπαλης ομάδας και σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ που βάλαμε πήραμε μια διαφορα ασφαλείας η οποία θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν καναμε σωστή χρήση των ομαδικών φάουλ και σταματούσαμε ορισμένες φασεις. Στο σημείο αυτό εμφανίσαμε τάσεις αυτοχειρίας, χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να χάσουμε τη συγκέντρωση μας και το παιχνίδι να γυρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν πολύ κακή με επιμέρους σκορ 43-25. Κακές θέσεις στην αδύνατη πλευρά με αργά close out σε παίκτες που ξέρουμε ότι σουτάρουν έδωσαν εύστοχα τρίποντα στην Ιτέα και την αυτοπεποίθηση που ήθελε ώστε να πάρει το προβάδισμα. Στο τέλος του αγωνα και ενώ η Ιτέα είχε συμπληρώσει ομαδικά φάουλ από νωρις εμείς δε καταφέραμε να παμε τον αγωνα σε φασεις επαφής ώστε να οδηγηθούμε στη γραμμή των βολών και έτσι ήρθε το τελικο αποτελεσμα. Από την αρχή της χρόνιας υποτιμάμε τους εαυτούς μας και δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε η ομάδα που θα έπρεπε να είμαστε, τώρα έχουμε φτάσει σε σημείο οριακό και πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα που είναι τελικός ώστε να σωθεί η ομάδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου