Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 70 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ.



Ενημέρωση από τον βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλ. Κωστοπαναγιώτου:

Πολύ σημαντικά νέα για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αντιπυρικής προστασίας. Περίπου 70 είναι οι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Άμφισσας και Λιδωρικίου.
Το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει άμεσα:
– Στην παράταση του προγράμματος και τη βελτίωση της θέσης των αμοιβών και των εργασιακών δικαιωμάτων των 5.066 εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα:
– Θα τροποποιηθεί η ΚΥΑ με επισπεύδοντα τον Υφυπουργό Νασο Ηλιόπουλο, με πρόβλεψη για τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων ώστε να καλυφθεί η νέα αντιπυρική περίοδος για το 2019!
– Η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με τον νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθεί αναδρομικά από 1.2.2019.
– Τέλος, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (Δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

2 σχόλια:

  1. ΟΣΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΛΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΔΩ Η ΕΔΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΔ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΒΓΑΙΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσίπρας ύστερα από το πρόσφατο και πρωτοφανές ενδιαφέρον του για συμπλήρωση όσων θέσεων από τις 5.066 που έμειναν κενές, σχεδιάζει παράταση των συμβάσεων που ήδη κόστισαν 32 εκατομμύρια ευρώ άν και γνωρίζει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν διαθέτουν ούτε μεταφορικά μέσα ούτε καύσιμα για την καθημερινή μετακίνηση των εργαζομένων στον τόπο εργασίας με αποτέλεσμα το παραγόμενο έργο να είναι πολύ περιορισμένο, εκτός και εάν το ενδιαφέρον του περιορίζεται στο εκλογικό αποτέλεσμα. Κρίμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή