Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η φτωχοποίηση έπρεπε να έρθει σιγά σιγά, προοδευτικα, ώστε να συνηθίζει ο κόσμος


Είναι αφελής όποιος πίστευε, ή εξακολουθεί να πιστεύει, ότι η μείωση μισθών η και τα άλλα μέτρα εξαθλίωσης είχαν σκοπό την ανάπτυξη.
Η μείωση μισθών φτώχεια, οι ατελείωτοι φόροι δεν αποτελούσαν το δρόμο προς την ανάπτυξη, ήταν αυτά κάθε αυτά το ζητούμενο αποτέλεσμα, ο τελικός στόχος και σκοπός της ΤΡΟΙΚΑ.
Η φτωχοποίηση όμως έπρεπε να έρθει σιγά σιγά, προοδευτικά, ώστε να συνηθίζει  ο κόσμος στη φτώχεια, να προσαρμόζεται, να χάνει το κουράγιο του και να αποδέχεται τελικά τη μοίρα του, ως αναπόφευκτη. Σε όλα αυτά βέβαια συμμετέχουν ψυχολόγοι, επικοινωνιολόγοι, κλπ, η διαδικασία επιβολής της φτώχειας είναι τέχνη.
Προοδευτικά μειώνονται οι μισθοί, όχι μια κι έξω, για να δημιουργείται η ψευδαίσθηση του αδιέξοδου, ότι δεν γινόταν άλλως. το σκληρότερο μέτρο, αυτό της κατάσχεσης της ιδιοκτησίας έμεινε τελευταίο, γιατί -κατά τη γνώμη μου αλλά και κατά την άποψη των ειδικών που μας τα επιβάλλουν όλα αυτά- είναι και το πλέον δύσκολο από άποψη εφαρμογής, καθότι αυτό μπορεί -ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ- να προκαλέσει την εξέγερση.
Γιατί αν εξαιρέσουμε από τη σκέψη μας τη λύση αυτή, την εξέγερση, και ασχολούμαστε μόνο αριθμητικά με το μισθό των 450 ευρώ, η ότι άλλο σχετικό, είμαστε χαμένοι. Κατ αυτούς, ανάπτυξη σημαίνει αυτό ακριβώς το παραπάνω, εργασία 10 ώρες την ημέρα με 3 ευρώ την ώρα, χωρίς περίθαλψη, ασφάλιση, χωρίς στέγη, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.
Β. ΒΕΡΜΙΣΣΩ
ΙΑΤΡΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΣΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου