Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οι τοποθετήσεις των μελετητών στην ανάπλαση της Χερσαίας ζώνης Λιμένος Ιτέας και την συγκοινωνιακή μελέτη της παραλιακής λεωφόρου.





Στο τοπικό συμβούλιο της 25/06/2024 και στο δημοτικό συμβούλιο της 27/06/2024 συζητήθηκαν εκ νέου, η μελέτη ανάπλασης της ΧΖΛ Ιτέας και η συγκοινωνιακή μελέτη της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες υλοποιούνται από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.

Η δημοτική αρχή παρουσίασε μία νέα πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε από τους συνεργαζόμενους μελετητές και την ΔΤΕ της ΠΕ Φωκίδας, καταθέτοντας αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν ενδεικτικά στο δημοτικό συμβούλιο και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως, η πρόταση του Δήμου Δελφών έρχεται σε αντίθεση με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του 2008 και το πρόσφατα συνταχθέν ΣΒΑΚ, το οποίο έχει ορίζοντα 15ετίας. Συνεπώς και καθώς πλέον δε συζητάμε για γνωμοδότηση μα για μία νέα μελέτη, η οποία πρέπει να αναθεωρήσει συνολικά την κυκλοφοριακή μελέτη της Ιτέας, αλλά και με δεδομένο την επερχόμενη πρόταση αποχαρακτηρισμού της 28ης Οκτωβρίου από την Χερσαία Ζώνη Λιμένα, δίνεται η ευκαιρία στον Δήμο Δελφών να αναπτύξει τη νέα του πρόταση, αλλά και να μπορεί να επιλέξει μεταξύ αυτής και της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, η οποία έχει βασιστεί στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του 2008 και δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, η Λιμενική Επιτροπή είναι διαθέσιμη για συνεργασία με τον Δήμο Δελφών, καθώς και εκ νέου με πολίτες, φορείς και συλλόγους, αρκετοί από τους οποίους έχουν καταθέσει απόψεις υπέρ των μελετών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.








4 σχόλια:

  1. Κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης διανύετε ήδη δεύτερη τετραετία στα πράγματα και μερικοί από σας , είσαστε πλέον και επαγγελματίες στον κλάδο…
    Αν θέλατε ν ‘ αλλάξει πρόσωπο η Ιτέα θα είχατε προγραμματίσει κάτι τέτοιο, αλλά ούτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας δεν υπήρχε σαν σκέψη.
    Έρχεστε λοιπόν σήμερα να ακυρώσετε την προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης της Φωκίδας ολόκληρης , με το να ζητάτε τελείως διαφορετικά πράγματα απ όσα οι μελετητές έχουν αξιολογήσει προς αυτήν την κατεύθυνση .
    Στην ουσία ΖΗΤΑΤΕ ΑΚΥΡΩΣΗ του έργου , που , επιτέλους κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν σε φάση διαβούλευσης . Ένα έργο που επί δεκαετίες κάποιοι που ενώ ήσαν σε θέση να πάρουν αποφάσεις, δεν έπραξαν και σήμερα φαίνεται να προτείνουν να μην γίνει το έργο!
    Μήπως πρέπει να συνάγει κανείς την άποψη ότι δεν παρήχθη έργο επί των ημερών τους γιατί ήταν εσκεμμένο , καθότι υπηρετούν ( Εκόντας άκοντας )τα γνωστά συμφέροντα που δεν θέλουν να πάει ο τόπος μπροστά; Και γι'αυτό παλεύουν πάλι εναντίον αυτών των προσώπων που τελικά καταφέρνουν να κάνουν έργα;
    Έρχεστε λοιπόν σήμερα και ζητάτε τροποποίηση κυκλοφοριακής μελέτης , που αν αυτό δρομολογηθεί αρμοδίως…. οι περισσότεροι από μας μέχρι να το δούμε ..θα έχουμε πεθάνει! Στην Άμφισσα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πήραν μια 10ετία!
    Συμπερασματικά, σκοπός σας είναι να περάσει ο παραλιακός δρόμος (28ης Οκτωβρίου) στην αρμοδιότητα του Δήμου !!! Και να κωλυσιεργήσει ή και να παγώσει /ακυρωθεί κάθε προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης της Ιτέας.
    Τι να πρωτοεπισημάνει κανείς…για την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ του δήμου στα της Ιτέας…που έρχεται σήμερα με βροντερή (ΑΡΝΗΤΙΚΗ) ΠΑΡΟΥΣΙΑ να ακυρώσει κάθε προσπάθεια του ΛΤΝΦ να αναδιαρθρώσει την πόλη της Ιτέας αξιοποιώντας το καλύτερο κομμάτι της , την παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς , βρίσκουν και τα κάνουν , καθότι στην Ιτέα δεν έχει ακόμη υπάρξει «συνείδηση πόλης» .
    Λόγω δε και ασχημάτιστης κοινωνικοοικονομικής πυραμίδας παρατηρείται το φαινόμενο να μη αισθάνεται κάποιος ΠΟΛΙΤΗΣ αυτής της πόλης και πως θίγεται άμεσα το συμφέρον του απ τις αποφάσεις των αιρετών που καθορίζουν το μέλλον του.
    Στα παραπάνω συναινεί και το γεγονός ότι πολλοί εκ των κατοίκων της πόλης διακατέχονται από συναίσθημα προσωρινότητας και μιας μορφής ιδιότυπου «τυχοδιωκτισμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν σε οποιαδήποτε μελέτη το γεγονός ότι η κίνηση (μεγάλη -μικρή-ελάχιστη) στην παραλιακή σχετίζεται άμεσα σε μεγάλο βαθμό με την χρονική περίοδο ανά έτος; Άλλη κίνηση υπάρχει το καλοκαίρι,άλλη τον χειμώνα . Άλλη τον 15αύγουστο, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και άλλη τις υπόλοιπες περιόδους.Ίσως θα πρέπει ο σχεδιασμός και η όποια μελέτη να περιλαμβάνει σχεδιασμό ευέλικτο που να προσαρμόζεται στις διαφορετικές ,ανά περίοδο,απαιτήσεις/ανάγκες.Ίσως θα πρέπει σε κάθε μελέτη να υπάρχουν περιθώρια /δυνατότητες τροποποίησης σε προβλήματα που ήδη υπάρχουν ή πιθανόν υπάρξουν μελλοντικά .Πέρα από έναν βασικό κορμό λοιπόν πάνω στον οποίο θα βασιστεί κάθε μελέτη με σταθερές και διαχρονικές αλλαγές,θα πρέπει, κατά την γνώμη μου,να υπάρξουν και επί μέρους κομμάτια της μελέτης που θα έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν πάντα προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ !!! ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ - ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή