Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Οι ανεμογεννήτριες στο “τραπέζι” της ΚΕΔΕ


Να μπει φρένο στην άναρχη χωροθέτηση των ανεμογεννητριών ζητούν οι αιρετοί των δήμων της Στερεάς Ελλάδας κατά την τελευταία κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ στη Χαλκίδα, θέση που υιοθέτησε και το κεντρικό αυτοδιοικητικό όργανο. 


Ταυτόχρονα, οι αιρετοί διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι σε αντίθεση με τα αιολικά πάρκα, που έχουν προτεραιότητα στον ενεργειακό χώρο για την ηλεκτροδότησή τους, αυτό δεν ισχύει για τις υπό σύσταση ενεργειακές κοινότητες των δήμων, προκειμένου με φθηνό ρεύμα να υποστηρίξουν την υποστήριξη της δημοτικής διαχείρισης υδάτων μέσω των ΔΕΥΑ. 

Επίσης, δεν ήταν λίγοι οι δήμαρχοι που διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τις ανεμογεννήτριες να αποδώσουν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στους δήμους από το 2023 και ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Στο τραπέζι διαπραγματεύσεων οι ανεμογεννήτριες ...στην Δεσφίνα όμως άρχισαν να τοποθετούνται . Ζήτω η αντίληψη των αιρετών μας περί τουριστικής αξιοποίησης της Δεσφινιώτικης χερσονήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή