Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

«Το δίλημμα των εκλογών»(Αφρ.Παπαθανάση)



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

Πολλοί με γνωρίζετε. Γνωρίζετε την πολιτική μου δράση από τα νεανικά μου χρόνια. Ξέρετε ότι ποτέ δεν δίστασα να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούσαν, όσο βαριές και δυσάρεστες και αν ήταν. Πάντα το έπραξα με θάρρος και επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων και των αναγκών των συμπολιτών μου και της πατρίδας. Ακόμη και αν χρειάστηκε να βρεθώ απέναντι στις επιλογές φίλων και συνοδοιπόρων μου.

Άλλοι πάλι, δεν με γνωρίζετε. 
Αλλά αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα, να μιλήσω με όρους αλήθειας και συνέπειας στις αρχές και τις αξίες μου, γιατί αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι επιβάλει ο ηθικός και αξιακός μου κώδικας.

Από αυτό σας ζητώ να με κρίνετε κάθε φορά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ μπροστά σας με ευθύνη, και να σας μιλήσω από καρδιάς.

Και θέλω να θέσω υπόψη σας, τη δική μου οπτική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, καθώς βλέπω ότι, ο δημόσιος διάλογος, όπως έγινε, απέχει πολύ από το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Σήμερα, οι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι υποψήφιοι συνδυασμοί, σε όλη τη χώρα, προσεγγίζουν αυτές τις εκλογές με όρους δούναι και λαβείν, πάρε - δώσε.

Όμως, το πραγματικό δίλημμα, αφορά τις απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε με την κοινή μας προσπάθεια, τον κοινό μας αγώνα, όλοι μαζί, στα μεγάλα προβλήματα και τις μείζονες προκλήσεις των καιρών.

Των δύσκολων καιρών, όπως έδειξαν και πρόσφατα οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είτε από τις ψηλές θερμοκρασίες και τις φωτιές, είτε από τις πλημύρες, ως αποτέλεσμα της καταστροφής του περιβάλλοντος. 
Καταστροφές παντού δίπλα, συνέπεια όχι μόνο των καιρικών φαινομένων, αλλά και του τρόπου που χτίζουμε τις υποδομές μας. Η σπατάλη ή κατάχρηση του δημόσιου χρήματος σαφώς δεν συνεπάγεται ανθεκτικά και με ορθές προδιαγραφές δημόσια έργα υποδομών. 

Παράλληλα, ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει και την πολύ μεγάλη ένταση των ανισοτήτων, που πλήττουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Στην πατρίδα μας μάλιστα, πολύ περισσότερο, λόγω και των πελατειακών αντιλήψεων και πρακτικών που κυριαρχούν στη δημόσια ζωή και αποτελούν την εστία των παθογενειών που ταλανίζουν τη χώρα και τους Έλληνες. 

Παθογενειών που αναπαράγονται και πολλαπλασιάζονται όπως αποδεικνύεται σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Παθογενειών, που καλλιεργούνται με τον πιο αλαζονικό και υπονομευτικό για τη δημοκρατία τρόπο, από μέλη, αλλά και την αντίληψη περί "ιδιοκτησιας" του Κράτους και της Περιφέρειας, απο Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή. 

Απέναντι σε αυτήν την αδιέξοδη πραγματικότητα, οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες πρέπει να δώσουν ηχηρό παρόν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 


Έχουμε χρέος με την ψήφο μας να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότηατά μας να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση δήμων που θα αποτελούν πραγματικά κύτταρα δημοκρατίας, και περιφερειών που θα δώσουν αξιόπιστα και αποτελεσματικά τη μάχη για έναν προοδευτικό δημοκρατικό προγραμματισμό, που θα αποτελέσει και την κινητήρια δύναμη της μετάβασης σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Μια ανάπτυξη πράσινη, δημοκρατική, συμμετοχική και δίκαιη.

Με την ψήφο μας, καλούμαστε να ανοίξουμε από κοινού το δρόμο της προόδου στις Περιφέρεια Στερεάς. 

Καλούμαστε να  καλύψουμε το μεγάλο έλλειμμα οράματος και δημοκρατικού προγραμματισμού.

Χρέος μας είναι να ξαναβάλουμε προοδευτικό πρόσημο στις πολιτικές της Περιφέρειας Στερεάς. 

Να θέσουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών μας.

Να διασφαλίσουμε και τη συμμετοχή του και τα δικαιώματά του.

Μπορούμε, απαλλαγμένοι από μικροδιευθετήσεις και απαράδεκτες  δεσμεύσεις, να διαμορφώσουμε συλλογικά ένα μέλλον αξιοπρέπειας και προοπτικής.

Οι Περιφερειακές εκλογές, πολιτικές εκλογές, είναι ο επόμενος σταθμός στην πορεία για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο χέρι μας είναι, να κάνουμε την επιλογή μας απελευθερωμένοι από τα όποια μικροσυμφέροντα, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον βιώσιμο, αξιοπρέπειας και προοπτικής.

Βοηθήστε μας να αγωνιστούμε  μαζί σας, για τον σημαντικό στόχο, αυτόν που οδηγεί σε μια καλύτερη, αλλά και διαφορετική πραγματικότητα. 

Στηρίξτε μας με την ψήφο συνείδησης, την πολιτική σας ψήφο. 
 
Αφροδίτη Παπαθανάση 
Υποψηφια Περιφερειακή Σύμβουλος 
"ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ" - 
Λούκας Αποστολιδης. 

2 σχόλια:

  1. Και θέλω να θέσω υπόψη σας, τη δική μου οπτική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, καθώς βλέπω ότι, ο δημόσιος διάλογος, όπως έγινε, απέχει πολύ από το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΔΟΧΗ..ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή