Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Μια εξoχική κατοικία στην Κρήτη με άψογο σχεδιασμό και απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα

Ο Λόφος σχεδιάστηκε με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. 


Οι γήινοι τόνοι και οι φυσικές υφές χαρακτηρίζουν τον Λόφο, όπως ονομαζεται η εξοχική κατοικία που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Θρυπτή στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722

Αποτελούμενη από μια κύρια κατοικία 280 τ.μ. μαζί με δύο ξενώνες και μεγάλους κλιμακωτούς υπαίθριους χώρους, η εξωχική κατοικία του Λόφου είναι διαμορφωμένη με τέσσερις αλληλοσυνδεόμενους όγκους, οι οποίοι ολοκληρώνονται με κήπους στην οροφή που βοηθούν το σπίτι να εξαφανιστεί στην πλαγιά του λόφου.

Η αρχιτεκτονική σχεδίαση καθοδηγήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί μια σύγχρονη κατοικία που είναι λειτουργική, διακριτική και σέβεται το περιβάλλον της. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου μέσω επιπέδων αντί για σκαλοπάτια ήταν επίσης κρίσιμη επιλογή για τις ελάχιστες επιπτώσεις της στο φυσικό τοπίο. 

Ένα κλιμακωτό τοπίο από μαρμάρινες πλάκες βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του χώρου και εκτείνεται γύρω από το σπίτι και οδηγεί σε μια γωνιακή πισίνα υπερχείλισης στο άλλο άκρο του χώρου, η οποία εποπτεύεται από μια βεράντα


Ένα μονοπάτι που κατεβαίνει σε μια πλαγιά από τον κεντρικό δρόμο οδηγεί τους επισκέπτες στην είσοδο της κατοικίας. Το μέγεθος του συγκροτήματος αναλύεται έξυπνα σε μικρότερους όγκους. Η κύρια κατοικία χωρίζεται σε δύο χαμηλά κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους με έναν ημίκλειστο χώρο. Ο σχεδιασμός συνδυάζει φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά στην τοπική λαϊκή παράδοση, όπως το ξύλο και η πέτρα.

Ένα κλιμακωτό τοπίο από μαρμάρινες πλάκες βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του χώρου και εκτείνεται γύρω από το σπίτι οδηγώντας σε μια γωνιακή πισίνα υπερχείλισης στο άλλο άκρο του χώρου, η οποία εποπτεύεται από μια βεράντα.

Συνδέοντας τα εξωτερικά επίπεδα, μια μαρμάρινη σκάλα περνάει ανάμεσα στους δύο ξενώνες και παρέχει πρόσβαση στην κύρια κατοικία.


ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ

ΛΟΦΟΣ-ΚΡΗΤΗ



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου