Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο, θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του δημοσίου




Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του δημοσίου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ερωτηθείς για το αν ιδιωτικοποιείται το νερό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό αποτελεί ένα τεράστιο ψέμα, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός. «Η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του ελληνικού δημοσίου», συμπλήρωσε. 

«Ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όχι απλά δεν ιδιωτικοποιείται το νερό, αλλά παραμένει δημόσιο αγαθό και οι εταιρείες ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν πάντα υπό κρατικό έλεγχο», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο «θόρυβος» σχετικά με το νερό προκλήθηκε επειδή ανατέθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το νερό, δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

«Αμφιβάλει κανείς σήμερα ότι σε ένα περιβάλλον κλιματικής αλλαγής, η διαχείριση του νερού αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση; Δεν θέλουμε να έχουμε σπατάλες, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης τιμολογούν σωστά το νερό; Γιατί είναι κακό να υπάρχει κρατικό μάτι, μιας ανεξάρτητης αρχής, πάνω στο τι γίνεται στο νερό; Από πού κι ως πού αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση του νερού; Αποτελεί ένα τεράστιο ψέμα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


πηγή

3 σχόλια:

  1. ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ !!!ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΤΗΛ/ΝΙΕΣ-ΡΕΥΜΑ-ΤΡΑΙΝΑ-ΔΙΟΔΙΑ-ΟΠΑΠ-ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ-ΟΜΟΛΟΓΑ-ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΤ-SIMENS Κ.Λ.Π ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ... ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτιάς. Τον είδε η αντικειμενική δημοσιογραφία και τρόμαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή