Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό



Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, με κατηγορούμενους τους δύο καταδικασθέντες πρωτοδίκως για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) είχε κρίνει ένοχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη, τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, επιβάλλοντας 10ετή ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή. 

Ωστόσο, ο μεσίτης που μαζί με τον κοσμηματοπώλη κλώτσησαν μέχρι θανάτου τον ακτιβιστή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, είχε υποβάλει αίτηση αναστολής της ποινής και το αίτημά του είχε γίνει δεκτό με αποτέλεσμα, περίπου δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, να βρεθεί εκτός φυλακής με αναστέλλουσα ποινή. Στη συνέχεια έγινε δεκτό και το αίτημα αναστολής της ποινής του μεσίτη μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής διαμονής του.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πάντως, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, με το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αποφασίζει επί της αναίρεσης στις 7 Δεκεμβρίου. 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεδριάσει στις 7 Δεκεμβρίου, όταν και θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την αναίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου