Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

«Δελφικό τοπίο» ( από το site της ΕΛΕΤ)










Η ΕΛΛΕΤ δύο φορές αντιτάχθηκε με επιτυχία στην εγκατάσταση τεράστιων μονάδων κατασκευής αλουμίνας στον ευρύτερο χώρο των Δελφών:

  • Το 1985 όταν ανακοινώθηκε ότι μια μεγάλη μονάδα, με ρωσική συνεργασία επρόκειτο να εγκατασταθεί στην Αγ. Ευθυμία, σε απόσταση 11 χλμ. από τους Δελφούς, η ΕΛΛΕΤ ανέλαβε τότε σημαντικο ηγετικό και συντονιστικό ρόλο.
  • Πήγαμε με φοιτητές και βγάλαμε φωτογραφίες που τεκμηρίωναν την οπτική επαφή. Γράψαμε άρθα και διαμαρτυρίες και οργανώσαμε πολλές συναντήσεις και δημόσιες συζητήσεις. Ενημερώσαμε την γερμανική και την ελβετική τηλεόραση, πολλά ξένα ραδιόφωνα και εφημερίδες, και συλλέξαμε υπογραφές από πολλές προσωπικότητες, ανθρώπους του πνεύματος της τέχνης και της πολιτικής. Εξασφαλίστηκε η ένθερμη υποστήριξη του ΕΕΒ, της Europa Nostra και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Ευρωβουλευτής κ. Van der Lek υπέβαλε ψήφισμα με τις θέσεις μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρά ταύτα η κυβέρνηση επέμεινε στην εγκατάσταση και όρισε και τα εγκαίνια από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.
  • Οργανώσαμε νέα Συνέντευξη Τύπου στις 19/5/1987 την οποία κάλυψαν δεκάδες Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλον τον κόσμο.
  • Επακολούθησε επίσκεψή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοεπιστολή στον Μ. Γκορμπατσώφ και άλλους ηγέτες και αναγγελία Διεθνούς Συνάντησης στους Δελφούς από κοινού με τον Δήμο Δελφών.
  • Το Αρχαιολογικό Συμβούλιο ανασκευάζει την απόφαση και δεν παραχωρεί την σχετική άδεια.

Από το 1987 μέχρι σήμερα;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου