Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Άμφισσα

 


7 σχόλια:

  1. ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΣΠΙΤΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε να μην πάει στην παραλία. Απο εκεί που θα μπορούσαν να έρθουν ξένοι επισκέπτες να μείνουν λίγες μέρες, να αγοράσουν τοπικά προιόντα απ' ευθείας από τον παραγωγό οδηγώντας μας να αξίζει να καλλιεργήσεις όχι μόνο τον ελαιώνα αλλά και τα βουνά απ' όπου έζησαν αιώνες οι Έλληνες. Κοιτάξτε μην πάει παραλία και ανακαλύψει ότι η Άμφισσα δεν είναι ορεινή μειονεκτική περιοχή που της αξίζουν μόνο μεταλλεία παντού, αιολικά και ΦΒ παντού και ιχθυοκαλλιέργειες στην παραλία σε κάθε όρμο, για μιά χούφτα θέσεων εργασίας και πολλά πλούτη στα ταμεία του εξωτερικού!!!!!! Κοιτάξτε μην καταλάβει ότι οι Άμφισσα είναι το ίδιο με τους Δελφούς και είναι ένα θαυμάσιο παραλιακό μέρος με μοναδικά πλούσια ενδοχώρα, που μπορεί με τρεις αποφάσεις που θα βάζουν τις προαναφερόμενες δραστηριότητες σε τάξη, να γίνει μία απο τις πιό πλουτοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. ΑΝ κάνει κάτι τέτοιο Θα πρέπει αυτοί οι λίγοι που πλουτίζουν σήμερα ερημώνοντας τον τόπο λόγο φτώχειας, στην συνέχεια να τηρούν τους νόμους. Και αυτό θα σήμαινε λιγότερα αισχρά κέρδη. Κρύψτε του ότι η Άμφισσα έχει ένα απο τα καλύτερα παραλιακά μέτωπα της Ελλάδας, μαζί με τον ελαιώνα, μαζί με τους Δελφούς, μαζί με όλες αυτές τις επίσημες αναγνωρίσεις. Δείξτε του την Άμφισσα αποκομμένη απο την ευρύτερη περιοχή. Όπως την αντιλαμβάνονται οι άρρωστοι τοπικιστές συμπολίτες μας που την κατάντησαν όπως είναι σήμερα. Μιλήστε του για τα μόνα πράγματα που ονειρεύονται οι άρρωστοι. Δρόμο για το Κάστρο και δρόμο για Αράχωβα μέσω Κολοβάτας. Εκεί που ήδη προβλέπεται επίσημα μόνο εξώρυξη βωξίτη. Όχι θάλασσα. Ποτέ θάλασσα. Και περιμένετε να δεί στην Άμφισσα την πρωτεύουσα μας κάτι που να δείχνει ότι της αξίζει κάτι καλύτερο, ενώ εμείς που την κατοικούμε έχουμε κατορθώσει τα μισά μαγαζιά στους δύο τρείς κεντρικούς δρόμους της να είναι ανοίκιαστα. Χωρίς την θάλασσά μας, περιγράψτε του την ανάπτυξη που ονειρεύεστε χωρίς να αμελήσετε να του γνωρίσετε τα παπαγαλάκια που μεθοδεύουν εδώ και χρόνια την κατάργηση του Δελφικού Τοπίου που φταίει για όλα. Που αν καταργηθεί, θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, να σκάψουν για βωξίτη εκεί που έβαλαν δύο φορές φωτιά μέσα στον ελαιώνα, να βάλουν φωτοβολταικά και αιολικά που έχουν πάρει ήδη έγκριση ΡΑΕ πάνω απο την Άμφισσα, στο Σερνικάκι, στο Γαλαξίδι, στην Δεσφίνα και σε όλα τα βουνά, να φτιάξουμε επιτέλους ιχθυοκαλλιέργειες και μπροστά στο Γαλαξίδι μέχρι την Ιτιά, να κάνουν επιτέλους όλα αυτά όπως προβλέπεται ήδη απο την σχετική νομολογία. Να τα κάνει ολοκληρωμένους νόμους όταν εκλεγεί, να ολοκληρώσει το έργο της πρώτης τετραετίας του.
    Και μην ξεχάσετε τις βασικές αρχές της αριστεράς (έτσι μου έχουν πει κάτι συντρόφια). Ο Τουρισμός είναι καταραμένη δραστηριότητα. Φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και μπερδεύει το μυαλό. Που να τους μαζέψεις μετά στις διδαχές του κόμματος. Άσε που όταν πάρουμε την εξουσία, πού να μαζέψεις αυτές τις παραγωγικές δομές στην Γενική Γραμματεία του κόμματος που θα έχει την εξουσία όταν ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να είναι αφεντικό του εαυτού του. Μόνο φάμπρικα. Αλλάζουμε την διεύθυνση και έτοιμο το μαγαζί. Τουρισμός είναι κακό πράγμα γιατί οι πολυεθνικές που καταστρέφουν τα πάντα, που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους κλπ, κλπ. Δεν υπάρχει άλλο είδος οργάνωσης του τουρισμού. Μην πιστεύεται ότι σας λένε κάποιοι, ούτε βεβαίως όσα ζείτε όταν πάτε εσείς διακοπές σε άλλους τόπους. Τα μάτια σας θα πιστέψετε τώρα ... ή τον καθοδηγητή του κόμματος;
    Το ότι βεβαίως κάπως έτσι η αριστερά στην Ελλάδα έχει καταλήξει ο καλύτερος υποστηρικτής της χειρότερης μορφής του καπιταλισμού είναι τυχαίο. Το τρανό αποτέλεσμα π.χ. της κατάντιας της κοινωνίας της Φωκίδας, με ελάχιστες θέσεις εργασίας σε άθλιες συνθήκες ρουφιανιάς και όχι μόνο, για να γεμίζουν τα ταμεία εξωτερικού τριών τεσσάρων πολυεθνικών είναι τυχαίο. Δεν τα πιάνει κανένας κάτω απο το τραπέζι. Στην Άμφισσα ο Τσίπρας λοιπόν να δει για να μας σώσει όταν εκλεγεί όπως μας έσωσε επι Κωστοπαναγιώτου.
    Μακάρι πάνω απ' όλα να λέω βλακείες. Μην βιάζεστε να με κρίνεται. Σε λίγο θα ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τά έδωσε με το Χωροταξικό του 2018. Το ερώτημα είναι αν κατάλαβε τι έγκλημα έκανε να ζητήσει ένα ελάχιστο αλλά ειλικρινές συγνώμη, και εάν είναι διατεθειμένος να πάρει πίσω όσα έδωσε εις βάρος μας και να κάνει τα αυτονόητα υπέρ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα αποκαιδια της δικης σου πολιτικης ποτε θα τα αναγνωρισεις ;τα οραματα γενιων ολοκληρων που εκανες παραναλωμα καταστροφικο ποτε θα τα παραδεχτεις ;μπορεις και μιλας και βλεπεις στα ματια ανθρωπους που εστειλες προς τα δεξια με την αδεξια επικινδυνη και καταστροφικη σου διακυβερνηση. στου κασιδη το κεφαλι εκπαιδευτικες και αυτο το κεφαλι θα σε συντριψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11:26 π.μ εσυ ποιος εισαι για να σου ζητησει συγνωμη
    ενας ηλεκκτρολος/μηχανικος που ζει απο το δημοσιο χρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε το όνομα Μακεδονία και τη συμφωνία των πρεσπων. Την παραχώρηση του ονόματος και της υπόστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή