Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου του 2023

- Ξεπάγωμα των συντάξεων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός



Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από την 1η Ιανουαρίου του 2023 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει από 1η Ιανουαρίου 2023 την εισφορά αλληλεγγύης για όλους - θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια», είπε.

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία «με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές.»

Στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Ας μην ξεχνάμε τι προηγήθηκε» σημείωσε, «μια 4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, που έφερε τη χώρα ένα βήμα από τον γκρεμό. Συνεχίστηκε με μια καταιγίδα φόρων και έσβησε αφήνοντας ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων , που γίνεται ύστερα από αίτημα του, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. «Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ, ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές».

Το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στα ζητήματα της εργασίας κομβική είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα. «Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ένας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο.»


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου