Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Νέα «έκρηξη» κορωνοϊού στη Σαγκάη: Ανοίγει προσωρινό mega-νοσοκομείο 50.000 κλινών

Το νοσοκομείο θα αρχίσει να λειτουργεί από σήμερα



Οι αρχές της Σαγκάης ετοιμάζονται να ανοίξουν το μεγαλύτερο προσωρινό νοσοκομείο με 50.000 κλίνες, καθώς καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη μεγαλούπολη των 25 εκατομμυρίων. 

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν σήμερα πως μόνο χθες, υπήρξαν πάνω από 21.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό μολύνσεων από τις αρχές του Μαρτίου να ξεπερνά τις 130.000. 

Το πρόσφατο κύμα κρουσμάτων είναι το χειρότερο στην Κίνα από την αρχή της πανδημίας προ δύο ετών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής νοσηλείας όλων των κρουσμάτων, ανεξαρτήτως σοβαρότητας, σε μια ιατρική δομή και για να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις, οι δημοτικές αρχές της πόλης ανακοίνωσαν τη μετατροπή μεγάλου συνεδριακού κέντρου σε προσωρινό νοσοκομείο, ικανό να φιλοξενήσει 50.000 ανθρώπους. 

Εξάλλου, στα τέλη Μαρτίου, η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας τέθηκε σε lockdown, το πιο εκτεταμένο που έχει επιβάλει η Κίνα από τότε που τέθηκε σε καραντίνα η Γουχάν, το μέρος δηλαδή όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του 2019. 

Η Κίνα έχει στείλει εκτάκτως πάνω από 10.000 υγειονομικούς από όλη τη χώρα στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων 2.000 στρατιωτικών ιατρών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει στην πόλη. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου