Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Συνέδρια κομμάτων ( Του Σαράντη Μιχαλόπουλου , κατοίκου Ιτέας )

 


3 σχόλια:

  1. Η παράμετρος ότι το Δελφικό Τοπίο περιορίζει την δραστηριότητα είναι η καραμέλα που αναμασούν αυτοί που δεν θέλουν την τουριστική ανάπτυξη των Δελφών και επιζητούν την συρρίκνωση της επίσκεψης , στην περιοχή μας , σε μισή ή μία ημέρα .
    Τόσο σημαντική είναι η βιομηχανική ανάπτυξη σε μια σταλιά τόπο ;;; για όνομα Θεού σταματήστε το παραμύθι !!
    Η Άμφισσα έχει ΒΙΟ.ΠΑ που κατάντησε κατάλυμμα αθιγγάνων .
    Ποιος περιόρισε τις δραστηριότητες στο Δελφικό Τοπίο ; Ο τόπος γέμισε με κλουβιά ψαριών, με ανεμογεννήτριες και εγκαταστάσεις φόρτωσης βωξίτη (με κόμβο..).
    Όλος ο πλανήτης έχει αποβιομηχανισθεί και η παραγωγή αγαθών πραγματοποιείται στην Κίνα . Τι θέλετε δηλαδή να δείτε στο Δελφικό Τοπίο , υψικάμηνους να παράγουν τι ;;;
    Σταματείστε επιτέλους το παραμύθι ότι το Δελφικό Τοπίο δεν αφήνει δραστηριότητες . Δώστε αξία στις θάλασσές μας και τα βουνά μας και τότε θα δείτε πως σύντομα η περιοχή θα γεμίσει κατοικίες και τουρίστες-επισκέπτες. Είναι μια πανέμορφη περιοχή και είναι τελείως εγωϊστικό να την χαίρονται τόσοι λίγοι..
    Σε όλο τον κόσμο έχουν «δελφικά Τοπία» και τα προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού δεν αφήνουν τίποτε ανεξέλεγκτο . Στις χώρες της Δύσης χωροθετούν τα σημεία που θέλουν να δημιουργήσουν , οχλούσες ή μη , επιχειρήσεις και δεν αφήνουν στην τύχη τίποτε . Σε ποιά περιοχή του αναπτυγμένου κόσμου έχετε εσείς παρατηρήσει μπαζωμένους κολπίσκους και κατεστραμμένους αιγιαλούς και παραθαλάσσιους χώρους κατειλλημένους από μπάζα και σκράπ  ; Επιχειρήσεις δηλαδή που απασχολούν μόνο τον ιδιοκτήτη τους ενώ αντιθέτως δεσμεύουν μεγάλες εκτάσεις αξιοποιήσιμης γης .
    Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσφέρουν ΑΜΕΣΑ 1500 θέσεις εργασίας (Γκόλφ-μαρίνα) και δεν διάβασα να το αναφέρετε πουθενά αυτό . Δεν είναι επένδυση δηλαδή η επένδυση στον θαλάσσιο τουρισμό και στον τουρισμό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου  ;
    Τέλος πάντων ..ας κάνουμε την βόλτα μας στις μοναδικές παραλίες Ιτέας-Κίρρας-Γαλαξιδίου-Αγίων Πάντων-Ερατεινής Τολοφώνας κ.α και ας σκεφτόμαστε θετικά πως κάποια μέρα θα φρεζαριστούν τα «αγκάθια» που εμποδίζουν την ανάπτυξη της Φωκίδας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΕΞΥΠΝΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΣΥΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ (ΠΙΣΙΝΕΣ, ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ, ΤΕΝΙΣ, ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΠ).
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄60.
    ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ή ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα η Φωκίδα δεν έχει μονο παραλίες και θάλασσα! Που, έλεος δηλαδή, όλη η Ελλάδα ζει με τουρισμό του all inclusive και της φτήνιας, δηλ. κερδίζει από αυτόν ψίχουλα!Αντίθετα, θησαυρίζουν οι τουρ οπερέητορ! Ο νομός έχει και όρη και ενδοχώρα που θα μπορούσε να αναπτύξει μία οργανωμένη κτηνοτροφία και δίπλα σε αυτή -αφού καιγεστε τόσο πολυ για τουρισμό- ας αναπτύξει και τουρισμό υπαίθρου/αγροτουρισμό. Ως τώρα, έχει "απορροφηθεί" ένα τεράστιο ποσό από ευρωπαίκά κονδύλια για ... ανάπτυξη. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά και ποιος έλεγξε αυτή την... ανάπτυξη; Αφού ολοι ξέρετε ότι η Φωκίδα λειτουργεί σε 2 βάσεις: 1. ό,τι συμφέρει την Εταιρεία, και 2. όταν πέφτει χρήμα στην περιοχή, επικρατεί η τάση "να τα φάωμεν"! Επίσης, στους Δελφούς έχονται 300 χιλ. τουρίστες το χρόνο. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αυτοί δεν κάνονυ ούτε μισό βήμα πιο πέρα από κει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή