Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ κκ Λ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Π.ΜΕΓΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

φωτογραφία διαδικτύου


Σήμερα στην Ημερήσια διάταξη της Επιτροπής ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της Περιφέρειας υπήρχαν προς συζήτηση και ψήφιση 6 θέματα που αφορούσαν τον Δήμο ΔΕΛΦΩΝ.

Τα 4 από τα θέματα ήταν για εγκαταστάσεις Φ/Β στην Δ.Ε. Γαλαξειδίου και τα 2 αφορούσαν Αιολικά πάρκα στην Οίτη στην Δ.Ε. Καλλιέων.

Κι ενώ ο Δήμος είχε ενημερωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Περιφέρεια, της οποίας η Γραμματεία είχε αποστείλει προς δημοσίευση στην καθημερινή εφημερίδα ΩτΦ τα συγκεκριμένα αιτήματα για τις Άδειες που απαιτούνται, στην Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου στις 2/12/2021 έγινε συζήτηση και πάρθηκε Απόφαση για 2 Φ/Β τα οποία η Επιτροπή της Περιφέρειας είχε συζητήσει και εγκρίνει στις 21/10/2021!!! 

Ακριβώς πριν 42 ημέρες.

Στην συνέχεια την Απόφαση αυτή του Τοπικού την έφεραν στην Επ. Π.Ζ. του Δήμου ως κατεπείγον(!) θέμα για να πάρει με την σειρά της κι αυτή απόφαση.
Σε αυτήν την Ανακολουθία φυσικά λήψης των αποφάσεων, που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν οι συμμετέχοντες τοπικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχος, Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας έχουν συνειδητοποιήσει, ή αν συνηδειτά επέλεξαν να ακολουθήσουν εμείς ως παράταξη δεν πήραμε μέρος. 

Για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχαμε στην συνεδρίαση της Επ. Π. Ζ. και στείλαμε σχετικό υπόμνημα το οποίο και σας μεταβιβάζω.

Μετά από αυτή μας την ενέργεια ήρθε σε επαφή μαζί μας ο κος Αναγνωστόπουλος και συμφωνήσαμε να στείλουμε Αίτημα Αναβολής της συζήτησης των θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μας στην Επιτροπή της Περιφέρειας το οποίο επίσης σας κοινοποιώ.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής έλαβα μέρος διαδικτυακά και τα θέματα πήραν αναβολή έως την επόμενη συνεδρίασή της στις 20/12 αναμένοντας για αυτά τις γνωμοδοτικές αποφάσεις, Τοπικών συμβουλίων, Επ. Π.Ζ. και Δήμου.

Αυτό που μπορούσαμε το κάναμε.

Σειρά των αρμόδιων Δημοτικών οργάνων. 


ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 2

Με εκτίμηση
  Τάκης Μέγκος     





👇


4 σχόλια:

  1. Άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια σας, θα πρέπει όμως να μας εξηγήσεται την λογική που προσεγγίζεται το θέμα τοποθέτησης ΑΠΕ στον δήμο Δελφών, ως παρατάξεις, η κάθε παράταξη για διαφορετικούς λόγους.
    Τα κριτήρια σας ανά περιοχή διαφέρουν;
    Θα ψηφίζατε θετικά για να μην στεναχωρήσετε κάποιων φίλο;
    Αγγίζετε το θέμα γιατί στο Γαλαξίδι είναι πιασάρικο;
    Πόσες ανεμογεννήτριες έχετε τοποθετήσει με τις αποφάσεις σας;
    Πιέζεται εσείς και μέλη των συνδυασμών σας για επιπλέον τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών σε διάφορα σημεία του Δήμου μας;
    Πέστε τα μην ντρέπεστε.
    Αυτές οι ανακοινώσεις είναι για αυτούς που δεν σας ξέρουν, σας κατάλαβαν νωρίς όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουθενά Ανεμογεννήτριες πουθενά φωτοβολταϊκά .
    Διώξτε από τα χωριά μας και τους ΔΕΛΦΟΥΣ με ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ τις ακαλαίσθητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υποβαθμίζουν το περιβάλλον.
    Ο κος Μπούγας που είναι να «προστατέψει το ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ και να «χαροποιήσει» και την κα υπουργό μας. ;
    Σταματήστε τους τώρα . Ακολουθεί γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάνω απ την Άμφισσα ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραφράζοντας μια καλή ατάκα της εποχής για όλη την Ελλάδα, θα μπορούσα να πώ "Δελφικό Τοπίο, ο πιό ευλογημένος τόπος, στον κόσμο του"". Και επειδή το Δελφικό Τοπίο δεν είναι άνθρωπος ή άνθρωποι για να μπορούμε να λέμε ότι ζούν στην κοσμάρα τους εννοώντας ότι ζούν βλακωδώς κλπ, προφανώς αναφέρομαι στους κατοίκους του Δελφικού Τοπίο δηλαδή στους αντιπροσώπους τους του εκλεγμένους. Συγνώμη δηλαδή αλλά για να καταλάβω:

    Το Γαλαξίδι δεν είναι σχεδόν επίσημα βιομηχανική περιοχή;
    Δεν βρίσκεται νομικά μιά τρίχα πάχος απόσταση πριν την οριστικοποίηση ότι όλος ο κόλπος του Γαλαξιδιού είναι βιομηχανική περιοχή ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών; Απο την Τρίπορη ή όπως αλλιώς λένε την μύτη μεταξύ Ιτέας και Γαλαξιδιού μέχρι και τον Αιβασίλη; Όλη η μπούκα και τα νησάκια του; Είναι και μέχρι σήμερα κανείς δεν αντιδρά μην χαλάσουν οι κουμπαριές και τα προξενιά ελπίζοντας να βολέψει ο καθένας το βλαστάρι του κρυφά απο τον γείτονα βέβαια γιατί δεν χωράνε όλα τα βλαστάρια στην γλάστρα του βασικού μισθού της εταιρίας.
    Το Γαλαξίδι δεν βρίσκεται νομικά μιά τρίχα πάχος απόσταση πριν την οριστικοποίηση ότι όλη η στεριά του Γαλαξιδιού είναι βιομηχανική περιοχή ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ήδη έχουν βάλει ανεμογεννήτριες πάνω απο το χωριό και όλοι σχεδόν χειροκροτούσαν επειδή τους έλεγαν ζήτω κάποιοι που έβγαζαν ζεστά λεφτά στην τσέπη τους; Ανεμογεννήτριες δεν κυριαρχούν στην θέα στην κορυφογραμμή πάνω απο το χωριό απο την κύρια οπτική θέασης του χωριού που είναι απο την πλευρά του δασυλλίου; Δεν έχουν ήδη εκδοθεί και πολλές άλλες άδειες απο την ΡΑΕ για περιοχές απο το Γαλαξίδι μέχρι την Άμφισσα και μέχρι την Ναύπακτο χωρίς καμία αντίδραση;
    Δεν βρίσκεται νομικά μιά τρίχα πάχος απόσταση πριν την οριστικοποίηση ότι όλη η στεριά του Γαλαξιδιού είναι βιομηχανική περιοχή εξόρυξης βωξίτη, έχοντας αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τα πρώτα νομικά βήματα που χαρακτηρίζουν όλο το νομό Φωκίδας μαζί με το Γαλαξίδι περιοχή εξόρυξης βωξίτη; Επειδή στο Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας που κανείς δεν αντέδρασε λέει "ενδεικτικά σημειώνονται περιοχές μεταλλευτικής προτεραιότητας στον χάρτη ..." και στο χάρτη δείχνει τον μισό Δήμο Δελφών, δεν είναι αυτονόητο το γιατί λέει "ενδεικτικά"; Στην περίοδο που ακολουθεί αυτή την έκδοση του Χωροταξικού της Περιφέρειας θα σκάψουν τον βόρειο μισό του Δήμου Δελφών. Όταν δεν έχουν τι άλλο να σκάψουν εκεί θα χαρακτηρίσουν και τον υπόλοιπο. Ενδεικτικά σημαίνει κάτι απο το σύνολο που έχουμε στην ίδια μοίρα! Το καταλαβαίνω λάθος και αυτό; Γι αυτό δεν υπάρχουν κάθε κάποια χρόνια οι αναθεωρήσεις των Χωροταξικών;

    Ακόμα και μέσα στην πανδημία όλη η παραλιακή Ελλάδα πάει πετώντας στον τουρισμό, οι τιμές ακινήτων ξαναπιάνουν τα προ κτίσης επίπεδα, η οικοδομή έχει ξαναπιάσει τα προ κρίσης επίπεδα, σε όλες τις περιοχές οι τοπικοί παραγωγοί βρίσκουν ξένους και πουλάνε λιανική σε τρελές τιμές τα όποια λίγα προϊόντα τους και ζούνε εκεί που δεν υπήρχε ελπίδα. Και εμείς ακόμα συζητάμε ποιό είναι το καλύτερο μέλλον του Γαλαξιδιού; Η αξία που έχει χάσει ένα μόνο σπίτι του Γαλαξιδιού απο το Γαλαξίδι του 1990 μέχρι σήμερα, Μακάρι να ήρθε η ώρα κάποιοι φωτισμένοι να θέσουν το ζήτημα επίσημα και να παρθούν οι απαραίτητες επίσημες αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όλες οι δραστηριότητες χωράνε σε μιά χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή, εκτός απο τις ΑΠΕ που στο Γαλαξίδι και στο Δήμο Δελφών το έχουν ξεπεράσει το όριο. Σε μία χαρακτηρισμένη βιομηχανική περιοχή όμως, δεν υπάρχει καμία ελπίδα και δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει, πόσο μάλλον να ονειρεύεται κανείς, τουρισμό σε οποιαδήποτε μορφή εκτός απο το μονοήμερο πέρασμα στο οποίο έχουν καταντήσει οι Δελφοί και οδεύει να καταντήσει και το Γαλαξίδι. Έστω την τελευταία στιγμή αν γίνουν τα αυτονόητα, ο ευλογημένος τόπος θα σταματήσει να είναι "στον κόσμο του" και θα είναι "του κόσμου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι τι λένε αλλά τι μπορούν να κάνουν και μάλλον πολύ λίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή