Νέο ψηφιακό σύστημα θα παρακολουθεί την πορεία έκδοσης των συντάξεων
Εναν ψηφιακό «πύργο ελέγχου», μέσω του οποίου θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων αλλά και εκείνων που εκδίδονται κάθε μέρα, αποκτά ο e-ΕΦΚΑ. Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από τη σύσταση του ενιαίου φορέα, ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας των αιτήσεων από την υποβολή τους έως και την έκδοση της οριστικής απόφασης, με στοιχεία ανά ημέρα, μήνα και έτος, ανά πρώην φορέα, ανά διεύθυνση αλλά και ανά εισηγητή – ανά υπάλληλο δηλαδή που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε την άμεση αξιοποίηση ενός εργαλείου «business intelligence», για την αναλυτική και έγκυρη καταγραφή του συνόλου των συντάξεων που εκκρεμούν αλλά και που εκδίδονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Ο Πύργος Ελέγχου σχεδιάστηκε από την ομάδα έργου υπό τον project manager Μιχάλη Κεφαλογιάννη και υλοποιήθηκε από την PricewaterhouseCoopers (PWC) σε συνεργασία με επιτελικά στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας. Αυτό το ψηφιακό Control Tower είναι ήδη εγκατεστημένο στη δομή ταχείας απονομής συντάξεων, στο «πράσινο κτίριο» της Λ. Κηφισίας, που αποτελεί και το «στρατηγείο» απονομής συντάξεων. Μέσα από το νέο αυτό ψηφιακό σύστημα, βεβαίως, ξεκινάει και ο έλεγχος της αποδοτικότητας των υπαλλήλων σε πραγματικό χρόνο, κάτι που σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα επιτρέπει στη διοίκηση να χτυπά εγκαίρως «καμπανάκια» κάθε φορά που οι μηνιαίοι στόχοι απονομής των συντάξεων δεν επιτυγχάνονται ή να ενισχύει με επιπλέον κίνητρα τους υπαλλήλους που εκδίδουν υψηλό αριθμό συντάξεων.
Το νέο ψηφιακό σύστημα επιτρέπει στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων και στους διευθυντές των δομών απονομής να έχουν άμεση πληροφόρηση, 24 ώρες το 24ωρο και σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που αφορούν:
• Το πλήθος των εκκρεμών συντάξεων συνολικά και ανά τ. Ταμείο καθώς και ανά κατηγορία αιτήσεων (γήρατος, αναπηρίας κ.λπ.).
• Το πλήθος των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά τ. Ταμείο και ανά ημέρα, μήνα, έτος κ.λπ.
• Το πλήθος των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα.
• Το πλήθος των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά διεύθυνση αλλά και ανά εισηγητή.
Παράλληλα, το σύστημα επιτρέπει τη συγκριτική ανάλυση των δεδομένων μέσα από γραφήματα και αναλυτικά στατιστικά στοιχεία.
Οπως είχε επισημάνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην «Κ» λίγους μήνες πριν, κάτι τέτοιο θα φάνταζε… ουτοπικό για τον e-ΕΦΚΑ καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα σε ποιες διευθύνσεις απονομής αλλά και σε ποιους εισηγητές ήταν κατανεμημένες οι εκκρεμότητες. Και αυτό, γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να συγκεντρωθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με το πού υπάρχουν καθυστερήσεις, σε ποιες διευθύνσεις απονομών εκδίδονται γρήγορα οι συντάξεις και σε ποιες αργούν. Πλέον, με το νέο αυτό εργαλείο, κάθε διευθυντής θα μπορεί να γνωρίζει σε καθημερινή βάση πόσες συντάξεις εκδίδουν οι εισηγητές του, και έτσι δημιουργείται ένα εργαλείο ελέγχου της αποδοτικότητας τόσο των υφισταμένων του όσο και του ιδίου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «ο Πύργος Ελέγχου αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για να ασκήσουν και οι ίδιοι οι διευθυντές management στους υφισταμένους τους αναβαθμίζοντας συνολικά τον οργανισμό».
Νέο ψηφιακό σύστημα θα παρακολουθεί την πορεία έκδοσης των συντάξεων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου