Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Μαρτυρία-καταγγελία για θαλάσσια ρύπανση στην πλαζ «Βραχάκια» της Κίρρας





Είναι η τρίτη χρονιά που παρατηρώ ρύπανση στην πλαζ "Βραχάκια", με το φαινόμενο να εξελίσσεται επί τα χείρω. 

Συγκεκριμένα: 

1. φυσαλίδες, που δεν εξαφανίζονται αντίθετα παράγονται νέες με την ανακίνηση των μαζών λόγω κολύμβησης, 

2. πολυπληθής κατανομή "detritus" δηλ. οργανικής ύλης εν αποσυνθέσει, 

3. εκτεταμένες καφέ βλέννες με διάφορα στερεά απόβλητα στη σύνθεσή τους κ. α. που αφήνονται στην φαντασία του αναγνώστη λόγω κοσμιότητας του γραπτού λόγου.


Μη βιαστείτε να δικαιολογήσετε λόγω ευτροφισμού γιατί μια σοβαρή αιτία του ευτροφισμού είναι η πληθώρα οργανικών....που πρωτίστως παράγονται από τα αστικά λύματα.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες ενώ οι γνώστες περιμένουν μέχρι τις 7 μμ για να κολυμπήσουν,  που αλλάζουν τα ρεύματα και οι "βρωμιές του βιολογικού καθαρισμού τραβιούνται προς τα μέσα"
(ακριβής έκφραση των υποψιασμένων).

Καταθέτω την μαρτυρία/καταγγελία ελπίζοντας σε δημοσιότητα, που είναι ίσως ο μόνος μοχλός που μπορεί να ταράξει την νιρβάνα των υπευθύνων.

Με εκτίμηση
Ελένη Φλώρου
Δρ Βιολόγος-Ραδιοοικολόγος
Συνταξιούχος Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΕΦΕ"ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"




6 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα ειναι ντροπη τετοια εικονα στις παραλιες μας. Βρωμιες παντου και οργανικα αποβλητα ποτε θα καταλαβουμε οτι πυροβολουμε το ποδι μας διωχνωντας τον κοσμο ωστε να μενουμε μεταξυ μας….εσω βεβαια εχουμε παιδικη χαρα στο κεντρικοτερο σημειο που ειναι ερειπιο την τουριστικη περιοδο…οραμα μηδεν…μπραβονστο αρθρο πρεπει να αναδειχθουν αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δια γυμνού οφθαλμού , αυτές είναι οι καλύτερες διαγνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την καταγγελία σας. Έτσι ακριβώς είναι. Διαμαρτυρίες δεν υπάρχουν για να μην τα "χαλάσουν" με τους τοπικούς άρχοντες..οι οποίοι έχουν φλομώσει τον κόσμο στο ψέμα όσον αφορά τον βιολογικό καθαρισμό και την αποχεύτεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς παρατηρείται επί σειρά ετών το φαινόμενο της θαλάσσιας ρύπανσης στην πλαζ ''βραχάκια'', αλλά ουδείς ενδιαφέρεται γι΄αυτό.
    Ανά διαστήματα γίνεται συλλογή θαλασσινού νερού από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να γίνει χημική ανάλυση, ποτέ όμως δεν έχει γίνει κάποια ενημέρωση των κατοίκων για τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
    Ναι είναι αλήθεια, κολυμπάμε μέσα στα σ......ά. ΝΤΡΟΠΗ!!!!
    Και μην αναφερθούμε βέβαια στη ρύπανση της πλαζ, διότι αυτή προέρχεται δυστυχώς είτε από λουόμενους, είτε από βραδινούς επισκέπτες.
    Μην περιμένουμε ανάπτυξη στην Ιτέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, διότι δυστυχώς όλοι είναι πολύ λίγοι. Είμαστε ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που όχι μόνο δεν αναπτύσσεται, αλλά οπισθοχωρεί.
    Κρίμα, διότι και αυτοί που επισκέπτονται την πόλη μας θα το σκεφτούν πολύ να ξανάρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από όπου κι αν το πιάσεις, το πράγμα βρωμάει.
    Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και γιατροί αναφέρονται στη δυτικότερη παραλία της Ιτέας, ονομάζοντάς την ΒΟΥΡΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη βρομα μέσα στη πόλη μιλάει και κανεις;πίσω απ' τον Άγιο Χαράλαμπο γεμάτο σκουπίδια δίπλα απ' τους κάδους πολίτες ρίχνουν τα σκουπίδια απ' έξω από τους κάδους για να ταιζουν τις γάτες.διασπαρτα παντού σκουπίδια και σπασμένοι κάδοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή