Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ο π.Δημήτριος Ζαχαρόπουλος κατευοδώνει τον θείο του και κληρικό Ανανία Κουστένη




«Στον θείο μου πατέρα Ανανία Κουστένη»







Η μορφή σου στην Δημητσάνα εμβληματική η προσφορά και η διακονία σου στην εκεί Ιερά Μητρόπολη και περιοχή σπουδαία. Θα θυμάμαι την μητέρα μου να μιλάει όμορφα για τον Ιερέα π. Ανανία Κουστένη , μου περιέγραφε όλη την διακονία σου στην Δημητσάνα την προσφορά στην νεότητα όλα τα παιδιά που δεν είχαν λεφτά για να σπουδάσουν και να πάνε σε φροντιστήρια τα βοηθούσες εσύ . 
Το φτωχικό δωμάτιο που ζούσες γεμάτο με εικόνες και βιβλία αγαπούσες το διάβασμα η γνώση και το διάβασμα είναι δύναμη έλεγες. 
Από την Δημητσάνα στην Αθήνα με το λεωφορείο για να παρακολουθήσεις τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο και πάλι την Παρασκευή στην Δημητσάνα για την διακονία στον λαό του Θεού. Τα κηρύγματα σου πύρινα με αναφορές σε Ελλάδα και Ορθοδοξία. 
Πολλά παιδιά εκείνης της εποχής σπούδασαν με την βοήθεια σου. Τιμούσες και έδειχνες σεβασμό για τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ κ Ιερώνυμο, ο παππούλης ο  Ιερώνυμος έλεγες. Θυμάμαι στα Εξάρχεια όλες τις κουβέντες και τις ευχές που μας έδινες όταν ερχόμασταν να σε δούμε. Όταν χειροτονήθηκα και ήρθα να σε δω μου ψιθύρισες την Αγία Τράπεζα και το διάβασμα μην αφήσεις ανηψιέ . 
Όλα τα λόγια σου θα τα φυλάξω στην καρδιά μου. Ποτέ δεν ζήτησες τίποτα ούτε αξιώματα ούτε τίτλους θα μπορούσες να ήσουν ένας ωραίος Επίσκοπος με την νεολαία δίπλα σου μιλούσες και θα μιλάς στην καρδιά της νεολαίας και με τα λόγια και με τις πράξεις.
Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πράγματα από αυτά που έζησε η μητέρα μου και η οικογένεια στην Δημητσάνα αλλά δεν είναι της στιγμής αυτής τα κρατάμε στο θησαυροφυλάκιο της οικογένειας των Κουστεναίων .
Καλό Παράδεισο θείε μας να έχεις και καλή αντάμωση στο ουράνιο θυσιαστήριο. Την ευχή σου!!!
Χριστός Ανέστη- Αληθώς Ανέστη.

Ιερέας π. Δημήτριος Ζαχαρόπουλος το γένος Κουστένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου