Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Η Κίνα απαγορεύει στις τράπεζες τη χρήση κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας παγκόσμια πτώση των τιμών τους.

 Θεωρεί ότι:Τα κρυπτονομίσματα "παραβιάζουν σοβαρά την ασφάλεια της περιουσίας των ανθρώπων και διαταράσσουν την κανονική οικονομική και χρηματοοικονομική τάξη"



Η Κίνα έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμής από την επιχειρηματική δραστηριότητα που σχετίζονται με cryptocurrencies, το Reuters αναφέρει .

Η αγορά κρυπτονομισμάτων άνθισε στη χώρα, παρά την απαγόρευση των ανταλλαγών κρυπτογράφησης και των αρχικών προσφορών νομισμάτων.

Η κίνηση σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη καταστολή της Κίνας για οποιαδήποτε δραστηριότητα κρυπτογράφησης εντός των συνόρων της, η οποία έχει επίσης αισθητές συνέπειες σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε αυτήν την περίπτωση, για παράδειγμα, το Bitcoin έπεσε γρήγορα στο χαμηλότερο τετράμηνο των μόλις 31.926 δολαρίων, σύμφωνα με τον Coindesk πριν ανακάμψει περίπου στα 40.000 $. Πολλά άλλα εξέχοντα κρυπτονομίσματα μειώθηκαν επίσης σημαντικά .

"Πρόσφατα, οι τιμές των νομισμάτων κρυπτογράφησης ανέβηκαν στα ύψη και κατέρρευσαν, και η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων έχει ανακάμψει, παραβιάζοντας σοβαρά την ασφάλεια της περιουσίας των ανθρώπων και διαταράσσει την κανονική οικονομική και χρηματοοικονομική τάξη", Η China Banking Association και η Ένωση Πληρωμών και Εκκαθάρισης της Κίνας, ανέφεραν σε κοινή δήλωση, όπως ανέφερε το Reuters .

Τέτοια ιδρύματα πρέπει τώρα να απέχουν από την παροχή οποιωνδήποτε υπηρεσιών κρυπτογράφησης που περιλαμβάνουν συναλλαγές, διακανονισμό ή εγγραφή λογαριασμών.

Είναι ένα μικρό μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης τάσης. Το 2017, η Κίνα απαγόρευσε όλα τα τοπικά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, προκαλώντας μεγάλη επιτυχία στην παγκόσμια αγορά κρυπτογράφησης, καθώς η χώρα αντιπροσώπευε το 90% των παγκόσμιων συναλλαγών Bitcoin την εποχή εκείνη.

Δύο χρόνια αργότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε  ότι αποκλείει όλα τα εγχώρια και ξένα χρηματιστήρια καθώς και τους ICO.

Μπορεί να υπάρχει ένα πρόσθιο κίνητρο πίσω από τη συνεχιζόμενη καταστολή. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προσπαθεί επί του παρόντος να αποκτήσει το δικό της κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα, που ονομάζεται Ψηφιακή Ηλεκτρονική Πληρωμή Νομισμάτων (DCEP). Το νόμισμα υποβάλλεται σε πολλές δοκιμές αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η South China Morning Post την περασμένη εβδομάδα .

Το ψηφιακό νόμισμα επιτρέπει σε οποιονδήποτε με smartphone να πραγματοποιεί πληρωμές και μεταφορές συνδέοντας τον τραπεζικό λογαριασμό του με μια εφαρμογή ηλεκτρονικού πορτοφολιού.

Το αποτέλεσμα, εάν απογειωθεί: ουσιαστικά καμία ταμειακή ροή δεν θα ήταν αόρατη από την κυβέρνηση.

«Θεωρητικά, μετά την κυκλοφορία του ψηφιακού γιουάν, δεν θα υπάρξει συναλλαγή την οποία οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να δουν - οι ταμειακές ροές θα είναι εντελώς ανιχνεύσιμες», δήλωσε ο ανώτερος ερευνητής του Ψηφιακού Κέντρου Έρευνας Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου Xu Yuan στο SCMP .

Φυσικά, αυτό το έργο διαφέρει πολύ από ένα πλήρως αποκεντρωμένο και βασισμένο σε blockchain κρυπτογράφηση. Με πολλούς τρόπους είναι το πολικό αντίθετο, με τις συναλλαγές να είναι πλήρως ανιχνεύσιμες και συγκεντρωτικές, σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα που δίνουν στους κατόχους τουλάχιστον κάποιο βαθμό ανωνυμίας.

«Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα, καθώς οι κινεζικοί έλεγχοι κεφαλαίου μπορούν να αμφισβητηθούν από αγορές κρυπτονομισμάτων στη χώρα και μεταφορές εκτός της χώρας», δήλωσε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της APAC της Saxo Markets .

«Επομένως, η αποφυγή της χρήσης τους στη χώρα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των ελέγχων κεφαλαίου. Το μόνο ανεκτό ψηφιακό νόμισμα για μια κυβέρνηση με ισχυρούς ελέγχους κεφαλαίου είναι το δικό τους [Κεντρικό Τράπεζα Ψηφιακό Νόμισμα]. "

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας πράγματι φροντίζει τα συμφέροντα των κατοίκων της.

Με λίγα λόγια, η Κίνα έχει καταστήσει σαφές μέχρι στιγμής ότι τα κρυπτονομίσματα στην τρέχουσα μορφή τους είναι ανεπιθύμητα στη χώρα. Απομακρύνεται από την άγρια ​​κερδοσκοπία και τα εξαιρετικά ασταθή σύμβολα, ενώ πιέζει για ένα πλήρως συγκεντρωτικό ψηφιακό νόμισμα που θα μπορούσε να του δώσει πρωτοφανείς δυνάμεις.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου