19/04/2021
ΚΑΛΕΣΜΑ
Για την οργάνωση της μάχης μπροστά στην Πρωτομαγιά, ενάντια στις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά, για το δυνάμωμα της πάλης για την προστασία της υγείας όλου του λαού.
135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το καταργήσει. Ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της «ευελιξίας».Η κατάργηση του 8ωρου,των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής αργίας για περισσότερους κλάδους καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης των συνδικάτων. Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δρουν στην περιοχή μας που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας (όπως στα μεταλλεία βωξίτη) είτε επισφραγίζουν και με τη βούλα του κράτους το ωράριο λάστιχο που ήδη εφαρμόζουν για τους εργαζόμενους ήδη μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.
Η κυβέρνηση με το πρόσχημα του «προοδευτικού» και του «σύγχρονου» χτυπά τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και το εμφανίζει ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της επιστήμης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και όχι ως στρατηγική του κεφαλαίου, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αντί να χρησιμοποιηθεί η γνώση και η επιστήμη για την μείωση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, γίνονται αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς, για την ένταση της εκμετάλλευσης.
Άλλωστε γι' αυτό η κυβέρνηση συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ομολογεί κυνικά ότι αποτελεί προαπαιτούμενο η ισοπέδωση κορυφαίων εργατικών κατακτήσεων για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στους μεγαλοεργοδότες.
Εκεί θα κατευθυνθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο πανηγυρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, και όχι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να προσληφθούν υγειονομικοί και να μην πεθαίνει ο κόσμος διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Όχι για να προσληφθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που λείπουν στα σχολεία, για να καλυφθούν οι ανάγκες των πανεπιστημίων, για τα απολύτως αναγκαία έργα υποδομών που διασφαλίζουν τη ζωή και την περιουσία του λαού.
Πιο μαχητικά από ποτέ τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς πρέπει να αντισταθούν στην αντεργατική πολιτική αλλά και να διεκδικήσουν:
- ïΣύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
- ï Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων.
- ïΜέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, και κατάργηση της«τράπεζας θεμάτων».
- ïΤην κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας δίχως αποζημιώσεις, προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας με πάνω από 9.000 νεκρούς, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στερούμενοι τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Ουσιαστικές λύσεις, όχι μπαλώματα! Tην ώρα που πριν από την πανδημία υπήρχαν λιγότερα από 600 κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ οι ανάγκες ήταν για 3.500, λιγότερα από 100 κρεβάτια προστέθηκαν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε όλη την Ελλάδα. Πριν από την πανδημία υπήρχαν 30.000 κενές οργανικές θέσεις και σήμερα προβάλλεται ως «λύση» από την κυβέρνηση η πρόσληψη μόλις 4.000 γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως και η μετακίνηση προσωπικού από την ΠΦΥ, που ουσιαστικά την οδηγεί σε αποψίλωση. Η κυβέρνηση μετέτρεψε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε Σύστημα Υγείας μίας νόσου ενώ παράλληλα μείωσε τον προϋπολογισμό για την Υγεία για το 2021 κατά 500εκ. ευρώ. Στη δίνη το τραγικών ελλείψεων συνεχίζει να βρίσκεται και το Νοσοκομείο της Άμφισσας όπου οι μετακινήσεις γιατρών προς τα εμβολιαστικά κέντρα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην κάλυψη του ΤΕΠ και των κλινικών του Νοσοκομείου. Αντί η κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις, προσπαθεί με μπαλώματα και μετακινήσεις γιατρών να καλύψει τις τεράστιες τρύπες στο ΕΣΥ που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.
Τα αιτήματα των υγειονομικών για
- ï μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.
- ï επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.
- ïδιεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού. πρέπει να γίνουν αιτήματα όλου του λαού. Γι’ αυτό καλούμε τα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αλλά και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς να συνεδριάσουν και να συζητήσουν δράσεις για την επιτυχία της
Πρωτομαγιάτικης Απεργίας στις 6 Μάη και τη συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 10:30πμ στην πλατεία Κεχαγιά.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ευτυχώς λόγω κορονοιού θα κρατάνε αποστάσεις και τα 5 άτομα (μεταξύ των οποίων άνεργοι και συνταξιούχοι) θα φαίνονται 10.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒίβα λα ρεβολουσιόν σύντροφοι!
2 από τους 9 διαφωνούν και δεν θέλουν να δεχτούν την απόφαση της πλειωψηφίας. Ο φασισμός της μειωψηφίας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγάζουν λοιπόν μια ανακοίνωση και χωρις υπογραφή και ιδιότητα κάτω από το όνομα καλούν τον κόσμο σε απεργία...
Αλλά όπως λέει και ο 10:28 θα μαζευτούν 10 αργόσχολοι, που δεν πατάνε ποτέ στην δουλειά τους ή είναι συνταξιούχοι και θα βγάλουν φωτογραφίες για να γιορτάσουν το τίπποτα...
Εγω διαφωνώ με τα παραπάνω σχόλια, αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνανε πιο πριν τη γενική συνέλευση και τη ζητάνε τώρα. Τώρα ήδη ψηφίσατε και βγάλατε απόφαση.
ΑπάντησηΔιαγραφή